Prvi smo u svemu što je najgore

0
133

Nova era digitalizacije školstva u RS počela je danas sa isporukom dronova za učenike 5. i 6. razreda. I nema veze što se deca u Srbiji guše po gradovima od zagađenog vazduha PM česticama, bitna je tehnologija dronova.

Danas na seminar koji se održava u OŠ „Milena Pavlović Barili„ pohitali su direktori i nastavnici da preuzmu donaciju dronova koju ni manje ni više daje međunarodna mreža Rotari klubova.

Dušebrižnik ove saradnje je bivši ministar prosvete Šarčević a donatorima je evidentno stalo da deca na zimu što više vremena provedu uz kompjutere jer šta ih čeka ove zime-bolje i da ne slutimo koliko otrova u smogovitom vazduhu u Beogradu.

Inače donacija je počela u Boru gde je nedavno doneta odluka da se deca ne vraćaju u vrtiće bez dokaza da nisu zaražena. Sve gore od lošeg.Ovo zlodonatorsko smeće se uvuklo odavno zvanično u institucije našeg obrazovanja a njegove verne sluge su ministri, pomoćnici i direktori škola. Koga briga od tih poslušnika što deca u Makedoniji, Sloveniji i mnogim drugim zemljama dobijaju besplatne udžbenike i to važi za svu decu a ne za svako treće ili ono iz siromašnijih porodica. Kog direktora briga što je Alek Kavčić u beogradskim školama uglavnom dočekan kao persona non-grata a procedura sa udžbenicima opterećena obimnom pratećom papirologijom i prijavom na sajt grada radi refundacije nekih 4 udžbenika, kako se dosetio Vesić. Nije ih briga i nema ih na protestima protiv trulog sistema i loših rešenja!

Ono što je meni posebno žalosno u vezi sa ovom donacijom i ostalim sumanutim rešenjima naše državne administracije, po mnogim pitanjima, je što smo u lošim stvarima među prvima‼️ Zatrovani vazduh, reke, Rio Tinto, zakucavanje dece i zaposlenih u prosveti za kompjutere u aplikacijama digitalnih evidencija koje ne postoje u drugim državama u tom konceptu ni obimu. Mi prvi. Napredna era digitalizacije u zatrovanoj zemlji čija deca u narednih 20 godina neće otplatiti sve dugove stranih investicija i subvencija.

Da Vas podsetimo:  Visoka umetnost neutralnosti

Ako uopšte ostanu ovde nego na dronu odlete….što dalje odavde.

Nevena Pavlović, diplomirani pravnik

https://zivimzasrbiju.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime