Putin, pre vremena, napustio Vučićev cirkus

6
1882

Iako je najavljeno da će Putinova poseta Srbiji trajati dva dana, predsednik Rusije posle prvog dana napustio Beograd. Može se nagađati šta je razlog tome, ali, biće i da je Putin shvatio da je u Vučićevom cirkusu višak, odnosno da je celoj predstavi sa spontanim narodom iskoriščen da bi se Vučić obtračunao sa opozicijom.

Organizator spontanog okupljanja građana bio je Centar za razvoj Beograda, na čijem čelu su osobe iz Novog Sada, koji su tvrdili da nemaju podršku ni Vlade ni partije, te da će šetnja od palate Albanija do hrama Svetog save biti „za pristojnu i normalnu Srbiju“.

No, i međutim, kao što biva, stvari su stajale drugačije. O tome najbolje govori presretnuta komunikacija između SNS članstva i partijskih naredbodavaca. Tako imamo obavest: Sutra se ide na Putina i Vučića. Polazak obavezan. Postoji spisak zaposlenih. Ko ne dođe sutra, ne mora ni na posao u ponedeljak. U Ripnju su bili jasni: Idemo da damo podršku autobusima koji kreću. Svako ko bude išao dobiće pet litara mleka. U Valjevu još jasniji: U četvrtak idemo na Putinu. Polazak je u 13h ispred pumpe u Tešnjaru. Obavezno je da se ide, biće kažnjavanja.

Svaki grad, mesto, je dobilo kvotu, Šabac 600, Valjevo 700, Niš nekoliko hiljada, i svi su prebacili normu. U organizaciju su bile uključene lokalne samouprave i odbori SNS, u obavezi da se jave za putovanje su bili zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama, ali i zaposleni u predškolskim ustanovama, školama, domovima zdravlja… Svi su dobili pisano uputstvo, da pred palatom Albanija preuzmu zastavice, da moraju biti svesni koliko je važno da tokom šetnje pokažu radost, energiju i ljubav prema gostu koji dolazi da pomogne našoj zemlji. U uputstvu je pisalo i da, ukoliko se izgube, obavezno pozovu vođu puta. Tako je u Beograd, umesto planiranih 70 000, došlo preko 100 000 tzv. građana koji su se, kako je javio RTS, spontano i na dobrovoljnoj bazi organizovali. Koliko to košta, svakom po 1500 dinara, sendvič, voda, autobusi, izostanak sa radnog mesta, košta mnogo. A ko to plaća, zna se, svi građani.

Da Vas podsetimo:  Pevaj rode- da te čuju tamo gde si pošo…

Spontano organizovani su bili spremni, i na licu mesta, čim je Putin ušao u naš vazdušni prostor. Napred je bio transparent „Za slobodnu i pristojnu Srbiju“, kao i poruka „1 od 300 miliona“, kao odgovor na opozicionu parolu „1 od 5 miliona“, privedeni građani su slobodno i pristojno uzvikivali „Aco, Srbine“, „Đilase, lopove“…

I RTS je sve pratio otkada je Putin ušao u vazdušni prostor, sve je bilo direktno, Putin je sleteo, dodelio orden Nevskog Vučiću, Vučić je sa Putinom „razgovarao u četiri oka, u uskom formatu i u proširenom formatu“, im’o kaže Putinu da je obavešten da ga veliki broj građana očekuje na ulicama, „koji nisu došli zbog mene, nego zbog vas“. Bila i konferencija za tisak, na kojoj je novinar RTS-a pročitao Vučićevo pitanje Putinu, svi ga očekuju na ulicama, voleli bi da ga čuju, da kaže koju o Kosovu. Putin je ‘ladno odgovorio da poseta ne predviđa miting.

Priređen je ručak za najdražeg gosta, pred hramom Svetog Save je sve kasnilo, doterani narod je bio strpljiv, mogli su sebe da vide na brojnim video bimovima. Onda je RTS svečano objavio da će se Putin obratiti spontanim građanima, zazvonila su zvona, ispred Hrama je stigao Vučić, tu je bio Patrijarh, tu je bila i pevaljka Ceca Ražnjatović. Stigao je i Putin, uveli su ga u Hram, spontani građani su sve pratili na velikim ekranima, Putin je video najveći mozaik na svetu koji finansira Rusija, Patrijarh je zatražio još pet miliona evra, dolara, Putin je završno utisnuo kamenčić u mozaik, potpisao se, sa Vučićem, na ikonu.

Izašli su pred Hram, Vučić je skrušeno i porušeno zamolio Putina da uputi nekoliko reči spontanom narodu, i Patrijarh je bio istih želja, utrapili su mikrofon Vladimiru Vladimiroviču, i on je održao govor, rekavši: Spasiba! Seo u auto, potom avion, i otišao kući dan ranije. Sa najvišeg mesta je javljeno da je doček Putina, organizovan spontano i na dobrovoljnoj bazi, bio veličanstven prizor, Srbija može da bude ponosna!

Da Vas podsetimo:  Bastašić: To što se Srbija nije do sada odredila prema Pokolju je ponižavajuće, uvredljivo i boli

Dragan Todorović
Izvor: kolubarske.rs

6 KOMENTARA

  1. Mnogo naroda je doslo bez poziva. Putin je licnost vrednA postovanja i to su mu mnogi gradjani ukazali bez ikakvih partijskih nagovora. Niko ne demantuje da je bilo i pod “ mus “ dolazaka ali da li je to vredno i spominjati. Drugosrbijanci bi verovatno vise voleli da im Merkelova dodje a mogla bi i Kolinda pa uz pesmu Tereze Kesovije da nazdrave. Sljam i nista drugo ali moze im se jer niko nema muda u tom narodu. Secam se jednog slucaja kad su Palestinci uhvatili jednog njihovog simpatizera Izraela i vezali ga za kamion pa ga tako vozili po ulicama dok se nije “ izlizao „. Zato jos uvek traju i nemogu ih Jevreji slomiti.

  2. Vucica smatram veleizdajnikom i zelim da ga se sto prije smijeni……ali ne sa istim ili slicnim !!!!
    Smatram kao STETNO da se u takovom nastojanju koriste lazi,poluistine i neistine, jer one vise koriste Vucicu, nego sto mu nanese stete!!! Generalno sam protiv lazi bez obzira o kome se radi!!!
    Poseta Putina je bila predvidjena i organizira a ZA JEDAN DAN, i tako je i bilo!!! Sve ostalo je besramna LAZ !!!

  3. Dragane moj, ovako razmislja i Petar Milatovic, Ostroski.Pa jeste Vi onda omalovazili, i narod 80000 njih koji su dosli zbog Putina, a ne zbog Vucica, kako je i sam predsednik istakao.Preispitajte svoje stavove, poglede, pa pausalno ocenjujte spontano masovno okupljanje u Beogradu, i koje nema veze sa opozicijom i nije dnevno politickog karaktera.

  4. Bas je maliciozno i fali dlaka u jajetu. Drugosrbijanac uradi makar nesto bolje, ovaj tekst je verujem zagrevanje….Mozes ti to bolje. Pozovi Milicku pa se udruzite.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime