Mitropolit Porfirije sponzoriše objave na Fejsbuku

0
509

Sponzorisane objave na Fejsbuku nisu čudne za brendove, pevače ili umetnike bilo koje vrste, ali korisnicima društvenih mreža nije prošlo nezapaženo da se i Mitropolija zagrebačko-ljubljanska reklamira na ovaj način.

Mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije Perić odlučio je izgleda da njegovi autorski tekstovi zavređuju toliko pažnje da budu sponzorisani. Tako se na jednoj od objava Mitropolije u kojoj se promoviše njegovo gostovanje u emisiji „Dok anđeli spavaju“ nalazi naznaka da se radi o plaćenoj objavi.


– Evo čime se bavi mitropolit Porfirije u situaciji dok ono malo srpskog stanovništva nema krov nad glavom usled zemljotresa. Sponzoriše objave na FB – napisala je stranica koja je na ovo reklamiranje skrenula pažnju.

Ime mitropolita Porfirija kao kandidata za patrijarha se već dugo pominje u krugovima bliskim srpskoj crkvi. Mitropolit je štićenik vladike Irineja Bulovića, koji mu je bio glavni lobista u dosadašnjoj karijeri.

Vučić odlučuje: Bulović ili Porfirije! Ili neko treći? (II DEO)

Mitropolit Porfirije pretio profesoru i kuriru

Svojom kooperativnošću kada su donošene za Vučića važne odluke u SPC-u, Porfirije se preporučio za funkciju patrijarha i mnogi su njegov izbor već videli kao gotovu stvar. On je u više navrata branio vladajući režim, kao i ideju o podeli Kosova i Metohije.

Kontroverzni podaci koji su u javnost o Porfiriju poznati jeste da vozi leksus od 100.000 evra i da je prilikom izbora nove uprave na Pravoslavno bogoslovskom fakultetu navodno pretio profesoru Dragomiru Sandu i kuriru Ljubomiru Grčiću. Neki od profesora ovog fakulteta upozoravali su i da je mitropolit autoplagijator jer u njegovim radovima postoje očigledna poklapanja.

Da Vas podsetimo:  Kraći prilog novijoj nacionalnoj istoriji

Izvor: Direktno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime