Novi rat u SNS: Vučić gubi kontrolu, sednica prekinuta, skoro se potukli

1
903

Sednica Senata Univerziteta u Novom Sadu prekinuta je u petak, kako mediji bliski režimu javljaju, zbog pokušaja pokrajinskog sekretara dr Zorana Miloševića da “ukloni” prof. dr Dejana Mandića, jednog od kandidata u izbornoj trci za novog rektora novosadskog Univerziteta. Po svemu sudeći, radi se o sukobu unutar Srpske napredne stranke, s obzirom na to da je Milošević deo vlasti u pokrajini, a Mandić je među prvima podržao Vučića za vreme predsedničkih izbora 2017. godine.

Sudeći po mnogobrojnim napadima na pokrajinskog sekretara Zorana Miloševića, od strane prorežimskih medija, radi se o sukobu dve struje Srpske napredne stranke, jedne koja podržava Miloša Vučevića, i druge za Igora Mirovića. Kako naš izvor sa Univerziteta u Novom Sad ističe, Zoran Milošević pripada blažoj struji koju predvodi predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, a Dejan Mandić pripada struji koja podržava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

– Mandić je suprotstavljena struja, bliža Milošu Vučeviću, koji vuče sve konce u Novom Sadu. A Miroviću ostaju mrvice. Mirović i Milošević nisu u prevelikoj milosti Vučića jer on drži stranu Vučeviću. Sukob na Univerzitetu na sednici koja se raspala i na kojoj je letelo perje je sramota za Novi Sad i Vojvodinu. Pogotovu za Univerzitet – ističe naš izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Očigledno da se Vučiću i Vučeviću nije dopalo to što je Zoran Milošević uklonio Dejana Mandića iz trke za novog rektora, pa su osuli paljbu uz pomoć svojih prorežimskih medija, ne bi li diskreditovali svog dojučerašnjeg bliskog saradnika.

Vučić očito više nije sposoban da kontroliše bure baruta zvano Srpska napredna stranka, pa je pitanje momenta kada će bure pući.

Izvor: Slavija-info

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime