Politička elito Srbije, zapamtite!

0
834

bler.vucic-tanjug.jpg11_lnMuka mi je više od tog vašeg požrtvovanog „humanitarnog“ rada za narod i Srbiju! Muka mi je i od svih vaših napomena, kako su svi oni, koji su bili na vlasti pre vas, uništavali budućnost ove zemlje i nemilice krali državu! Muka mi je od svih tih lopova, svih stranačkih boja! Muka mi je od svih takvih „žalopojki i žalbi“, i to, kako od onih, koje su iznosili nekadašnji „komesari“ partija-članica „DOS-a“, a u odnosu na nekadašnju vlast SPS i SRS-a, pa preko „žalbi žutih“, na vlast koju je vodio pre njih DSS sa svojim koalicionim partnerima, kao i od ovih najnovijih „naprednjačkih žalbi“, na čuvene „žute lopove i idiote“, koji su vladali pre njih! Ne mogu da se ne setim, predizbornih priča o milionima evra, koje je zaradio Đilas, i njegove reklamne agencije, kao i o onim Šaperima, ali i o tajkunima bliskim DS-u! I, gde su nestali ti naslovi, i te sline cifre i milioni? Da možda danas neko drugi ne „skida“ te milione? A šta mi građani Srbije treba da radimo sada: da čekamo sledeće izbore, na kojima će neko „nov i čist“ iz opozicije, da tako priča o „naprednjačkim“ lopovima?! Ne! Ne može više tako!

Da Vam svima zajedno ja kažem nešto važno: svi vi iz raznih stranaka ste u pravu kada sve one predhodne na vlasti pre vas, nazivate „lopovima i idiotima i kretenima“, ali mi se nešto čini, da je u tom slučaju, jedna istina zapostavljena, i skrajnuta, a mnogo je važnija za sve nas, od toga što nam vi pričate: A TO JE ČINjENICA, DA SMO SVI MI, KOJI GLASAMO ZA SVE VAS TAKVE, IDIOTI I KRETENI! DA, DA! SVI SMO MI VAŠI „CENjENI I POŠTOVANI“, „KRETENI I IDOTI“!

Tu najvažniju istinu, svi vi, kada pobedite i dođete na vlast, izbegavate da nam kažete u lice, jer vam ne odgovara! To je najstrožije čuvana tajna, SVIH VAS, NA POLITIČKOJ SCENI SRBIJE, i to je bolje čuvana tajna, od svake druge službene i vojne tajne ove zemlje!

Da, draga moja takozvana „politička elito Srbije“, vi ste svi, ali baš svi, sve ono što jedni o drugima pričate i iznosite javno, i tu se nema šta ni dodati ni oduzeti! To je tako, i to me uopšte i ne zanima! Što bi rekao moj rođak penzioner, u vezi aktuelne podele, na stranke desnice i levice u Srbiji, „uzmeš izmet u desnu ruku, uzmeš izmet u levu ruku, pomirišeš levu ruku, pomirišeš desnu ruku, smrdi isto, zar ne“!’? I oko toga se ne bih dalje „ideološki“ bavio niti istraživao i zanimao! Pa kakva vaša „crna“ podela na leve i desne, kada ste svi vi za „dominaciju privatnog nad državnim, za dominaciju slobodnog tržišta nad slobodnim životom, za dominaciju novca nad moralom, za moto „novac iznad svega – a novac ni za šta“!, za novac kao jedinu vodilju čitavog našeg društva“! Kakva neobrazovanost i neznanje, kakva glupost i zatupljenost! Ali nema veze, naučiću vas ja sve pameti brzo, verujte mi! za vaše, i naše dobro! Nije pretnja, nego obećanje! Ja svoja obećanja držim, verujte mi!

Ali to što oni, celokupnu javnost Srbije, i na kraju krajeva, sve nas prave kretenima i idiotima, a o tome nam ne govore ništa, e to više neće da može! Verovatno će se oni smejati kada ovo pročitaju, i u sebi kažu. „a ko li nam to kaže da ne može“‘?

E, pa da vidite, ovako: ja vam kažem, ja sam samcijat, to kažem svima vama! I zato zapamtite ovaj datum! Zapišite ga!

Da Vas podsetimo:  Sve Vulinove revolucije

Dosta mi je svih vas „pametnjakovića“! Svi ste se izređali nad našom jednom jedinom, jadnom i sirotom Srbijom, svi ste je „usrećivali“, kada je na vas došao red, tako što ste se strpljivo gurali u tom redu njenih silovatelja, tu pred njom i nad njom, i uskakali odmah kada bi uspeli da skinete sa nje onog pre vas, i to samo tako, što bi i vi nastavljali dalje tu istu „silovateljsku“ politiku, odnosno nastavili sa „silovanjem i ponižavanjem“ Srbije, često susretljivo propuštajući preko reda, da se povremeno i neki stranac, u našu otadžbinu „zabode i sjuri“, da se i taj „naš novostečeni prijatelj“, malo nasladi našom zemljom i našom mukom!

Sram da vas sve bude, i to sve vas, do jednoga! Nemojte mi samo objašnjavati, kako je danas takva „real-politika“, i da eto, ne može biti drugačije, nego da mora tako da bude, jer je to za dobro svih nas u Srbiji! Da bi nama u Srbiji bilo dobro, mora Srbiji da bude mnogo loše! Ma hajde molim vas, o čemu vi pričate! kako vas nije sramota!?

Samo me zanima, da li bi ste vi u vašu kuću primali, onog ko vam je silovao kćer, samo zato što je on bogataški sin, što je naoružan do zuba, i što je prvak u kiks-boksu! Jel bi „realnost na terenu“, onda nalagala takvo vaše ponašanje, ili bi ste se ipak, držali nekih drugih principa i vrednosti! Samo pitam, jer ja odgovor znam!

Ukratko, da pređem na moj predlog, koji niko od vas neće moći da odbije, jer će to biti konačan kraj jednog perioda i svega onoga što se do sada dešavalo ovoj zemlji! Da ne gubim vreme ni ja pišući vam i objašnjavajući, a ni vi čitajući!

Svi vi, draga „politička elito Srbije“, koji ste u Srbiji, u poslednjih par decenija, se bavili nekim javnim političkim radom, ili vršili političku izvršnu vlast, ili „držali“ pod svojim šapama neko od javnih preduzeća, ili bili negde diplomata, ili bili na bilo kakvoj funkciji, gde vas je postavila „politika“ vaše stranke ili vaših koalicionih partnera, morate da znate da se ja zalažem i predlažem sledeće:

Da se formira grupa od 100 sveže diplomiranih pravnika i ekonomista, i to sa svih fakulteta u Srbiji, i to samo od onih koji su bili među najboljima u svakoj generaciji.

Da se izvrši javnim žrebom izbor između njih, i da se tako formira jedna nezavisna komisija, koja će da se plati iz budžetskih sredstava Republike Srbije!

Ovi mladi, pametni, sposobni i nezavisni, članovi komisije, treba da budu ovlašćeni, da na njihov zahtev, svako od predstavnika „trenutne političke elite Srbije“, mora da preda i da na uvid, dokumentaciju, i to u najkraćem vremenskom periodu, iz koje će se videti, kolika su bila njihova javna primanja, i to za sve te godine, i za svaki mesec!

Na osnovu tih podataka, članovi komisije, će moći da nezavisno i pedantno obračunaju sva javna primanja „političke elite Srbije“, koju je ona primila od države Srbije, u prethodnom proteklom dvodecenijskom periodu!

Da se potom javno objave primanja „političke elite Srbije“, u celom tom periodu! Zar ne bi bilo pošteno, da svi vidimo, koliko su novca primili iz budžeta Srbije, svi oni, od Vuka Draškovića, preko Vojislava Koštunice, Vojislava Šešelja, Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića, Borisa Tadića, Ivice Dačića, Čedomira Jovanovića, Velje Ilića, itd. Ali se moraju prikupiti i podaci o primanjima svih onih, koji su i zahvaljujući ovoj gore nabrojanoj „eliti“ dobijali upravljačka i funkcionerska mesta u državnim organima Srbije, javnim preduzećima, i diplomatiji!

Da Vas podsetimo:  Ovo su glavni krivci za SNEŽNU KATASTROFU U SRBIJI

Da se svi ovi prikupljeni podaci, stave na uvid javnosti! Isto tako, obzirom da su se bavili javnim poslom, moraju da prikupe i objave javno, i sva primanja, koja su imala njihove porodice, i to kako one iz kojih oni sami potiču, tako i njihovih porodica, kojes su osnovali, i u kojima sami sada žive! Istro tako, komisija će sama, i nezavisno od bilo kakvog uticaja, procenjivati od koga još moraju uzeti podatke o primanjima i zaradi (vaše bivše porodice, kuovi, itd.). Nažalost, ne sme biti nedodirljivih! Ali šta da se radi, takav je javni posao političara, mora sve biti javno!

I svi ti podaci, da se daju na uvid javnosti!

Nakon toga, da se izvrši popis sve vaše trenutne imovine, i vas i „svih vaših porodica!, i svih „povezanih“ lica, i da se takođe daju na uvid javnosti Srbije!

Obzirom da se može očekivati, da će se tokom vršenja ovog posla, „vaši kriminalni krugovi, to jest vaši kriminalci“ ljutiti, i pokušavati da izvrše pritisak na članove ove komisije (na ove mlade, i poštene, i pametne ljude), biće neophodno obezbediti im potpunu zaštitu elitnih vojnih jedinica Republike Srbije, i to sve do završetka ovog važnog, rekao bih, najvažnijeg državnog posla, u ovom novom veku!

Nakon što ova komisija izvrši javno objavljivanje podataka o svim dosadašnjim prihodima takozvane „političke elite Srbije“, proisteklim od „javnog bavljenja politikom“, kao i celokupne njihove dosadašnje stečene imovine, u tom periodu, predložio bih da se potom zakaže nacionalni referendum, na kome će se građani Srbije, izjasniti šta misle o tome! Građani Srbije će moći da najtačnije procene i ocene, da li vam se ta imovina treba ostaviti, ili je ipak „prevelika“ i „ilegalno stečena“, pa vam se mora oduzeti!

Ako su građani Srbije, sposobni da izaberu ko će voditi državu Srbiju, mislim da će još bolje i lakše izabrati, ko je od vas stekao imovinu i bogatsvo nezakonito! Građani Srbije, koji žive od jutra do sutra, koji teško sastavljaju kraj sa krajem, najbolje znaju, koliko se može uštedeti i od kolike plate, a koliko je nemoguće uštedeti, već se može samo ukrasti ili otuđiti! Ako ste pošteni, nemate se čega plašiti, a ako niste pošteni, čemu strah! I onako će vas duge i pravedne ruke države Srbije, naći, bilo gde da pobegnete!

A svi vi ostali, koji ste bili i ostali, pošteni bivši i sadašnji politički lideri, pošteni bivši i sadašnji ministri, pošteni bivši i sadašnji direktori javnih preduzeća, pošteni bivši i sadašnji visoki funkcioneri i poštene bivše i sadašnje diplomate, nemate se zaista čega bojati!

Zar taj referendum, na kome bi građani Srbije ocenili, koliko ste doprineli sebi, a koliko Srbiji, ne bi bio najbolja ocena vašeg dosadašnjeg javnog političkog rada i njegovih rezultata? Zar vam ne prija pomisao, da će građani Srbije da ocene direktno vaš „doprinos“ Srbiji?

Ako su vam već građani Srbije, u nekom periodu, svojim glasovima, omogućili da se dočepate vaših „javnih funkcija“ u državi Srbiji (i tako date direktni doprinos radu i unapređenju, države Srbije i njenih državnih organa), zar ne smatrate da bi bilo pošteno i pravedno, da ti isti građani ocene i procene, da slučajno, opterećeni silnim nesebičnim radom za Srbiju, niste „dali“ malo veći direktni doprinos vama i vašim porodicama, kao i vašim rođacima i kumovima!

Da Vas podsetimo:  Srbsko jedinstvo samo za neke

Naravno, draga „politička elito Srbije“, svi ćete imati pravo, da u periodu pre referenduma, javno „objasnite i dokažete“ poreklo svake vaše nekretnine i bankovnog računa! Pošteno, imaćete pristup medijima svi, koliko god da vam treba, da sve objasnite natenane. Ne bih vam ja za to uskraćivao vreme! Koliko god narod bude tražio da pričate o tome, pričaćete!

Taj „rijaliti šou“, u kome bih vas ja sve skupio, i to na državnoj nacionalnoj TV RTS, da u toku nekoliko nedelja zajedno i pred licem cele Srbije, u toku 24 časa pričate celokupnoj javnosti, kako ste i šta zaradili i stekli, bio bi najgledaniji na svetu! I da znate, koliko budete dobro objasnili jedni drugima u tom „rijaliti programu“, ali i građanima Srbije, tu vašu potencijalnu „sposobnost“, da kada je vaš privatni porodični „budžet“ u pitanju, od jednog dinara pravite dva, a kada je državni budžet u pitanju, obratno, toliko će vam biti i dobri rezultati vašeg referenduma!

A na ovom referendumu, za svakog od vas, samo jedno prosto pitanje: Da li je, taj i taj, stekao imovinu pošteno? Ako većina kaže da, ostaje vam, ako većina kaže ne, oduzima vam se! Nema bolje ocene o vašem radu od ove, verujte mi!

Zapamtite, ovaj referendum se mora desiti! Mlada buduća elita Srbije se mora na vašem primeru vaspitati i obrazovati! Samo tako će Srbija imati budućnost!

Ko god ne bude mogao da objasni građanima Srbije, kako je stekao svoju imovinu, i da na taj način ubedi javnost Srbije u svoje poštenje, referendum će omogućiti da se na osnovu njegovih rezultata, za svakog od vas pojedinačno, donese brza i poštena odluka o oduzimanju imovine, u korist Republike Srbije! Prosto ko pasulj!

Bavljenje politikom, i rad za državu Srbiju, mora pre svega biti čast i privilegija izabranih, vredna poštovanja, a ne prilika i način, da se neko „obogati“!

Jedino tako, moći će javnost Srbije, odnosno građani Srbije, da konačno procene rad i poštenje današnje „političke elite Srbije“!

I tek onda, svi će moći da vide, ko je i šta radio za Srbiju, a šta za sebe! Dosta nam je slika po tabloidima, i naslova u kojima se piše i objašnjava, ko ima gde i koju vilu (i od koliko miliona evra!), ko nosi ručni sat od 20000 evra, a kod od 50000 evra, ko vozi auto do 200000 evra, a čiji sin, vozi auto od pola miliona vera, ko školuje decu i o čijem trošku i zašto, ko ima koliko stanova, ko ima koliko kuća, ko ima koliko bankovnih računa, i koliko miliona evra, itd.

P.S.
Ujedno, svako ko dostavi tajne podatak o imovini bilo koga od predstavnika „političke elite Srbije“, a koju isti nije predhodno prijavio komisiji, i to se potom dokaže kao tačno, imaće pravo na pravednu nagradu iz budžeta Srbije, u vrednosti od 10%, od prijavljenih sredstava! Tako ćemo svi saznati sve o svima, i jednom zanavjek imati čistu situaciju, ko je ko, na političkoj sceni Srbije!

Ja dajem taj ovakav predlog, a vi kako hoćete! Ja tražim, kao uslov svih uslova, kao nultu tačku, da se on realizuje, kako bi se sposobni, pametni, stručni ljudi, koji misle dobro državi i narodu, aktivirali i dali svoj doprinos svojoj jedinoj otadžbini Srbiji!

Milanko Šekler

facebookreporter.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime