Ovih dana niška opozicija drema

0
748

Saopštenja, protesne šetnje, proglasi, otvorena pisma, navodni niški opozicionari, gde su sad?

protesti-studenata
Ovako je bilo nekada 1996. godina foto: Narodne Novine

Raznorazna udruženja, stranke nazovi demokratske orjentacije, pojedinci koji mislite da se vešto krijete iza svojih lažnih FB profila…

Glani „krivac“ za sve je bio u Nišu. Došao vam je „na noge“ u dva navrata!

Spavao je u nedavno navodno u kasarni, a sada u hotelu. Ne zna više protiv koga da se bori. Treba mu neprijatelj, a neprijatelj dremka u fotelji i taktizira. Ima li neko od svih vas koji godinama iscrpljujete opozicionu svest koja bi mogla da se iskoristi na drugi način, petlju da išta uradite? Čovek je bio tu. Prvo četiri (odnosno sedam) dana, a sada dva.

Gde si, nazovi, opozicijo! Ovi što su kao konkurenti, kada su glasali za Šutanovca, mogli su ova tri dana i da ocenjuju espreso u niškim kafićima. To bi bar bila dobra informativna brošura. To je opet neki doprinos. Nije epohalan, ali je turističkog karaktera.

Opozicionari!

Zamislite, vođa nije planirao ni razgovor sa opozicionim skupštinskim grupama što je normlano. Više je Albanaca onomad na privrednom skupu htelo da razgovara s njim nego nazovi lideri  udruženja, opozicije.

Ovi iz „Dosta je bilo“ stvarno su bukvalno shvatili naziv svog pokreta.

Gomila „njegovih“ novinara postavljala je neka pitanja  na konferencijama na koje su svi očekivali dosadne i već uobičajne odgovore.

Hteo sam i ja, ali što bi novinari bili jedina opozicija kada se već neko, tako lako, naziva opozicijom? To mi je palo na pamet kada mu je trebalo postaviti pitanja i zahteve kao što su:

Tražimo da se hitno Niš proglasi za nerazvijenu oblast! Od republike ne tražimo da nam pokloni novac nego da nam pruži uslove da ga sami zaradimo. To znači da uz ove dve milijarde koje ste obećali, mora da sledi i značajno smenjanje poreze na plate (da vlasnicima radnici ne budu teret), da se pojedini iz Poreske uprave unormale, a ne da njihovi radnici reketiraju privatnike, da se otkače svi oni troškovi od firmarina i slično,  da se smanji monopol poznatih tajkuna na uvoz poljoprivrednih proizvoda jer mož’ da ga proizvodimo sami, da se pokrene ponovo inicijativa za formiranjem servisa vesti s juga, kako to da je normalo da država duguje privatnicima, a njima se „u dan“ računa dug za struju, vodu, sve….

To je ovih dana trebala da radi nazovi opozicija, a ne ja. Uostalom, ne pišem ja ovo što volim, nego što mi muka.

Da Vas podsetimo:  Najam vozila po enormnim cenama – novi šablon SNS za izvlačenje para

msmiljkovic

Marko Smiljković, urednik Gradjanina

http://www.gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime