Promašeni projekat „Er Srbije“ u gubicima od preko 600 miliona evra koje će pokriti iz srpskog budžeta!

1
1082
Foto: Air Serbia, promo

Kad jednom plagiraš doktorat, onda si uvek u sukobu sa strukom, još jednom je potvrdio lažni doktor Siniša Mali.

Samo dva dana nakon što je Fiskalni Savet izneo precizne podatke o milionskim gubicima Er Srbije u svakoj godini poslovanja, koji su premašili ukupan kapital firme i na kraju 2021. će iznositi skoro 600 miliona evra, ministar Mali je izjavio da je Er Srbija do početka ove godine poslovala pozitivno?!

Da li je moguće da ministar Mali baš u tolikom sukobu sa znanjem, ili je možda u sukobu interesa, pošto je upravo on, zajedno sa Vučićem i Dinkićem, pravio štetni dil sa Etihadom i godinama bio predsednik Nadzornog odbora zajedničke kompanije?

Zato “Air Serbia” nikad i nije bila nacionalna avio kompanija, već mehanizam za finansiranje “Etihada”.

Kada se podvuče crta, ova poslovna avantura će srpski budžet koštati najmanje 600 miliona evra, dok će Etihad zaraditi skoro 200 miliona evra.

Za svu načinjenu štetu, najodgovorniji će biti upravo Siniša Mali. Kad tad.

Dušan Nikezić
Izvor: SSP.rs / vaseljenska.net

1 KOMENTAR

  1. Sve nacionalne (drzavne) avio-kompanije lose posluju. Skupo kostaju drzavu i cesto bankrotiraju. Mi smo mala i siromasna zemlja, ne treba nam „srpska kompanija“. Beograd je na interesantnom mestu za avio saobracaj i njegov aerodrom ce donositi veliki profit od kompanija koje ga budu koristile. A najvaznije, gradjanima ce let low-cost kompanijama biti znatno jevtiniji od leta na AIR SERBIA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime