O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (107)

0
961

U času kada u Albaniji vlada haos, nekima je ponovo palo u zadatak da „otvore pitanja Kosova“.

Tog posla su se ovog puta prihvatili jedan nemački novinar i samozvani predsednik nekakve kosovske „vlade u egzilu“.

bukosi - http://www.topentity.comBonski „Velt“ objavljuje tekst svog izveštača iz Zagreba u kome se, uz pomoć izjava Bujara Bukošija (koga autor oslovljava sa „predsednik paralelne vlade srpske provincije Kosovo naseljene većinskim albanskim stanovništvom“), prenetih sa stranica hrvatske „Slobodne Dalmacije“, nizu opasne pretnje o mogućem „oružanom ustanku“ na Kosmetu.

Bukoši upozorava Zapad da „Albanci ne mogu da budu zadovoljni autonomijom koju bi im dao Beograd“ i preti da će, ukoliko izdvajanje iz Srbije i SRJ ne bude bilo moguće mirnim putem, to „dovesti do krvavog konflikta“.

U tom ratno-huškačkom tekstu se sa posebnim oduševljenjem prenose upozorenja samozvanog predsednika fantomske republike da bi Albanci na Kosmetu „mogli za kratko vreme da regrutuju 200 do 300 hiljada boraca, dok bi u drugoj fazi taj broj bio udvostručen“.

Bukoši zaključuje da bi taj sukob bio „mnogo gori od rata u Bosni“. Tako nemački „Velt“ postaje poligon za lansiranje opasnih teza, od kojih se zvanična nemačka politika javno ograđuje.

Ekspres, 7. 3. 1997.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime