Piti vodu iz jedne iste boce, iznova i iznova, nikako nije zdravo!

0
731

2016-08-13_055119Koliko puta vam se desilo da kada popijete vodu iz plastične flašice, ponovo sipate vodu u nju i tako radite danima – jer što biste kupovali drugu? Istraživanje koje je sproveo portal Metro.co.uk pokazalo je da to nikako nije dobro za vaše zdravlje.

Jasno je da je potrebno da pijemo minimum dve litre vode dnevno, ali poslušajte ove savete i nakon korišćenja plastične flašice, odmah je bacite!

Istraživanje su sproveli tako što su prikupili upotrebljene boce sportista, koji su iz njih pili nedelju dana. Flaša sa najvišim brojem bakterija premašila je broj bakterija koji se u datom trenutku nalazio na WC šolji.

Uglavnom razmišljamo ovako – zašto bih iznova prao bocu kad je već punim vodom, koja je, inače, čista. Međutim, to je greška. Ako već koristite jednu istu flašicu, perite je, što češće!

Takođe, oko 60 odsto bakterija koje svaka boca nosi sa sobom odgovorne su za mnoge bolesti. Zato se zapitajte, ako se zbog nečega osećate loše, a ne možete da odagnate zbog čega, možda bi trebalo da prestanete da pijete iz iste flašice.

Osim što bi trebalo da je perete što češće, vodite računa da flaša nije ona sa zakrivljenim delovima, da biste je lakše prali.

Lepotaizdravlje.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime