Na meti gradonačelnika Ničića i dopisnice RTS-a

0
2218

Novinar i vlasnik zaječarskog Zamedia Dušan Vojvodić reaguje na Fejsbuk statuse dopisnice RTS-a iz Niša Dragane Sotirovski i gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, za koje kaže da su izneli nove laži i klevete na njegov račun

Koliko su za čitavo društvo kancerogeni tandemi novinara i političara, koji zajedno nastupaju u klevetničkim kampanjama koje vode protiv ono malo slobodnih medija što nam je u Srbiji ostalo možemo svakodnevno da gledamo na stranicama pro-vladinih tabloida I elektronskih medija. Međutim kada novinar Javnog servisa – RTS, krene u obračun sa istinom i zdravim razumom protiv svojih kolega, a za račun političara, to pokazuje novu dimenziju propadanja naše profesije.

Zbog toga skrećem pažnju javnosti, udruženja novinara i menadžmenta RTS-a na političko-novinarski tandem Boško Ničić – Dragana Sotirovski koji je u funkciji zaštite kriminalnih aktivnosti aktuelne vlasti u Zaječaru, izneo nove laži i klevete na moj račun.

Nakon skaradnog obraćanja urednicima lokalnih medija gradonačelnika Boška Ničića, koje je osudio NUNS, oglasila se Dragana Sotirovski dopisnica RTS-a iz Niša, i njegove, baljezgarije proglasila istinom, a meni “presudila” na tako poznat način, koji se može definisati kao laž od prvog do poslednjeg slova koje je napisala FB profilu, gradonačelnika Zaječara.

Ne pada mi na pamet da se pravdam da nisam reketaš i kriminalac zaposlen na RTS-u, koji iznuđuje novac iz budžeta Zaječara. Istina je da već dugo nisam zaposlen na RTS-u, a dok sam to bio, relizovao sam neke od najuspešnijih istraživačko- dokumentarnih projekata te kuće, o čemu svedoče mnogobrojna međunarodna priznanja koja sam dobijao.

Ponovo podsećam javnost da sam na meti lokalne vlasti u Zaječaru i njihove saradnice Dragane Sotirovski, zbog istraživačkih novinarskih radova redakcije čiji sam glavni i odgovorni urednik, a sve u cilju zastrašivanja i zaštite političko-kriminalno-tajkunskih interesa koje smo ugrozili radeći svoj novinarski posao u skladu sa najvišim standardima naše profesije.

Da Vas podsetimo:  VIŠE MEDIJA PREKRŠILO KODEKS NOVINARA SRBIJE

Upravo ta činjenica je najveća smetnja Dragani Sotirovski i njenim političkim mentorima, jer se sa nama mogu obračunavati samo klevetama, a ne činjenicama. Ako lažem nek me uvažena “koleginica” demantuje bar jednom informacijom koju može da dokaže ili neka zaćuti!

Kako bih olakšao ovu dilemu, “koleginici” Sotirovski, preporučujem da sledeći put pre nego što krene u odbranu lika i dela političkog istomišljenika Boška Ničića, profesionalno ispita (što je po svemu sudeći u njenom slučaju veoma teško), gde sam zaposlen i koje mi je radno mesto.

Takođe je obaveštavam da ćemo se u narednom periodu braniti od njenih kleveta relevantnim novinarskim radovima (potkrepljenim činjenicama), u tekstovima kako se troši novac pretplatnika RTS-a, pod radnim naslovima: “Aerodrom”, “Reciklaža izveštaja”, “Šminkerka”, “Konkursna komisija”…

Autor je novinar i vlasnik zaječarskog portala i Televizije Zamedia

cenzolovka.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime