ČAROBNA PREDSTAVA

0
75

Ovog vikenda ljubitelji pozorišta ispuniše do poslednjeg mestaPozorište Slavija u Beogradu. Davala se predstava ŠTO SE BORE MISLI MOJE.

Ove stihove napisao je knez Mihajlo u strasnom zanosu svoje ljubavi prema kneginji Juliji, strankinji koju je ondašnja Srbija smatrala nerotkinjom i katolkinjom.

Kneza je glumio poznati glumac Nebojša Đorđević koji je likom toliko sličan knezu da je gledaoce uveo u stvarnost sa izvanrednom scenografijom.

Lik kneginje tumačila je Dragana Obradović, koja se sva predala ovom liku sa pogođenim akcentom jedna strankinje.Ovo je patriotska predstava, prijemčljiva priča kroz ljubavni odnos gde rodoljublje i plemenitost izvire iz svakog pokreta, iz svake izgovorene reči. Vladar koji je brutalno ubijen podseti gledaoce na vreme u kojem živimo i da se teški dani srpske istorije nastavljaju i nakon jednog i po veka.

Ovu predstavu preporučujem svima, naročito našima u dijaspori, jer ćete kao i mi, tri puta vraćati glumce kako bi aplauzom odali priznanje za duboko misaone izgovorene reči, za maestralnu glumu i Dragane i Nebojše, za scenografiju koja ostavlja utisak da se ova predstava treba prikazivati posrnulom u duhu srpskom narodu. Da nas i Nebojšina fizionomija uveri da smo imali i vladare zavidne prirodne lepote.

Tekst: Milka Kajganić

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime