Penzije veće nego ikad pre kraja mandata!

0
807

2015-05-10_145041BEOGRAD – Premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas da će prije kraja mandata sadašnje vlade gotovo svi penzioneri imati više penzije nego što su ikada imali i poručio da će uz čvrste i snažne javne finansije penzije biti sigurne.

„Ako na kraju mandata budemo rekli – izlečili smo kasu, podigli smo rast bruto domaćeg proizvoda, rast privrede, ljudi više nemaju umanjena primanja – to će biti rezultat, veliki uspeh i znak da je dobra budućnost pred svim penzionerima i svima drugima“, rekao je Vučić na svečanosti povodom 10 godina od osnivanja PUPS-a.

Kako je naveo, već prije kraja ove godine oni koji su imali najniže penzije imaće primanja veća nego ikada.

Premijer je rekao da će biti još mnogo teških stvari, ali da misli da je teža polovina puta pređena.

Vučić je zahvalio PUPS-u na podršci i odgovornosti i na tome „što je manje kukao od svih nas“ i što su poštovali državu, a nisu se „parničili“ sa njom.

„Bez vaše snage i energije ne bismo uspeli da postignemo rezultate“, rekao je Vučić i poželio PUPS-u još više uspjeha.

„Ja vam kažem, kao što danas vidite, da smem i pred evropskim komesarom da saopštim bez ikakvih problema da ne mogu ništa da nam kažu oko ekonomije, da podržavaju svaku meru, da govore da je Srbija na najboljem putu, kao što smemo da štitimo suverenitet i integritet naše zemlje, jer nama niko neće da zauzima karaule, nama niko neće da preti zato što imamo svoju zemlju, svoju vojsku i svoju policiju. Ja želim da kažem da mi bez vas to ne bismo uspeli“, kazao je Vučić.

Da Vas podsetimo:  Ministarstvo kulture i medijska zajednica pola godine bez državnog sekretara za informisanje

Vučić je poručio da je vlada ušla u mjere fiskalne konsolidacije „ne samo zbog više sile nego i zbog jasne ovozemaljske sile, nedogovornosti i nesposobnosti i lopovluka onih koji su učestsvovali u pljačkaškim privatizacijama, onih koji su trošili mnogo više od onoga što smo zarađivali samo da bi opstajali na vlasti“.

„Program naše vlade nije zasnovan na tome. Sutra neko drugi može da preuzme vlast ali videćete, kao što danas ceo svet govori, moraće da ostane zapisano u istoriji koja vlada i kada je uspela da spusti deficit i zaustavi rast javnog duga, a nije ga lako zaustaviti“, rekao je Vučić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

nezavisne.com / agencije

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime