O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (49)

0
1000

abdicAbdić optužuje Izetbegovića da nastavlja „kampanju terora“

15.10.1996.

Z a g r e b (Tanjug-AFP) Bivši lider muslimana iz zapadne Bosne F. Abdić optužio je danas predsednika tročlanog bosanskog predsedništva A. Izetbegovića da nastavlja „kampanju terora bez presedana“ protiv njegovih pristalica u oblasti Bihaća.

„Svakodnevna represija protiv mojih pristalica nije više dovoljna Izetbegoviću, sada je započeo novi oblik terora naređujući samovoljna hapšenja“, izjavio je Abdić agenciji AFP u telefonskom razgovoru iz Rijeke.

„Hapšenja mojih pristalica su nezakonita, jer je samo Međunarodni sud u Hagu nadležan da odobri hapšenje ratnih zločinaca“, rekao je Abdić.

Hrvati traže nove izbore u Mostaru

16.10.1996.

B e o g r a d (Tanjug) Gradonačelnik Mostara I. Prskalo ponovo se, u izjavi za hrvatski radio, usprotivio odluci OEBS da se u Mostaru ne organizuju novi lokalni izbori, jer su održani 30. juna. Hrvatska strana smatra da su to bili samo privremeni izbori i da se moraju ponovo održati, kao i u ostalim gradovima i opštinama BiH.

Predstavnik bosanskih Hrvata u privremenoj izbornoj komisiji izrazio je neslaganje sa najavljenim terminom lokalnih izbora (23. i 24. novembra), jer smatra da se do tada ne može obaviti novo teritorijalno razgraničenje među opštinama u M H Federaciji.

Hrvatska strana je podnela predlog da se formira 15 novih hrvatskih opština sa potpunom lokalnom samoupravom, kao sto su Usora, Uskoplje, Ravne, Brčko, Soli, Stup i druge, ali su muslimanske vlasti sve te predloge odbacile.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime