Pred spavanje pod jezik stavite MEŠAVINU SOLI I ŠEĆERA: Rezultati su prosto ZADIVLJUJUĆI!

1
962

34069-secer-580x0Kada prvi put probate mešavinu soli i šećera pre nego što legnete u krevet, vrlo verovatno će vam uskoro preći u naviku! Naročito ako spadate u grupu ljudi koja ima problema sa nesanicom i čestim buđenjem tokom noći.

So se, kao i šećer, ne preporučuje u većim količinama zbog potecijalne štetnosti za zdravlje, ali to ne znači da ne postoji i njihova pozitivna strana, posebno kada je u pitanju njihova kombinacija, objašnjava Met Stoun, američki naučnik i autor nekoliko knjiga o nutricionizmu i metabolizmu.

Takođe, so pomaže u otklanjanju glavobolje, ojačava imunitet, podiže nivo energije tela, seratonina i elektrolita, i još mnogo toga.

Naime, ljudima koji muče muku sa nesanicom ova kombinacija u odgovarajućoj razmeri može priuštiti ono što im je u tom trenutku nužno, a tako nedostižno – miran san.

Šećer i so deluju kao “baterije” za ćelije – glukoza osigurava dotok energije u mitohondrije, a ravnoteža natrijuma u međućelijskim tečnostima omogućava pravilno ćelijsko disanje i proizvodnju energije. Osim toga, obe materije su snažni prehrambeni „alati“ za upravljanje stresom.

Šećer šalje signal telu da obustavi proizvodnju hormona stresa koji šteti vašem metabolizmu i čini vas budnim noću. So je takođe važna u održavanju homeostatskog stanja, u kom adrenalin ne može da se luči bez kontrole. Zato, ako ste među onima koji se često bude noću, naročito između 2 i 4 sata ujutro osećajući kako adrenalin cirkuliše telom i onemogućava san, kombinacija šećera i soli za vas može biti spasonosna!

Kako napraviti uspavljujući prah?

Razmera soli i šećera prema Metu Stounu treba da bude 1:5. Najbolje je koristiti nerafinisanu morsku so i kvalitetni, sirovi smeđi šečer. Ako ne možete da ih nabavite, poslužiće i obična so i šećer.

Pomešajte 5 kašika šećera i 1 kašiku soli i stavite u staklenu teglicu. To će vam dugo trajati. Pred spavanje ili u toku noći kad se probudite, promućkajte bočicu, stavite pod jezik mali prstohvat mešavine i pustite da se lagano otopi.

Da Vas podsetimo:  Jevanđelje na raspeću

dnevno.rs/ Stil.kurir.rs/ Foto: Pixabay.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime