O čemu se ćutalo u zapadnim medijima… (99)

0
2166

Deo dvoličnih međunarodnih vojnih i civilnih predstavnika, kada je reč o Brčkom, otkriva pravo lice, pokazujući da im je cilj nestanak Republike Srpske i stvaranje islamske države u ovom delu Evrope, rekao je general-major Pero Čolić, načelnik Generalštaba Vojske Republike Srpske, napominjući da to govori kao običan covek i borac, a ne kao čelni čovek Vojske RS, koji je spreman da izvrši svako naređenje državnog rukovodstva.

2015-12-19_072932
general Pero Čolić

„Velika je svetska bruka što se pitanje ovog srpskog grada uopšte našlo kao predmet arbitraže. Brčko smo vojnički dobili, a i svi dokumenti govore da je reč o gradu koji treba da pripadne isključivo Republici Srpskoj“, ocenjuje Čolić i pita:

„O kakvoj slobodi kretanja govore međunarodni predstavnici? Zašto se muslimani vraćaju na ruševine? Sigurno ne da bi tu živeli, već samo da uz podršku iz sveta preseku i ugase Republiku Srpsku.“

Čolić poziva međunarodne predstavnike da se pozabave slobodom kretanja preostalih Srba u Drvaru, Petrovcu, Ključu i Sanskom Mostu, gde su oni bili većina.

To, prema generalu Čoliću, ukazuje na dvostruke aršine i golu dvoličnost dela međunarodne zajednice prema Srbima u slučaju Brčkog.

„Mi smo pre svih ispunili obaveze prema Dejtonskom sporazumu u njegovom najvećem delu, a Republika Srpska još nije dobila svih 49 procenata teritorije. Koridor kod Brčkog ne sme da bude doveden u pitanje“, kaže Čolić.

Večernje novosti, 21.02.1997.

Nastaviće se…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime