Putin: „Bez tračeva bilo bi dosadno“

0
1673

Russian President Putin during his meeting with Armenian President Sarksyan in YerevanRuski lider Vladimir Putin sreo se u „severnoj prestonici“ – Sankt Peterburgu – sa kolegom iz Kirgizije Almazbekom Atambajevom i tako razvejao sve špekulacije o svom tobože pogoršanom zdravstvenom stanju.

Još se tim povodom našalio, naglasivši: „Bez spletaka bi bilo dosadno“.

Šalu je prihvatio i presednik Kirgizije, rekavši: „Samo što me Vladimir Vladimirovič provozao po teritoriji, sam je sedeo za volanom. Ovo kažem da ne bi bilo spletaka“.

Atambajev je dodao da se često susreće sa spletkama čija je sam meta. Pa poentirao, vrativši se na „Putinov slučaj“:

„Presednik Rusije ne samo što hoda, nego i sam sedi za volanom i još vozi svoje goste pod solidnim gasom. Što se kaže u Rusiji: neće dočekati“.

Putin i Atambajev su razgovarali i o priključivanju Kirgizije Evroazijskom ekonomskom savezu Rusije, Belorusije, Kazahstana i Jermenije.

Susret Putin-Atambajev protekao je u Konstantinovskom dvorcu. Pri kraju pregovora, pred novinarima se pojavio je pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov i sa osmehom pobrojao glasine koje su se poslednjih dana pojavljivale povodom Putina.

„Dakle, jeste li svojim očima videli potpuno paralisanog predsednika kojeg su zarobili generali? Eto, samo što je doleteo iz Švajcarske gde mu se, kao što se tvrdi, dete rodilo“ – uz smeh je izgovorio Peskov.

Jedan od prisutnih stranih novinara ipak je Peskova zamolio da prokomentariše tvrdnje da je zbog Putinovog zdravlja u Rusiju upravo stigao jedan lekar iz inostranstva. Na to mu je portparol ruskog lidera uzvratio:

„Da, on je takođe bio među onim generalima što su „zarobili Putina!“

Peskov je spletke i glasine demantovao i prethodnih dana, nazvavši ih „preolećnim napadom“.

fakti.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime