Premijer na KiM-u u nedelju?

0
849

vucic na sve straneUprkos snažnim glasinama da će premijer Srbije Aleksandar Vučić navodno u nedelju posetiti Sever Kosova, kao i višednevnim pripremama u severnim opštinama, DSS je prva strana koja je danas medijima saopštila da će srpski premijer posetiti KiM. Ova opoziciona stranka je kritički nastrojena prema poseti Predsednika Vlade Srbije. Severna Kosovska Mitrovica osvanula je jutros oblepljena plakatima sa likom srpskog premijera i porukom „Predsedniče vlade, dobrodošao na srpski Kosmet“. KoSSev je prošle nedelje pokušao da dobije potvrdu vesti dolaska srpskog premijera. Iz pres službe Kancelarije za KiM su našem portalu odgovorili 19. februara: „Ukoliko se takva poseta bude organizovala, KoSSev će, uz sve ostale medije, kao i do sada, biti blagovremeno obavešten.“ Pred objavljivanje ove vesti, ponovo smo uputili isto pitanje.

DSS u svom saopštenju za medije navodi da se poseta premijera Vučića, predviđena za 28. februar, odvija „po već uobičajenom scenariju“. Planirano je da Premijer pusti u rad Dom zdravlja u Zubinom Potoku i ovo je, za sada, jedina javna informacija o njegovim aktivnostima tokom navodne posete.

„Predsedniče vlade, dobrodošao na srpski Kosmet“

I na Fejsbuk stranici srpske opštine Kosovska Mitrovica, jutros je objavljena fotografija grada na kojoj dominiraju okačeni plakati sa natpisom „Predsedniče vlade, dobrodošao na srpski Kosmet“. Ova fotografija izazvala je u vezi sa posetom lavinu negativnih komentara i jedan pozitivan do sada – „Premijer može da dolazi kad god hoće i treba da dođe i ne samo to, nego i da proveri šta i kako rade lokalni LOPOVI i OLOŠI“.

„Ovo mora da je neka neslana šala! Što nisu još napisali, hvala što nas proda za siću i još koji izdajnički mandat,“ jedan je od negativnih komentara.

U međuvremenu fotografija je sa sve komentarima uklonjena sa ove Fejsbuk stranice.

Bilbordi i plakati sa istim porukama postavljeni su i u ostalim opštinama na Severu, uključujući i magistralni put Kosovska Mitrovica – Leposavić.

dobrodošao

„Svi radnici budžetskih ustanova Vlade Srbije širom Kosova i Metohije, od Štrpca, Kosovskog Pomoravlja, Gračanice i severa Kosova, za dan posete predsednika Vlade, dobili su radnu obavezu. Autobusi su obezbeđeni i radnike treba da odvedu na stranački skup Srpske napredne stranke u sportsku halu u Zubinom Potoku,“ navodi DSS, dodajući:

Da Vas podsetimo:  TRESLA SE GORA, RODIO SE SPORAZUM O TABLICAMA

„Ovakva masovnost treba da pokaže javnosti Srbije koliko Srbi na Kosovu i Metohiji obožavaju izdaju Aleksandra Vučića. Normalno je da radnici koji ne ispune svoju radnu obavezu, rizikuju da snose ozbiljne posledice do gubitka radnog mesta.“

DSS tvrdi da su za bezbednost Aleksandra Vučića tokom ove posete zajednički zaduženi srpska žandarmerija i ROSU policija, a da će BIA sarađivati sa KIA-om, koju su nazvali „separatističkom tajnom službom“.

„Biće to prva zajednička operacija bezbedonosnih službi Srbije i samoproglašene republike Kosovo,“ dodaje se u saopštenju.

Gradovi na Severu Kosova i Metohije „pretrpani su slikama i banderolama“ Aleksandra Vučića pa sever Kosova „umnogome podseća na Pjongjang prilikom šetnje severno-korejskog lidera Kim Il Sunga“, opisuje DSS izgled grada.

Oni tvrde da u okviru budžeta Vlade Srbije nisu predviđena nikakva sredstva za investicije na Kosovu i Metohiji, zbog čega je Vučić „prinuđen“ da „u svrhu predizborne kampanje“, otvara objekte koje su „drugi gradili“, navodeći da su to objekti koje su finansirale prethodne srpske vlasti ili kosovske, te da je Dom zdravlja u Zubinom Potoku takođe finansirala kosovska vlada.

Podsetimo, premijer Srbije Aleksandar Vučić je nakon potpisivanja četiri sporazuma u avgustu 2015. rekao da će posetiti svih 10 srpskih opština koje će ući u ZSO. On je Srbima na KiM-u tada čestitao formiranje ZSO-a.

„Mislim da smo odličan posao obavili za naš narod, obelodanićemo sve sporazume. Ići ću na Kosovo i Metohiju, u svih 10 srpskih opština, i govoriti našem narodu, i mislim da će biti zadovoljni onim što smo postigli,“ rekao je tada Vućić.

Poslednji put, srpski premijer posetio je Kosovo i Metohiju januara 2015. O toj poseti možete detaljnije čitati na našoj tematskoj podstranici Vučić na Kosovu i Metohiji.

Da Vas podsetimo:  Pozivi na „spuštanje loptice“ su pozivi na – kapitulaciju

KoSSev

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime