Sastojci za koru:
8 belanaca
250 g šećera
250 g oraha
3 kašike brašna
Sastojci za fil:
8 žumanaca
250 g šećera
4 štangle čokolade
250 g putera
Priprema kore:
Umutite belanca u čvrst šne, pa dodajte šećer i nastavite da mutite.
Dodajte samlevene orahe i brašno, te dobro promešajte.
Sipajte smesu u veći podmazan pleh i pecite na 200 Celzijusa oko 15 minuta.
Isecite koru na tri jednaka dela (možete svaku koru zasebno peći). Kora ne treba da bude debela.
Priprema fila:
Umutite žumanca, pa dodajte šećer i nastavite da mutite.
Otopite čokoladu i dodajte u smesu, te lepo promešajte.
Zatim dodajte puter koji ste prethodno dobro umutili i opet promešajte.
Dobijenu smesu kuvajte kratko na pari da se malo zgusne.
Svaku koru premažite filom, pa složite jednu na drugu.
Fil namažite i preko cele torte.
Možete je ukrasiti mlevenim orasima ili proprženim šećerom.
Izvor: Opanak / Stil.Kurir