ODYEBITE VIŠE S PRIČAMA O RATU!!!

0
133

Odje..te sa specijalnim emisijama i procenama “da li je ugrožena bezbednost građana na severu Kosova”. Jeste. Ugrožena je. I? Šta ćete da uradite s tim?

Kada sam pre nekih 15 godina ugostio prijatelja iz studentskih dana koji je na vreme emigrirao u Finsku, rekao mi je, nakon nepunih sat vremena sedenja u bašti dobrog beogradskog restorana “Dobri moj, ovdje bi svaki pošteni Finac umro poslije sedam dana”.

Iznenadio sam se, jer osim povremenog zavijanja sirena upriličenog od strane policije, hitne pomoći i vatrogasaca (beše letnje doba), kao i potere za nekim lopovom, nisam primetio ništa neobično.

“Od čega bi umro, prijatelju?”

“Pa od stresa, bolan! Ja sam za pola sata u Beogradu više sirena čuo i jurnjave vidio nego li za 15 godina u Finskoj”, odgovorio je, ispijajući hladno pivo.

Srećom, moj prijatelj nije bio danas u Srbiji. I nije bilo Finaca s njim. Inače, plašim se da bi Finska, nakon današnjeg dana, morala da proglasi dan žalosti, jer bi svi oni koji bi s mojim prijateljem došli u Beograd – popadali od stresa u ono što lekari zovu exitus letalis.

ROSU opet s dugim cevima

Sve je počelo tako što su prištinske vlasti poslale policijske specijalce na sever da provere poslovanje nekoliko apoteka. Da . Kretenska, neprimerena akcija. Protiv švercera specijalnim jedinicama i dugim cevima. Pardon: protiv navodnih švercera na severu. Oni koji švercuju na primer po Prištini – nisu sporni.

Naravno, kada ROSU krene preko mosta u Severnu Mitrovicu, oglase se sirene. Onda narod izađe na ulice. Pa krenu barikade. Pretnje i pucnji. Pucnjava u utorak je bila odvratna, grozna, nepotrebna, i može se opisati samo jednom reči: TEROR. A to neko mora da zaustavi. Jer, kad krene teror, onda se desi i da neko bude upucan, kao što je to bilo sa Srećkom Sofronijevićem, koji je teško ranjen u pucnjavi – s leđa.

Da Vas podsetimo:  Poverenje i poštenje
MEĐUTIM, KO JE ORGANIZOVAO I DOGOVORIO TEROR?

Jer, kao što su bila kooridinirana dešavanja na Kosovu, tako su koordinirani bili i izveštaji srpskih tabloida. Tačnije – izveštaji njihovih online izdanja. I gle iznenađenja – svi do jednog koriste potpuno istu sliku Aleksandra Vučića. I istu poruku. Predaja nije opcija. Istu onu poruku koju su nam kačili po gradovima uoči proslave praznika jedinstva jedinstva i zastave.

Televizijske vesti? Još gore.

Predsednik sleće. U Rašku. Žandarmerija peva navodno narodnu pesmu navodnih kosovskih zavetnika “Hriste bože”, inače, pesmu komponovanu specijalno za film Boj na Kosovu. Da li znate da je tekst za pesmu napisao pokojni akademik LJubomir Simović? Ne znate, kako da znate. Srbske patrijote su vam već objasnile da je to pesma kojom se ginulo 1389. godine, iako nam jezik tada nije bio ni nalik ovom danas.

KRISTALNA NOĆ OD KOJE SU SE SVI SAKRILI
Sakrio se od Kristalne noći – Goran Rakić

Goran Rakić, ministar u kosovskoj vladi i istovremeno predsednik Srpske liste kaže da je akcija ROSU protiv apotekara – Kristalna noć i da će svi krenuti na sastanak sa Vučićem u Rašku:

„Ne znam koliko će ljudi biti, ako treba, doći će i 10, 15 hiljada ljudi, i mi da trpimo ovo više ne možemo i nećemo. I ovo je za nas ‘Kristalna noć’, ovo je za nas najvažniji sastanak do sad. Ovo je kap koja je prelila čašu, svi ćemo doći na sastanak“, kazao je Rakić.

Doduše – nije bio na barikadama. Strateški je čuvao svoju glavu. Baš kao i gotovo svi drugi predstavnici Srpske liste. Baš kao i oni koji su plaćeni da Srbuju online i da podržavaju Velikog Vođu: Odmah se na mrežama krenulo sa pružanjem podrške herojskoj politici Gospodara Vučića. Naravno, u isto vreme krenulo je pljuvanje Đilasovskih medija (???) i ostalih domaćih izdajnika, jer su se, bože, drznuli da narodu jave šta javljaju zapadni mediji o situaciji na Kosovu.

Da Vas podsetimo:  DEMOKRATSKO-NACIONALNO OBJEDINJAVANJE UMESTO OPOZICIONIH PODELA
CRVENI TELEFON I DRUGE PRIČE

Moj cenjeni kolega Milivoje Mihajlović, koji je više od pola svog radnog veka proveo kao dopisnik “brojnih domaćih i svetskih medija sa Kosova” smatra da je “akcija policije Kosova usmerena samo na podizanje rejtinga premijera Aljbina Kurtija i Samoopredeljenja”.

Teško će mu pucnjava od utorka dići rejting.

Moj cenjeni kolega smatra da je ova akcija pokazala da “nije dobro da Kurti i Vučić nemaju komunikaciju”, te da bi njih dvojica, ko biva, morali da imaju “crveni telefon kako bi sprečili ovakve incidente”.

A kolega Mihajloviću, da li ste sigurni da ne postoji crveni telefon?

I iskreno me interesuje: koju pomoć je obećao Veliki Vođa našem narodu danas u Raški, kada dobro zna da na teritoriju Kosova i Metohije ne sme da kroči nijedna čizma s naše strane? Šta će? Da otvori granicu i kaže “izvolite u Srbiju?” Ili će da pokrene svojih 700.000 partijskih vojnika i krene na Kosovo ravno? Šta mislite, koliko bi članova SNS zaista krenulo na Kosovo, da ga brani, da gine za njega?

POSEBNA PORUKA (PROVLADINIM) MEDIJIMA
Mediji, ne igrajte se rata i Velikog Brata

Ono što ste vi danas uradili ionako sluđenom narodu koji više zaista ne zna gde udara glavom je – rečju – zločin. Količina mržnje koju ste prosuli online i u etar nije viđena još od vremena Mile Štule i Milijane Baletić. Krv koju priželjkujete je krv koju sigurno vi nećete prosuti u odbrani nacije.

Recite mi – kako to da je danas od 10 uhapšenih na Severu Kosova samo jedan Srbin? Kako to da je od 10 onih za kojima se traga – samo dva Srbina?! Pa zbog čega se onoliko pucalo? I ko je sve pucao?

Da Vas podsetimo:  "MAHNI I TI RUKAMA, MAHNI!"

Daj bre, prestanite da za….vate narod. Naročito vi koji radite u provladinim medijima. Od…ite sa huškanjem na neki novi rat. Od….te sa specijalnim emisijama i procenama “da li je ugrožena bezbednost građana na severu Kosova”. Jeste. Ugrožena je. I? Šta ćete da uradite s tim?

I molim vas: prestanite da prepisujete jedni od drugih i kopirate slike. Previše je providno. Skoro da potseća na neki deo iz Orvelove 1984. Ako ste čitali tu knjigu. Ili Brazil… Ako ste taj film gledali.

autor:Aleksandar Bećić

http://kolumnista.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime