Muslimani protiv stvaranja opština “Ras” i “Štavalj”

0
5140

MAPA-SANDZAKA2

Prenosimo članak sa muslimanskog portala „Sandžakpres“. Najverovatnije je da niko u Vladi Srbije ni ne pomišlja da menja opštinske granice u ovom delu Srbije, ali, svejedno, potrebno je održavati međunacionalnu tenziju i ne dopustiti da se „vatra“ ugasi. Tamošnji muslimani, jasno je, hoće da stvore državu Sandžak, pa da je potom pripoje BiH. To izgleda sada kao naučna fantastika, ali tako smo mislili i za Kosovo i Metohiju, pa nam se desilo šta nam se desilo. Ako pogledamo samo komentare ispod originalnog članka na Sandžakpresu, videćemo da su nabijeni neverovatnom mržnjom prema samom pomenu Srba i srpskog imena.


Novi Pazar, Sjenica – Kako saznaju mediji bliski Vladi Srbije, novoosnovana opština Ras bi se prostirala od mosta u centru grada (pored opštine) pa prema autobuskoj stanici, sve do Deževe i granice sa opštinom Raška.

Takođe, opština bi obuhvatala i cijelu industrijsku zonu, Elektrodistribuciju, kasarnu, zgradu opštine, zgrada SUP-a i SUD-a, kao i JP Pošta.

U opštini Pazarište bile bi ostale institucije kao što su Zdravstveni centar, opštinska poreska uprava i par javnih preduzeća, koja će u razgovorima biti podijeljena naknadno.

Ovo je bila “kap koja je prelila čašu”, čak i kod članstva Sandžačke demokratske partije, koji su se žestoko usprotivili ovoj inicijativi koja bi definitivno ugasila Grad, a članstvo je počelo da pokazuje neposlušnost stranci, jer je Bošnjacima poslata direktna i jasna poruka.

Politička podkusurivanja zbog 10 poslaničkih mjesta su očigledan dokaz nebrige funkcionera SDP-a i razbijanja Novog Pazara, a sve zbog ličnih interesa.

Sa druge strane, Vlastu Sjenici koju čine SDA-SDP-SPS također čine sve od sebe da se dođe do formiranja opštine Štavaljm koja bi bila zasebna u odnosu na opštinu Sjenica.

Da Vas podsetimo:  Ovo su proizvodi iz Srbije koji su povučeni sa inostranih polica, kod nas bili u slobodnoj prodaji

Opština Štavalj bi obuhvatala srpska sela između Novog Pazara, Sjenice i Bijelog Polja, kao i Dugu Poljanu sa bošnjačkim selima do Karajukića Bunara i Ugla i tako bi Sandžak dobio srpsku opštinu između Novog Pazar, Tutina i Sjenice.

Da bi se ostvario projekat “Štavalj” opština Sjenica se odrekla koncesija od rudnika Štavalj, koji se sada uplaćuje na račun mjesne zajednice Štavalj, koji iznosi par miliona eura i samim tim se formira budžet ozbiljan za jedni opštinu.

Opštini Sjenica je oduzeta trećina zapadne teritorije i pripojena Novoj Varoši pod kontrolom rezervata Uvac, zatim su sve šume date na upravljanje Ivanjici, a administrativni poslovi i zdravsto Užicu.

Da li će Bošnjaci dozvoliti da ova vlast uradi stvari koje će koštati generacije i generacije koje dolaze, ostaje da se vidi u narednom periodu?

sandžakpres

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime