Najbolji brendovi alata za 2022/23 godinu!

0
88

Kupovina alata nije impulsivna, ni stihijska odluka. Počinje se uglavnom od osnova – nasledite od dede ili oca torbu sa ručnim alatima ili kupite set, kako biste mogli sami da obavljate male kućne popravke. Vremenom, naročito ako imate neki hobi ili ste zanatlija, vaš dijapazon alata se uvećava. Znate precizno šta vam je za kakve radove potrebno i to poručujete. Nekad ste zbunjeni opsegom modela uređaja, ali uz kratko savetovanje sa prodavcem donosite odluku.

Foto: Promo

Ono što uvek zbunjuje su brendovi. Sigurno ste imali prilike da čujete da “švabo zna šta je kvalitet” kada se aludira na Bosch ili Metabo alate i mašine ili “japanac se ne kvari” kada se govori o alatima Makita koji stižu iz tehnološki naprednog Japana.

Koji brend je najkvalitetniji? Koji ima najveći opseg proizvoda? Koji najduže opstaje na tržištu? I u konačnici – za koji se opredeliti? Odgovore ćete saznati u nastavku članka.

Makita alati i oprema

Makita je japanski brend koji s uspehom proizvodi alate za sve namene, od 1915. godine, kada je kompanija osnovana. Sinonim je za kvalitet, dugovečnost i pouzdanost alata i opreme.

Alate koje Makita proizvodi možemo ugrubo kategorisati na kombinovani komplete, bušilice i alate za pričvršćivanje, alate za zidarske radove, baštenske alate i pribor za alate. Obzirom da kompanija veliki značaj pridaje ekologiji, bitno je napomenuti da svi makita alati rade na električni ili akumulatorski pogon.

Za razliku od mnogih drugih brendova, Makita koristi veoma kvalitetne sirovine i takođe se pridržava visokih standarda proizvodnje.

Stručnjaci smatraju da su Makita proizvodi generalno dugotrajni, pri čemu su električne i mehaničke komponente u stanju da izdrže velike količine toplote, trenja i habanja. Korisnici takođe primećuju kako Makita alati imaju tendenciju da budu prilično udobni, funkcionalni i prilagođeni za lako rukovanje.

Da Vas podsetimo:  Aforizmi-Političke partije 2

Odlični su za kućnu upotrebu, „uradi sam“ poslove, zanate i sl, ali im to zaista nije predviđena svrha. Makita proizvodi su namenjeni profesionalcima i svima kojima su potrebni zaista kvalitetni i pouzdani alati za svakodnevnu, dugotrajnu i tešku upotrebu.

Kvalitet ipak ima cenu. Imajte na umu da je Makita jedan od skupljih brendova. Jednostavno rečeno, dobijate ono što plaćate, a uz Makitine cene dolazi i visok nivo kvaliteta.

Bosch alati i oprema

Bosch je u svetu alata i opreme toliko zvučno ime da je nemoguće nepoznavati ga. Koliko je Mocart bitan za klasičnu muziku, toliko su bosch alati popularni u svetu mašina i opreme.

Bosch je osnovan je 1886. godine u Štutgartu u Nemačkoj. Počeli su da prave električne alate 1932. godine, tako da su već dugo u igri, što govori u prilog kvalitetu proizvoda. U stvari, prvi električni alat koji je Bosch proizveo bila je bušilica sa čekićem, a i danas proizvode širok spektar električnih, akumulatorskih i motornih alata koji se prodaju širom sveta.

Evo ubedljivih razloga zašto je Bosch jedan od najboljih svetskih proizvođača alata:

  • Ceo Bosch konglomerat je zasnovan na visokokvalitetnom inženjerskom iskustvu koje je odgovorno za proizvodnju širokog spektra proizvoda.
  • Bosch alati su izrađeni sa velikom pažnjom prema svakom detalju, otporni su, izdržljivi i dugovečni, što im daje titulu alata za profesionalnu upotrebu.
  • Bosch ima sjajnu liniju električnih alata koji se nalaze u srednjem cenovnom rangu. Tehnologija ovih alata je vrhunska za cene po kojima se mogu kupiti.
  • Liniju akumulatorskih alata pokreću baterije koje prati odlična reputacija.

Bosch je brend na koji se možete osloniti u svakom trenutku. Neće izdati vaše poverenje.

Metabo alati i mašine

Da li smo najslađe ostavili za kraj ili se Metabo, nemački proizvođač profesionalnih alata i opreme slučajno pronašao na trećem mestu na našoj listi ostavljamo na vama da procenite.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI - SUNČANI DANI 2

Metabo alati su odličnog kvaliteta i uporedivi su sa vrhunskim brendovima profesionalnih električnih alata. Imaju vrhunske ocene korisnika, preferiraju ih profesionalci i nude dobar izbor proizvoda. Metabo je takođe lider u tehnologiji napajanja zamenljivim baterijama.

Neke od prednosti koje poseduju metabo alati su sledeće:

  • Odličan kvalitet i pouzdanost. Profesionalne zanatlije mogu potvrditi koliko su Metabo alati robusni i moćni za svakodnevni rad. Metabo je i izdržljiv i pouzdan brend.
  • Različite opcije proizvoda za različite potrebe. Metabo nudi uobičajene alate za domaćinstvo kao što su udarne heftalice, bušilice, testere, itd. Međutim, vredi napomenuti da su uglavnom usmereni na posvećene građevinske profesionalce.
  • Sigurnosne karakteristike. Metabo proizvodi imaju širok spektar funkcija koje vam omogućavaju da ostanete zaštićeni na poslu, kao što su tehnologija kočenja, zaštita od prašine, zaštita od ponovnog pokretanja itd.
  • Zamenljivost. Baterije su zamenljive u okviru svoje klase volta. Svaki Metabo punjač baterija će napuniti sve Metabo baterije.
  • Vodeći brend u tehnologiji baterija. Metabo radi na projektovanju baterija koje će imati dugotrajnije punjenje i isporučiti onoliko energije koliko električni alat sa kablom. 

Metabo alati su savršen izbor, bilo da se strastveno bavite „uradi sam“ projektima i kućnim popravkama ili koristite električne alate u profesionalne svrhe. Metabo ima proizvode na koje se možete osloniti i koji će odgovarati vašim potrebama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime