Priča građanina pokornog iz Pakovraća

0
478

Cena progresa je velika, naročito kada je plaća građanin pokorni. Jer šta je interes običnog građanina prema interesima cele države. Odgovor na to mogao bi nam najbolje dati Rajko Radonjić, o kome smo nedavno pisali, jer je i on, kao i mnogi drugi u čačanskom kraju platio veliku cenu i danak državi, radi opšteg interesa.

Kada je novac u pitanju, jeste bolno, ali se da preboleti, međutim kada su u pitanju emocije, minuli rad, ono što suštinski nema cenu merljivu u bilo kojoj valuti, ono kad gledate kako nešto što ste godinama uz velika odricanja, ali sa puno ljubavi gradili, u par minuta ili par sati nestaje sa lica zemlje, to je bol sa velikim ožiljcima.

Rajko Radonjić: Nikad više… Moje unuke Anica i Lena avgust 2019. Pakovraće

U ovoj priči iz Pakovraća o tome je reč.

I Rajku Radonjiću, kao i brojnim drugim domaćinima duž trase auto-puta u izgradnji država vrši eksproprijaciju poseda uz novčanu naknadu. Na Radonjićevom posedu u Pakovraću je stambeni objekat okružen vinogradom i voćnjacima.

Umesto porodičnog objekta za odmor u zasluženoj penziji, vinograda koji je decenijama negovan i obilja voća koje su sa grana brali Rajkovi ukućani i tako se zdravo hranili, uskoro će tuda tutnjati putnički automobili, autobusi i kamioni i besomučno izduvnim gasovima zasipati ono malo stabala raznih voćki koja budu opstala tokom gradnje saobraćajnice.

Mašine su u posed Radonjića ušle krajem marta ove godine i pre nego što su završeni administrativna procedura, dogovor o visini naknade i isplata naknade.

Državi i izvođačima radova se žurilo, a dokle se stiglo?

Voćnjaci i vinogradi porušeni, izmeštena gasovodna mreža i to tako stoji, a sudska rasprava o naknadi štete odložena.

Od marta meseca ovde se od radova ništa ne dešava. Država sa svojim polugama vlasti, sa veštacima, sudovima, sporo radi i samo produžava agoniju koja traje preko godinu dana. Izgubili smo ovogodišnji rod voća, a radovi ne odmiču pa ne znam kakvu korist država ima, ali znam da mi imamo veliku štetu – kaže Rajko.

Da Vas podsetimo:  Vernici hrle u malu seosku crkvu: Meštani ubeđeni u čudotvorne moći ove svetinje!

Evo Rajkove video izjave zabeležene 22. jula.


izvor:http://ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime