O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (58)

0
999

pribojDvoje srpske dece povređeno iz vatrenog oružja kod Lopara

17.10.1996.

S a r a j e v o (Tanjug) Dvoje srpske dece od 15 godina ranjeno je sinoć u Priboju kod Lopara, prilikom napada iz vatrenog oružja na autobus u kome su se prevozili, a na istom putnom pravcu između priboja i Ugljevika povređen je i jedan srpski policajac, izveštavaju agencije.

Povređeni dečak i devojčica su van životne opasnosti i smešteni su u bolnici u Loparama, izjavio je predstavnik međunarodnih policijskih snaga UN u Bosni P. Svenson, ali nije mogao da kaže u kakvom je stanju ranjeni policajac. Svenson je naglasio da je otvaranje vatre na lokalni autobus i ranjavanje dvoje dece vrlo ozbiljna stvar.

MUP RS je objavilo saopštenje u kome taj događaj ocenjuje kao teroristički akt i kaže da je, kako prenosi srna, „sa teritorije federacije BiH vatra otvarana iz automatskog oružja i po svim vozilima koja su se kretala putnom komunikacijom Priboj Bijeljina“, uključujući vozilo policije RS.

MUP RS D. Kijac uputio je povodom tog događaja pismo komandi IFOR-a, komesaru policijskih snaga UN i uredu visokog predstavnika međunarodne zajednice u Bosni od kojih je zatražio „dosledno vršenje njihove misije“. Svenson je izjavio da ce policija UN sprovesti istragu povodom incidenta.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime