Ponižavanje naroda i države

0
608

bosko-obradovic-dveriKAKVE veze ima Srbija sa izborom novog britanskog premijera? Da li je normalno da neko dobije 50% na izborima, a onda ne može da formira Vladu dva i po meseca? Da li je moguće da mandatar ima vremena da prima 5.000 građana, a još uvek nije napisao ekspoze i ne zna ko su mu novi ministri.

Postavlja se pitanje da li je SNS uopšte imala bilo kakav program sa kojim je izašla na izbore, jer mandatar za sastav nove Vlade tek sad piše program Vlade. SNS – uostalom – nije ni učestvovala na izborima, jer se izborna liste ove stranke od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa zvala Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.

Kako neko ko je samo mandatar za sastav nove Vlade može da potpisuje međunarodne sporazume, sklapa istorijska pomirenja i predstavlja zemlju u svetu?

Ovo što Vučić radi je ponižavanje naroda i države i predstavlja jednu vrstu mekog državnog udara.

Mandatar je preuzeo svu vlast, a da nije izabran u Narodnoj skupštini. On čak više nije ni narodni poslanik, tj. podneo je ostavku na to mesto.

Vučić je već više od 5 meseci samo predsednik SNS i premijer u ostavci i vodi tehničku Vladu. Vreme je da ili formira Vladu ili javno saopšti da to nije u mogućnosti, pa da se to prepusti nekom drugom ili ide na nove izbore.

Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime