Policija na prosjačkom štapu

2
2428

Srpska policija u vanrednom stanju: umesto vladavine zakona, u Srbiji vladaju lične garde

policija

Za haos u srpskoj policiji, direktno su odgovorni predsednik Vlade Aleksandar Vučić i njemu najbliži ljudi. Poigravanje sa jednim od stubova stabilnosti svake uređene države, dovelo je do toga da je bezbednost zemlje ugrožena. Kako to u praksi izgleda, videlo se poslednjih meseci na osnovu skandaloznih režiranja krivičnih dela (poput slučaja „Kantrimen“). Ali, kap je prelila čašu kad je za potrebe medijske kompromitacije Žandarmerije i policije, iskorišćen i slučaj Vučićevog brata Andreja, koji se na još nerazjašnjen način pojavio kao jedina „žrtva“ septembarske gej-parade u Beogradu

Direktor srpske policije zamolio je u nedelju 4. oktobra policajce koji su u štrajku “da poslušaju ministra unutrašnjih poslova i da nastave sa radom“. Da rade i ćute. Kakvo povećanje plata, kada će im već oktobarske zarade biti umanjene za deset procenata? Kakav prekovremeni rad, dnevnice, kakve uniforme, kada para nema?

Vučićeva kamarila je nezajažljiva, kradu kao ludi. Pomenuti direktor Milorad Veljović, koji je već devet godina na čelu policije, snosi istorijsku odgovornost što je srpska politička vlastela iz zemlje iznela, kako tim podacima raspolaže nemačka služba BND – peko 84 milijarde evra. Vrh srpske kriminalističke policije, uključujući i direktora Veljovića, bio je direktno uključen u pokrivanje iznošenja novca, posmatrao je pljačkanje fondova, banaka, javnih preduzeća, kreditnih linija, rudnog bogatstva…

Srpska policija je u punom rasulu: nenaoružana je, bez odeća i uniformi, bez kompjutera, automobila i drugih tehničkih sredstava neophodnih za rad. Uslovi u kojima rade srpski policajci su neizdrživi.

Čim je preuzeo vlast, Aleksandar Vučić je krenuo u napad i na policiju. “UKP špijunira Vučića i Tomu!“, “Na udaru policijske mafije“, česti su naslovi u novinama, počev od 2. novembra 2012. godine, kada je Vučićev kum i konsiljero Nikola Petrović započeo rat sa srpskom policijom, preteći smenama i hapšenjima vrhu policije, u nameri da je potpuno učini poslušnom i spremnom za hapšenja i nameštanja sudskih postupaka, onima koje Petrović označi krivim.

Vučićev i Petrovićev dnevnik Informer svakodnevno je najavljivao hapšenja Rodoljuba Milovića, Milorada Veljovića, komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića…A glavari MUP-a su se međusobno gložili, cinkarili i borili za Vučićevu milost.

Da Vas podsetimo:  Da li se mladi osećaju bezbedno u Srbiji i šta ih najviše brine

I sa gladnom i mizerno plaćenom policijom Vučić misli da može surovo da vlada i premlaćuje građane. Istovremeno on svom snagom ruži policiju i podmeće joj afere. Poslednju aferu Vučić je namestio žandarmeriji koja je obezbeđivala Paradu ponosa 28. septembra. Kada se vratio iz Tekije, uveren da je sve prošlo mirno, i da ne mora da beži iz zemlje, Vučić je objavio snimak koji je snimila N1 Televizija na kojoj se vidi da žandarmi tuku njegovog brata Andreja i njegove telohranitelje.

Andrej Vučić je tim povodom dao sledeću izjavu za Tanjug: “…Naime, nas četvorica smo išli sa Slavije ka stanu mojih roditelja u Krunskoj ulici, i bili zaustavljeni od jedinice Žandarmerije“

Incident sa prebijanjem se desio na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, što se može potvrditi gledanjem snimka na kome se vide oglasne table agencije Ponte, koje stoje na zgradi pored koje se dešava incident. Ta zgrada se nalazi na raskrsnici Svetozara Markovića i Birčaninove. Vidi se grupa osoba (u kojoj je navodno i Andrej Vučić) koja se kreće Birčaninovom ulicom nadole, iz pravca Slavije ka ulici Kneza Miloša i odjednom pokušava da se probije kroz kordon.

“…Ja ne znam nijednog Beograđanina, a posebno ne brata premijera, i posebno ne u toku održavanja gej parade, kada je ceo centar blokiran… koji bi pokušao da od Slavije peške dođe do Krunske ulice tako što bi skrenuo u Birčaninovu ulicu i išao njenom levom stranom prema reci do raskrsnice sa Svetozara Markovića, nakon čega bi skrenuo levo u ulicu Svetozara Markovića, prema Kliničkom centru Srbije. Da bih potvrdio i dodatno objasnio svoju tezu, šaljem i sliku tog dela grada sa označenom Krunskom ulicom i mestom incidenta.“- piše nam čitalac iz Beograda.

-Dalje- pita se on – kako je moguće da brat premijera i brat gradonačelnika, imaju lično obezbeđenje, ali nemaju svoj automobil, nego su primorani da idu peške od Slavije do Krunske, i to kroz Birčaninovu ulicu, koja vodi od Krunske ulice, umesto ka njoj?

Da Vas podsetimo:  Srbiji će se EXPO 2027 isplatiti tek 2055. godine

Pored toga, kako to da se igrom slučaja, baš tada, u tom trenutku i na tom mestu, našla ekipa internet televizije N1, koja je napravljena pre svega pet meseci…da snimi taj incident? Novinarima koji su prisustvovali paradi je pusta raskrsnica ulica Svetozara Markovića i Birčaninove sigurno bila najmanje zanimljiva lokacija za izveštavanje i kampovanje. Otkud onda ta N1 televizija tu?

Takođe, zašto se na snimku vidi kako mladići bacaju flaše vode preko glava žandarma u zid zgrade preko puta njih,a tačno pored kamere tzv. N1 televizije? Koja je poenta tog bacanja flaša u prazno?

Dalje, kako je moguće da za minimum tri minuta, koliko je trajao incident i privođenje, niko drugi od očevidaca koji su se našli tu (a ima ih, što se čuje i vidi na snimku) nije stigao da lepo uslika ili snimi navodnog Andreja Vučića i Predraga Malog?

I za kraj, kako je moguće da niko iz javnosti nije video nijednu od osoba sa snimka otkako su kobajagi odvedeni na VMA? Kako je moguće da niko od novinara nije ni probao da dođe u kontakt sa njima na VMA? Koji dokaz trenutno postoji, osim videa na kome se lica ne prepoznaju, da su Andrej Vučić i Predrag Mali pretučeni tog dana?

Žandarmi sa kojima je razgovarao potpisani novinar, tvrde da je incident unapred režirao komadant Žandarmerije Milenko Božović. On je doveo Vučićevog brata sa njegovim vojnim telohraniteljima koji su vređali žandarme, gađajući ih flašom i udarajući Heklerom, jer su se legitimisali kao premijerovi čuvari. Žandarmi su odgovorili na napad tek kada su im životi bili ugroženi. Andrej je vikao na žandarme, psujući im majku što čuvaju pedere po naređenju njegovog brata, takođe pedera. Vučić voli da uživa u prljanju ljudi. Igranje sa policijom skupo će ga koštati. Zanimljivo je napomenuti i to da obe vojne službe bezbednosti još nemaju direktore!

A 1.

Jedan vampir kruži Beogradom

Penzionisani potpukovnik Dragoljub Živković, bio je pripadnik Obaveštajne uprave. On je priveden 2003. godine zbog sumnje da je radio u korist strane države, a optužen je i za špijunažu, lažno predstavljanje i falsifikovanje isprava i posedovanja veće količine oružja. Pripadnicima podzemlja izdavao je legitimacije vojne službe, davao im lažne lične karte, i sve to debelo naplaćivao. Predmet je iz Vojnog suda u Beogradu ustupljen Višem sudu u Beogradu, a postupak protiv Živkovića okončan je 2006. godine – oslobađajućom presudom. Špijunaža nije mogla biti dokazana, pa mu je na teret stavljeno odavanje vojne tajne, ali ni za to nije bilo dokaza, pa je oslobođen. Osuđen je zbog falsifikovanja službenih isprava i posedovanja veće količine oružja.

Da Vas podsetimo:  IZ LEDENOG SIBIRA ZBOG LJUBAVI DOŠLA U ALEKSINAC: Evo kako je Ruskinja Julija upoznala Srbina Miloša!

Živković je radio u Obaveštajnom centru Obaveštajne uprave od 28. decembra 1998. do 31. oktobra 2008, kada je penzionisan sa 44 godine života. Nije objašnjeno ni kako je ostvario pravo na penziju, kada je osuđen za faslifikovanje službenih dokumenata. Osumnjičen je i da je falsifikovao vojnu legitimaciju za Miroslava Kuraka, sada optuženog da je ubica Slavka Ćuruvije.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je došlo do ovih saznanja i tražilo je 22. aprila 2013. detaljne informacije od Vojno-obaveštajne agencije (VOA) o ovom slučaju. Naime, otkriveno je da je potpukovnik Živković tri puta overio službenim pečatom vojne pošte 3906 Beograd vojnu legitimaciju koju je napravio na ime Kuraka. Overio ju je 22. decembra 1997, 27. jula 1998. i 27. jula 2001. Otisak pečata i legitimacije su zaplenjeni septembra 2003. i Živković je kasnije zbog toga bio osuđen u Vojnom odeljenju Okružnog suda u Beogradu.

Penzionisani pukovnik Dragan Živković nastavlja da hara Srbijom. Pouzdani izvori tvrde da od visokih službenika MUP-a Srbije Bogdana Pušića i Vladimira Božović dobija službene informacije, i da potom ucenjuje biznismene. Ako neko od njih ne plati, biva uhapšen. Pisao je lažne prijave i protiv Milana Jankovića, iz Privredne komore Beograda, jer mu nije primio u stalnu radni odnos sina, koji je narkoman, i policija ga uvek pusti nakon privođenja, jer neko interveniše. Magazin Tabloid je zatražio od direktora Veljovića službenu informaciju o njegovim vezama u MUP-u, mada Božović tvrdi da ga nije video najmanje tri godine.

major Goran Mitrović

Tabloid / Foto: Geto Srbija

2 KOMENTARA

  1. GUZA ILI CUZA KOBRE I PITONI !
    A i te Kobre?! Cije su. Casnu Srbsku Vojsku rasformirao je Tadic. Vrtiguzni Vucic i njegova vrckasta bratija mudro su izbegli kao Napredni naprednjaci, pederbaliste „nazadnjake“ . Od koga su Kobre dobile zadatak da bas dat dan , daj sat, u to vreme provociraju i izazivaju Zandarmeriju? Da li ti to Srbijo gajis guju u nedrima. Kobre su pocele da izigravaju kauboje . Posle americke obuke koju su prosli, sa sve blagoslovom Gasica, namece se pitanje za koju sluzbu rade : SRBSKU ILI AMERICKU? Ako mi navodno imamo nekakvu vojsku, sta ce ona po belom svetu izvrsavajuci naredjenja onih koji su nas bombardovali, sto nisu Kobre na Kosovu. Sve se bojim da te ova guja Srbijo ne ujede. Cim u Srbiji ministar moze da bude Gasic koji duguje Bogu i narodu a zajednicko mu je sa Vucicevim baticom da i on duguje Bogu i narodu sve je jasno. Odradjuj, ko te pita. I bas tu taj dan u to vreme naisao Vucic sa gujama koje su mozda svoje otrove udruzile sa americkim zmijurinama , il su mozda posli na pederbal da se nagledaju sodomistickih pitona. I bas tad u to vreme naisli. Previse slucajnosti da bi bilo slucajno. Nego ti Vucicu pakuj svoje prnje sa ovim tvojim ministrima izuzetno bogate biznis karijere, koji sa takvim biografijama mogu da budu samo u zatvoru, a kod tebe su tu gde su. A i ministar policije ti je doktor za plagijate, a sto i ovi specijalci koji su prosli americku obuku ne mogu biti majstori za ispiranje mozga. Kroz srbsku istoriju jedino je SRPSKA ZANDARMERIJA vekovima postojala, bila cenjena i ugledna. A tih par kobrica sto su isle da se nagledaju sodome i gomore i golih guzica i pitona, su najobicnije guje iz zmijarnika. Protiv otrov je ne treba im verovati?! Ko garantuje da nisu previse surovali sa Amerima . Postoje li garancije za to. Ko garantuje da Gasic bas zbog tih silnih para koje duguje drzavi nije podoban za manipulaciju. Jer tako mora. Ili CUZA ILI GUZA ?! Ocigledno cim je odobrio pederbal Vucic mnogo vise voli guzu . Kako ima previse zainteresovanih, trebace mu fabrika vazelina. Novac koji je ulozen u cuvanje golih guzica i nadrkanih udova, pred ocima nase dece i omladine je skandal, a jos crnje sto su stim parama mogli nahraniti pola gladne Srbije. Kako Zandarmerija da veruje Kobrama, ako ova vlast previse vrcka i orgija sa Zapadom , ko zna cija su naredjenja izvrsavali . Mozda americka?! GUZA ILI CUZA? Vucicu ne gine jedno.

  2. Greska Zandarmerije je sto je prihvatila da cuva Vuciceve pederguze! Ali isto tako Zandarmerija gine u prvim borbenim redovima u obracunu sa teroristima! Nedavno je ubijen zandarm Stevan Sindjelic od naoruzanog siptarskog teroriste, jos je mnogo ubijenih pripadnika Zandarmerije, glavu izgubilo cuvajuci srbska ognjista. Zandarmerija je spasavala narod od poplava. I tu joj se ruke pozlatile. A sto se ljudi plase da ce ostati bez posla ukoliko odbiju naredjenje e to je druga stvar. To se zahvalite Evropskoj Uniji sto nam je pederguze uvalila, a pojedine njene clanice kao sto je Nemacka, od Srba su za vreme Hitlera pravili sapune. Geni su geni.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime