Opančar agencija javlja… Đuka advokat…

1
2720
Vladimir Đukanović / Foto: YouTube Screenshot

Đuka advokat – Da u tekstu mog kolege i prijatelja Brace Markovića – “Zagorka Dolovac je mitsko biće”, ne pročitah pre neki dan da je i Vladimir Đukanović, zvani Đuka moler, postao advokat, ne bih verovao, ali eto čuda se dešavaju. Čovek koji u vladajućoj stranci “svakog dana u svakom pogledu sve više napreduje” (Emir Kusturica – Sjećaš li se Doli Bel – da me ne optuže ko onog Malog za plagijat), poznat po noćnom krečenju Lutrije Srbije, nakon čega je i dobio nadimak Đuka Moler, napušta sjajnu karijeru u SNS-u i dolazi nam za kolegu. Braca je, kaže, zbog toga imao ozbiljne suicidne namere, ali nije uspeo da reši dilemu – da li da se obesi, ali je od toga odustao jer se setio da nije skoro bio u Čigoti, pa se uplašio da će konopac pući, ili da popije  domestos, ali se setio da bi od toga mogla da mu izgore usta, pa je umesto svega toga otišao na pivo. Ispravno, Braco! Đuka je dalekovid, pa blagovremeno bira rezervno zanimanje, a istini za volju, nije to ni loše, jer treba neko sutra i “ove” da brani.  

Da se vratim na Đuku. Radikal od malih nogu, novinar – “Radikalski talasi”, “Pravda” (ne ona ruska, već radikalska), zatim “Fokus”na televiziji “Kopernikus”, gde je imitirajući Dejvida Frosta “vodio emisiju originalnog naziva – “Na kafi sa Đukom”, zbog čega je Dejvid Frost, devedesetih godina prošlog veka morao da objašnjava otkud mu je palo na pamet da svoju kultnu emisiju na BBC “Breakfast with Frost” nazove onako kako se i Đuka toga setio dvadeset godina kasnije” (www.opancar.com), zatim sjajna karijera u lutrijskim poslovima i honorarna epizoda sa noćnim krečenjem Lutrije Srbije, gde je imitirao molera, pa odlazak u SNS, gde imitira političara. Tamo je poželeo da bude Zorana Mihajlović, ali mu za sada, sem gabaritno, ne polazi za rukom da to i ostvari, pa je već duže vremena ne ostavlja na miru – najpre je zapretio da neće glasati za vladu Srbiije ako Zorana Mihajlović u njoj i dalje bude ministar, a ovih dana ponavlja iste pretnje jer joj zamera da ne brani dovoljno partijskog kolegu Sinišu Malog i njegov doktorat – sedi na nekom sastanku do rektorke Ivanke Popović, koja je deklarisani protivnik Vlasti, jer se svrstala na stranu studenata, a na pitanje novinara izjavljuje da je doktorat Siniše Malog, njegova privatna stvar, a podnošenje ostavke pitanje časti, što je ne samo nedovoljna odbrana, već i stav suprotan demokratskom centralizmu (šta to beše) zauzetom na „najvišem mestu“.

Da Vas podsetimo:  Gde je sistem zatajio pa nas bolesti vuku u prošlost

Braco, ako će novopečeni kolega ovako da brani „ove“, ne mari, neka dođe što pre. 

Mića Megatrend (2) – Priča o prodaji Megatrenda prerasta u kalambur. Ovi sa N1 ne ostavljaju Miću Jovanovića na miru. Posle vesti da je Mića prodao Megatrend za 56,1 milion eura jednom nemačkom konzorcijumu koga zastupa jedan lik – video sam ga na televiziji prilikom potpisivanja ugovora ali sam mu zaboravio ime, sećam se samo da je, za razliku od Miće,  imao posve intelektualnu facu, provalili sada da taj konzorcijum čine fotomodeli sa novinskih naslovnica, te da je u pitanju fantomska prodaja, nepostojećoj fantomskoj firmi. Na poziv reportera da to demantuje ili bliže objasni, Mića izjavljuje da ga ne interesuje ko su oni i da li postoje – najvažnije je da su „pare od prodaje legle“. Lepo, ako je tako, neka nadležni poreski organi provere da li su na tu transakciju plaćeni porezi – ako još nisu, da se plate, i sve će biti u redu.

Moram, međutim, da primetim da me sve to podseća na već viđeno iz 2014. godine, kada je Mića, pošto je bilo otkriveno da ga nema na spisku doktoranada čuvenog londonskog LSE – London School of Economic, gde je navodno doktorirao, bio pozvan da podnese ostavku na mesto rektora, to navodno i učinio, da bi se nakon tri godine u tihu vratio kao da ništa nije ni bilo.  

Prolupala – Ani Brnabiić „nije dobro“. Ona više ne zna ni kako se zove – Ana Brnabić ili Aleksandar Brnabić (Vidi Kesić, 24 minuta, 30.11.2019). Ona više ne razume ni šta da razume, pa nesvesno isporučuje desetak naziva afera koje je opozicija pokrenula protiv vlasti i izjavljuje da je svojim ministrima naložila da na to ne odgovaraaju, već da im umesto toga navode uspehe koje im je ova vlast „isporučila“.

Da Vas podsetimo:  Glavni pregovarač Prištine: Vučić u Briselu kaže da razume da treba da prizna Kosovo, a u Beogradu tvrdi suprotno

A naajnovoji biser među tim isporukama je moderni poljoprivtredni kompleks Jovanjica – kažu najveći u regionu, na kome se umesto deklarisane zdrave hrane isporučuje nedeklarisani kanabis, psihogena supstanca koja se nalazi na spisku artikala zabranjenih za promet.

A čuveni Branko kockica – Tatara ta, tatara ta… kockica, koji je godinama zamajavao decu sve dok nisu provalila da ih zajebava, zahvalan za dobrobit koji mu Jovanjica pruža, na sednici Skupštine Beograda, na kojoj je usvojen „istorijski“ budžet grada za narednu godinu, sada u svojstvu gradskog odbornika (jebote!) klikće za govotnicom – Tatara ta, tatara ta… a onda se seti da je nešto zaboravio, pa se vraća da kaže – Želeo bih da otvorim tih sedamnest obdaništa … i gondolu, lično … tatara ta, tatara ta … cigla!

Blago nišćimi duhom, jer je njihovo carstvo nebesko … neko je davno rekao.

Dragiša Čolić

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime