Opančar agencija javlja…

1
1573
Lav Pajkić / Foto: YouTube screenshot

O lavovima i drugom zverinju – Isidorin mali, Lav Pajkić, napreduje na Pinku. Posle „smešne“ Kontravizije (nisam gledao al’ me je obavestila komšinica kad sam jutros pošao na pijac) – Komšija, jeste li gledali sinoć onog malog Pajkića na televiziji, mnogo je smešno, slatko sam se smejala! – Nisam komšinice, kad se ponovo daje, nisam se odavno smejao …, prelazi na ozbiljne teme, pa u svojoj kolumni za pink.rs govoreći  „otvoreno o svim aktuelnim temama i dešavanjima na srpskoj političkoj sceni”, a pod naslovom „Opozicija u Srbiji – primer pozitivne diskriminacije”, kaže:

Trentuno se u Srbiji dešava analogna stvar sa terminom „diktatura“. Iako samo postojanje opozicije dokazuje da diktatura ne postoji, oni ipak taj pojam koriste svakodnevno, smatrajući da im ta tvrdnja predstavlja paravan, da mogu da čine bilo šta i znajući da tako nikada neće imati posledice za kršenje bilo kog zakona. Primeri su tu i svaki da ih je sve više: Vuk Jeremić dobija donacije od kriminalca koji su pohapšeni u inostranstvu – ne odgovara, Boško Obradović poziva na puč – ne odgovara, o Draganu Đilasu i njegovom kršenju zakona je suvišno više i pričati, ali, kao što znate – ne odgovara!”

Vidi mali, da ti ja nešto objasnim, ako su tata i mama to propustili – opozicija nisu samo Đilas, Jeremić, Boško Obradović … oni koje svakog dana bezobrazno prozivate – evo, čak i ti! Opozicija su i svi misleći ljudi koji vide šta radite, tako da reći, da ste vi zapravo „svedoci ekstremne fašistoidne agresije” od strane opozicije, ne samo neznanje već drskost i bezobrazluk. A ako ne znaš šta je fašizam, pitaaj mamu ona je seanse te vrste praktikovala  još u Sarajevu, pre nego što ste se doselili u Beograd da nas o tome ovde podučavate.

Da Vas podsetimo:  Ovo su jedini protesti u istoriji koji se vode protiv izbora

Vrati de na Kontraviziju, one smešne stvari ti bolje idu, a treba neko i da zasmejava one putnike autobusa kad uskoro krene izborna kampanja.

Za razliku od ovog maminog junoše, jedan već dokazani lav, Marko Đurić, potpredsednik  Srpske napredne stranke, u svojstvu analitičara tekućih događanja na političkoj sceni Srbije, lupa li lupa, što bi u narodu rekli – ko Maksim po diviziji, pa tako u tekstu pod naslovom „Bojkot izbora je politička kapitulacija“ (Politika, 25.8.2019), a povodom najavljenog bojkota izbora od strane Saveza za Srbiju, kaže da bi to bila „politička kapitulacija pred sopstvenom odgovornošću za katastrofalnu politiku koju su vodili u prethodnim decenijama”. Ne bih da posebno komentarišem ove dubokoumne ocene izveštača sa potpisivanja Briselskog sporazuma, upamćenog po euforičnoj izjavi – „naneli smo im poraz od 5:0“ i voditelja one kultne emisije sa izbora na Kosovu, poznate pod nazivom „Aco Srbine“, samo bih ga upitao o kojim je to „prethodnim decenijama“ reč? 

Naravno ni ovog puta nije moglo bez Đilasa, koji se „dok je upravljao Srbijom, bavio samo svojim poslovnim kombinacijama“, pa i ovde, slično onome gore, samo pitanje – sa koje je to političke pozicije i kada Đilas upravljao Srbijom?

Jedan drugi lav, u poslednje vreme poznat iz reklame za Lav pivo, dok se bavio glumom poznat pod imenom Nenad Jezdić, novokomponovani seljak i član nacionalnog tima za preporod srpskog sela, se očigledno uželeo glume, pa se zaigrao u ulozi Miloša Velikog. Na nedavnom svečanom otvaranju auto-puta Obrenovac – Ljig, dočekaao je, u ulozi knjaza, odeven u svečanu kneževsku odoru, Predsednika Aleksandra Većeg, i predao mu raport, što je po meni pogrešno čitanje istorije. Trebalo je da bude obrnuto – da graditelj auto-puta simbolično preda knjazu na upotrebu izgrađeni put koji će nositi njegovo ime – Auto-put Miloša Velikog.

Da Vas podsetimo:  Bata Gašić – čovek od koga se odgovornost odbija

Potom je Aleksandar Veći, govoreći o značaju objekta koji će poneti Miloševo ime objasnio ovome da Srbi nisu znali za auto-put dok se on nije pojavio, što je izazvalo delirijumm oduševljenja kako kod samog Miloša, tako i kod prisutnih Aleksandrovih obožavaoca.

Onda je Miloš Veliki svečano uzviknuo – A od lava srećna slava i time je celodnevno slavlje počelo. 

E sad, ostaje da se vidi kojim će putem lav Jezdić da krene – da li je to bila samo glumačka uloga, ili nešto što smo več gledali u slučaju njegovog kolege Laze Ristovskog, a sve će biti jasno ako se uskoro pojavi državno finansiranje nekog mega filmskog projekta u produkciji Nenada Jezdića.

Dragiša Čolić

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime