O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (185)

0
868

potpisivanje dejtonski sporazumPosle čitava tri dana „promišljanja“ Alija Izetbegović i Haris Silajdžić su zajednički zaključili da je Sporazum o specijalnim odnosima između Savezne Republike Jugoslavije i Republike Srpske, potpisan 28-og februara 1997. u Beogradu, „u suprotnosti sa Ustavom BiH i mirovnim sporazumom iz Dejtona“.

Izetbegović i Silajdžić su, u zajedničkom saopštenju povodom sklapanja Sporazuma, optužilibeogradski režimzbog toga što se, prema njihovoj oceni, uspostavljanjem bliskih veza sa srpskim entitetom nije odrekao „pretenzija prema Bosni„.

Dvojica čelnih muslimanskih političara, koji su u bližoj i daljoj prošlosti počesto, kao iz rukava, sipali razne neargumentovane optužbe protiv Srba u Bosni, ali i njihovih sunarodnika s druge strane Drine, i ovoga puta upravo Srbe optužuju da rade na „destrukciji Dejtona, a sa ciljem da se dalje destabilizuje bosanska unija“.

Sve ove optužbe muslimanskih čelnika dolaze uprkos činjenici da su upravo oni sklopili, prethodnih godina, ranije i posle

04.3.1997.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime