PISMO PROFESORA KUZOVIĆA

0
539

Grupa organizacija, pokreta i stranaka održala je konferenciju povodom povodom jučerašnjeg sastanka Aleksandra Vučića sa delegacijom multinacionalne kompanije Rio Tinto na čelu sa izršnim direktorom Rio Tinta Jakobom Stausholmom.

Profesor doktor Duško Kuzović iz pokreta Oslobođenje je tom prilikom pročitao pismo upućeno Aleksandru Vučiću.

Pismo prenosimo u celosti.

“Projekat Rio Tinto mora biti hitno obustavljen, jer je štetan, ne samo po ekologiju Srbije, već i po privredu!

U Jadru, od 680 domaćinstava planiranih za rudnik otkupljeno je 180, oko 25%.

U zapadnoj i centralnoj Srbiji, tamo gde se planiraju istraživanja ne postoji osoba koja je za istraživanja. Srbija neće rudnik u Jadru, Srbija neće geo istraživanja!

Pogledajte mapu Srbije gde su odobrena geo istraživanja! Na šta liči Srbija danas: na državu podeljenu na okupacione zone: deo Kinezima, deo Amerikancima, deo Kanađanima, deo Autralijancima. Građani Srbije takvu budućnost ne žele! To morate predsedniče, vi zaustaviti ili će i projekat i vašu politiku zaustaviti građani Srbije!

RUDNICI NISU BUDUĆNOST SRBIJE!

Sa 1 hektara maline se dobija duplo više zarade nego sa jednog hektara rudnika NETO, sa 1 hektara jagode četiri puta više nego iz rudnika, i to danas, bez pomoći države i bez ikakve organizacije. Napominjem bez organizacije ZA KOJU STE VI ZADUŽENI!

Ne prihvatamo da našu decu gurate u rudnike i fabrike za motanje kablova pričajući da je to budućnost! Posebno je užasno da tuđu decu šaljete u rudnike a svoju decu: vozite službenim kolima na fakultet, da svojoj deci na početku karijere daju direktorska mesta u javnim ustanovama, da svoju decu odmah po školovanju šaljete na ambasadorska i konzulska mesta, da svojoj deci kupujete stotine hektara vinograda, da svojoj deci kupujete fudbalske klubove…

Da Vas podsetimo:  Školstvo na udaru povlašćene izdavačke kuće ”Klet”

Borimo se da ničije dete, pa ni deca političara, ne budu rudari niti motači kablova u pelenama!

A kako se vi borite za našu decu?

Da budu isterani iz svojih domova, sa njiva svojih pradedova, sa voćnjaka svojih očeva, da nemaju od čega da žive. Da budu rudari i motači kablova u pelenama! Da budu seksualna radna snaga za vašu partijske oficire?

Pa to smo videli već dva puta u 20. veku. Jesu li za to ginuli naši preci!?

Ne samo naši životi i imovina: naša ognjišta su ugrožena! Na njima živimo ne samo mi već generacije naših potomaka, i generacije naših predaka! U odbrani svoja ognjišta koristićemo sva sredstva kojima se ona brane: ko god krene na naša ognjišta za nas će biti neprijatelj; makar govorio jezik kao i mi i zvao se isto kao i mi.

U Papua Novoj Gvineji je izbio građanski rat zbog rudnika. Događaji u našoj Srbiji, zbog iste kompanije i istog razloga – rudnika, vode u istom pravcu: 1 % vlasti hoće rudnik a 99% građana ima suprotno mišljenje! Političari, treba da znate da niko neće dići ruku nas svoj narod: ni policija, ni vojska – U OVOJ STVARI STE SAMI!

Budućnost naše dece vam ne damo! Nećete ničiju decu slati u rudnike! Niti ćete druge dovoditi ovde da rudare jer ne damo naše njive, naše voćnjake i naše šume! I ne samo to: Ne damo reke! Ne damo bare! Ne damo obale! Ne damo nasipe! Sve je to zajednička imovima!

Dosta su političari zloupotrebljavali i državu, i narod, i imovinu, i istoriju, i nacionalna osećanja, i Boga! Dosta su nas svađali. Veoma dobro znamo kako izgleda kada u Srbiji svaki žbun i svaki kamen postanu neprijatelj. Od danas, do toga, potrebna je samo jedna sekunda, jedna reč, jedan pogled!

Da Vas podsetimo:  Jadikovke poslodavaca neargumentovane

Obustavite rudnik u Jadru, obustavite geološka istraživanja po Srbiji. Srbija neće biti Eldorado za bandite ili razrovana rudarska kolonija!

Obnovite fabrike, obnovite proizvodnju i poljoprivredu, obnovite škole, obnovite nauku, obnovite moral, obnovite tradiciju, vratite narodu veru u Boga i vratite veru u ljubav. Srbija može biti zemlja snova ako joj vi prestanete da smetate”,

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime