Narcizam malih razlika i propast države

0
60

Patriotska scena, makar onaj deo mimo finansijske i medijske podrške vlasti, često je delovala haotično, nesložno i nije ulivala puno poverenja i nade većini rodoljuba ove naše namučene otadžbine.

Kada godinama ulažete energiju u nešto, gurate kamen uzbrdo, a on vam se vraća, postajete džangrizavi, zahtevni, zavidni, iscrpljeni i u brzini da napravite rezultat, pravite i početničke greške i ispadnete glupi i više nego što realno jeste.

Sa druge strane, pred prethodne izbore, iako duboko okupirani, nismo osećali ovu zloćudnu promenu Ustava kako nam diše za vrat i preti da pregrize žilu kucavicu. Kao i u porodici kada nema para za funkcionisanje, svako je glođao svakog, pokušavajući da ga bar nekako „nadigra“ i kompenzuje realnu političku impotentnost.

To je bilo naročito intenzivno među pokretima i strankama sa beznačajnim razlikama u programima, po famoznom principu narcizma malih razlika.

Foto: Tanjug

Epilog svega je ostanak ispod cenzusa jedinih rodoljubivih, suverenističkih i antiglobalističkih snaga i završni udarac jednolitnog monstrum-parlamenta – raspisivanje referenduma bez cenzusa za promenu Ustava, koji je jedina brana rastakanju Srbije kao države.

Celim svojim bićem osećam da je ovo ključni momenat za sabiranje i sabornost po ovom pitanju i pozivam sve da stave po strani ljutnje, uvrede, prozivke kojih je bilo do sada.

Politika ne mora da bude prljava rabota. Političari ne moraju biti bezgrešni i najpametniji, ali moraju učiti iz iskustva i menjati se.

Bez trunke patetike, pozivam sve političke faktore da ostave lične animozitete iza sebe i izdignu se iznad (ne)namernih grešaka.

Neprijatelj je složan i rešen da obavi zadatak koji mu je dat.

Mi moramo biti složni i odbraniti Ustav.

Naučimo da se i u politici pokajemo i oprostimo.

Evo, neka ja budem prva.

NE promeni Ustava, složno i bez repova!

Da Vas podsetimo:  NJIH, NJIH...!

Dr Jovana Stojković, predsednik Pokreta Živim za Srbiju

https://zivimzasrbiju.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime