Povratak istorije – Srbija na raskrsnici?

2
80

U organizaciji CIRSD održana je debata u kojoj se govorilo o ratu u Ukrajini, Rusiji, čemu nas uči istorija, da li je Kosovo izgubljeno, ima li za Srbiju mesta u Evropi…

Učesnici su bili profesor Milo Lompar, istoričar Milan St. Protić i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić.

„Moguće je civilizovano razgovarati uprkos suštinskim neslaganjima.“, ocenio je Jeremić održanu debatu

2 KOMENTARA

  1. Dobro rezirana predstava sa poznatim glumcima. Svako od nstupajucih licnosti ima etiketu i puno izrecenog a ponajvise vec sprovedenih dela. Jeremic i Protic su poznati kao ljubitelji ,,,zelembaca,,. Tako da je igrokaz losa PREDSTAVA o demokratiji, sa akterima koji mogu da budu samo losa reklama. TAj koji je ulozio novac u igrokaz je uradio antireklamu. Slicno kao sto je radila ,,cuvena,, Jelena Milic (reklamirala NATO a u stvari bila antireklama).

  2. Vuk Jeremić je dostigao svoj intelektualni maksimum i ne bi trebao ništa drugo da pokušava da radi, osim VODITELJA U POLITIČKIM SUČELJAVANJIMA !! Milan St. Protić ponovno je demonstrirao arogantnog, umišljenog i veoma dobro izdresiranog , zapadu odanog VELEIZDAJNIKA !!! Milo Lompar je osoba koja budi nadu da se mozemo i moramo suprotsaviti veleizdajnicima, čiji nas broj uvjek i iznova neugodno iznenadjuje. Intelektualna razlika izmedju Lompara i Protića u ovom debatitu, ostavila mi je dojam, da Lompar nije ni pokušao da u nesto ubjedi Protića. Njegovi dubokoumni i kratki odgovori , Posrmili bi Protića , kad bi ovaj mogao do tuda “ da dobaci “ !!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime