Otvoreno pismo dr Rudolfa Henzela ambasadoru Šibu

4
637
DR Rudolf Henzel (Hänsel) uputio je otvoreno pismo Tomasu Šibu, ambasadoru Nemačke u Srbiji.

„Moj gospodine!

Ja, kao nemački državljanin i dugogodišnji prijatelj Srba imam neodložnu potrebu da Vam izrazim moje duboko ogorčenje i neodobravanje zbog Vašeg intervjua odn. izjave u vezi sa invazijom SAD-a i NATO-a na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine protivno međunarodnom javnom pravu. Izvinjenje srpskom narodu za ovo kranje nepristojno ponašanje prema zemlji-domaćinu je minimum koji od Vas očekujem.

Ja sam se pre godinu i po dana sa mojoj suprugom koja je penzionisani srpski diplomata iz rajskog Lindaua na Bodenskom jezeru preselio u Beograd. Kao Nemac ne bih se usudio da pogledam u oči mojim rođacima, prijateljima i poznanicima, ako ne bih zauzeo jasan stav u odnosu na Vašu, za mene i verovatno većinu Srba teško shvatljivu izjavu.

Prema izveštavanju srpskih i nemačkih medija Vi ste – i to još u vreme kada srpski narod obeležava 80 godina od bombardovanja Beograda za vreme Drugog svetskog rata – izjavili da je bombardovanje 1999. bilo „porebno“ radi sprečavanja humanitarne katastrofe i genocida na Kosovu. Kakvo groteskno krivotvorenje istorije!

Foto: printscreen

Pošto sam ja već napisao više, činjenicama potkrepljenih članaka, o ovom mračnom poglavlju zapadnjačke zajednice i u njima posebno ukazao na bombardovanje zemlje veoma otrovnim i radioaktivnim uranijumskim bombama, koje pored nebrojenih ubijenih i ranjenih protokom godina imaju za posledicu sve više raznih oboljenja od kancera kod mladih i starih, evo još samo ovo:

Užasnut sam time da jedan nemački diplomata bez ikakve potrebe se upušta u vođenje jeftine propagande NATO-a i pitam se da li ovaj čovek treba da bude ambasador. O tome, međutim, treba da odluči srpska vlada i srpski narod – iako Vas je predsednik Aleksandar Vučić, začudo, uzeo u zaštitu kao prijatelja Srba. Jaću, u svakom slučaju, ovo otvoreno pismo ponuditi za objavljivanje i u Nemačkoj i u drugim zemljama.

Da Vas podsetimo:  Krađa imanja na Kosovu: Albanac porodici Dujović oteo dedovinu falsifikovanim papirima

Dr. Rudolf Henzel (Hänsel)
Dr. pedagogije i dipl. psiholog“.

Izvor: Novosti

4 KOMENTARA

  1. Nije problem u Njemačkom ambasadoru, on je po mjeri političkoj eliti Srbije.
    Kad i ako nas budu predvodili bolji, kulturniji, hrabriji, pametniji ………i ambasadori će biti drugačiji, i ponašati će se kao ……..ambasadori !!!

  2. Веома одмерено, срочено на већем дипломатском нивоу иако је човек психолог. За Вучића немам речи и нисам ништа боље ни очекивао!

  3. Zar je moguce da nas od nemca brani nemac ? Vucicu zar te nije sramota? Ovo sramno ponizenje, nepostovanje prema svima nama a posebno familijama zrtava i samim zrtvama ti si za rad jeftinih politickuh i evropskih poena glavu zabio u pesak i na perfidan nacin odobrio ono sto je ambasador Sib rekao. Sramota.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime