O Srbiji, Hrvatskoj i Evropi

1
985

Neka hrvatska deca igrala utakmicu u majicama Francetićeve Crne legije. u Širokom Brijegu, BiH. To me ne iznenađuje, a ne verujem da ikoga i može da iznenadi, posle godina i decenija oblačenja čak i sasvim male dece u ustaške uniforme, slavljenja ustaštva, Jasenovca i Gradiške Stare i ostalih ‘vrednosti’ tog fanatizovanog, bolesnog društva.

djeca_iz_bih_crna_legija_majiceOno što mi je otužno su komentari ili bolje rečeno način na koji naši mediji i portali o tome govore, odnosno ona naizostavna rečenica kojom 99% tih tekstova završavaju, ili koja se obavezno negde provuče, rečenica koja posle toliko vremena ponižava svakog ko ima iole samopoštovanja i nacionalnog ponosa i dostojanstva. To je toliko šizofren postupak, da liči na ono kao da, recimo, se devojka jada nečoveku dok je siluje da je onaj, koji joj je zapalio kuću i zatro familiju, počupao za kosu, otprilike.

,,… a Evropa ćuti.“

Koliki slepac treba da budeš da očekuješ da reaguje na majice onaj ko nije reagovao na zatiranje? Tzv. ‘Oluja“, alo? Onda logori i mučilišta u Vukovaru, (Nasilno uzimanje organa od Srba tamo je počelo, s tim je imala veze zloglasna lekarka Vesna Bosanac. Ko je Robert de la Fave i čime se bavio, gde je prethodno bio na zadatku novinar Le Figaroa Xavier Bernard Gaultier koji je 1996. nađen obešen u Španiji, u činu navodnog samoubistva… sve je to povezano klupko o kome Evropa ćuti decenijama.)

Evropa je ćutala, i ne samo što je ćutala nego je dozvolila da se Vukovar predstavlja kao grad heroj. Staljingrad, jbte.

Decenijama pevaju Ubij Srbina. Evropa ćuti. Oteli su Srbima imovinu. I šta – Evropa ćuti. Pa da li je Kolinda rekla pre neki dan da Srbima neće isplatiti zarađene penzije i nikom ništa?

Da Vas podsetimo:  Hrvatska traži ono što je tuđe – Srpsko – treba im reći: Dosta!

I Evropa je ćutala.

I Evropa će uvek ćutati, šta god oni uradili, dok god rade nama jer im je Evropa saučesnik i pokrovitelj.

Pustite sad Evropu. Ćuti tu još neko, jednako koliko i Evropa, a ko to ne bi smeo. Nijednom i nijedan ispad Hrvatske još neko nije osudio. A nije Evropa.

www.srpskaakcija.com / kishad.wordpress.com

1 KOMENTAR

  1. Кина? Слажем се са размишљањем, очигледно је да и запад сад користи старо ватиканско оружје за сејање мржње и раздора. Али ко то ван Европе треба да се побуни због хрватског неоусташства?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime