O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (65)

0
966

Janša: Slovenija, Hrvatska i Bosna ilegalno uvozile oružje

20.10.1996.

jansaL j u b l j a n a (Tanjug-Rojter) bivši slovenački ministar odbrane J. Janša izjavio je da su Slovenija, Hrvatska i muslimani u Bosni kršili embargo UN na isporuke oružja i da o tome postoje dokumenti.

U intervjuu agenciji Rojter ovog vikenda, Janša je još jednom potvrdio da „su svi znali da je Slovenija morala da ilegalno kupuje oružje pre rata, za vreme rata i za vreme embarga“. „Da to nismo radili, sad bismo još bili deo (bivše) Jugoslavije“, tvrdi Janša.

„Pre no što sam smenjen sa položaja ministra odbrane, sačinili smo potpune izveštaje o tim transakcijama (oružje) cak za Hrvatsku i Bosnu. Tu je sve zapisano“, podsetio je Janša.

Odluku da se kupi oružje je doneo slovenački savet za nacionalnu odbranu na celu sa predsednikom M. Kučanom, kaže Janša.

Janša smatra da sada, kada je embargo skinut, objavljivanje dokumenata o kupovini oružja ne bi nanelo štetu vladi premijera J. Drnovšeka. „Posle skidanja embarga, to više nije mnogo važno. Ranije, međutim, ne bi bilo razumno da se to objavi“, kaže Janša.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime