NAKON VIDOVDANA, GRĐE OD PORAZA!

0
300

STAV
Piše: Nikša Mistović

‍Bliži se Vidovdan. Bitan praznik za Srbina. On mu je ušao u dušu. To je put Srbinov ka Nebesima i Gospodu Isusu Hristu.

Danas, više od 630 godina što reći? Pustoš i praznina. Otvaramo Stari Zavjet, Knjigu Proroka Malahije i čitamo: „Odnosite na moj oltar hljeb oskvrnjen, i govorite čim te oskvrnismo? Riječ što govorite: sto je Gospodnji za preziranje.(Malahija 1;7)“. Upravo mi smo oskvrnuli Oltar Gospodnji i došli smo tu gdje jesmo. Da li smo bili upozoravani? Da, nego malo ko je čuo. U knjizi SRPSKI ZAVET NA RAZMEĐI SVETOVA Vladike Nikolaja Velimirovića (SVETIGORA, CETINjE 2001.) U radu ČIJI SI TI NARODE SRPSKI na strani 32. čitamo: „Zar ne vidite da stavljajući sve pod pitanje, mi dovodimo sve u pitanje? Dovodeći sve u pitanje, mi spremamo novo Kosovo, ali ne slavno Kosovo, nego sramno…“. Ovo je kazano 1939. godine. 60 godina prije NATO bombi i proglašenja šiptarske kvazi države Kosovo. Šta je tu problem? Tačno je da je vodilja kosovskih junaka 1389. godine bila: Sve za Hrista, a Hrista ni za šta!

Ko je nas vodio 1999. godine i koga je taj vođa slijedio? Pitanja na koja moramo da damo odgovor. Taj vođa nije vjerovao u Hrista Boga. Odakle je potekao? Iz Saveza Komunista/ Komunističke partije. Što partija uči? Da nema Boga? Čak po Florensu komunisti početak je mudrosti mržnja prema Bogu. To je taj oskvrnjeni hleb. Na 4-om kongresu KPJ u Drezdenu 1928. godine vidimo gotovo da je sve urađeno što je odlučeno na tom kongresu. Kosovo je trebalo izdvojiti i pripojiti Albaniji. U tom smislu su jugo – komunisti pozvali „Kosovski Komitet“ i „radničku klasu“ da pomogne i podrži ustanak kako bi se spojio ugnjeteni i raskomadani albanski narod da stvori ujedinjenu i nezavisnu Albaniju?! Slobodan Milošević je svojim bezumljem, kao i mnogi obezboženi srbski intelektualci, dao doprinos rečenome. Čast narodu na herojskoj borbi. Tzv. srpska elita nakon Tita ga je izdala.

Da Vas podsetimo:  Kratko leto demokratije

1985. god. 2014 Srba sa Kosova je napisalo peticiju tadašnjem partijskom vrhu Srbije. O toj peticiji drug Slobodan Milošević je rekao: „Mi smo se ovde suočili sa jednim drastičnim primerom političke zloupotrebe velikih problema koji stvarno postoje, da bi se manipulisalo ljudima, da bi se razbuktavao nacionalizam. Nije reč i spontanom već o pažljivo pripremani neprijateljskom delovanju…“. Znači Šiptar može da te gazi, ponižava i progoni a ako se Srbin pobuni, e to je “nacionalizam i neprijateljsko delovanje“?!. Da, to je mislio Slobodan Milošević jer za komuniste svaki Srbin je „opasnost i povampireno Dušanovo carstvo“ a u Drezdenu 1928. KPJ je učila da su Šiptari raskomadani i ugroženi?! Teror nad Srbima na Kosovu i u Albaniji od dolaska Turaka do danas gotovo da nije prestajao. Potpisivanjem kapitulacije 1999. godine Slobodan Milošević je pokazao svoj stav prema srpskom narodu i Kosovu. Tada je broj Srba smanjen. U ratovima 1991 – 99. izgubiti 10000 vojnika isto je što i 1914 godine izgubiti stotinu hiljada. Te 1914. godine srpska kuća je davala šest momaka odraslih za pušku, a devedesetih je jedan u porodici.

Znači, nije bilo vjere u Hrista i zamislite tezu srbskih slijepaca: Knez Lazar i kosovski junaci su 1389. godine išli svjesno da izgube bitku „da bi dobili Carstvo nebesko“?!. Bezumlje. Pjesma kaže: „trideset dana trideset kaluđera“! Izgovarano je Oče Naš. Kaže se u molitvi:“ Da bude volja tvoja i na zemlji kao i na nebu“, u toj bici, znači boriš se „Za Krst časni i slobodu zlatnu“ i da Vjera Hristova pobijedi kao i Srbska vojska.

O ovome se vrlo malo ili nimalo govorilo. Gorka istina ali ljekovita pri spoznaji sebe, svoje vjere i svega što nam je sveto. Mi smo Kosovo izgubili kao i Hrista u umu, srcu i duši. Na našu nesreću.

Da Vas podsetimo:  Referendum u klopci Briselskog sporazuma

Izvor: Srpsko ujedinjenje

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime