Rijaliti šou i Veliki Brat

0
3187

rijaliti-srbijaRijaliti šou je izmislio Veliki Brat. Koji mu je i dao ime po sebi. Prvi takav je održan u Holandiji. A onda se raširio po svetu.

Ideja rijalitija je vrlo jednostavna – širenje idiotizma. Program treba da stvori što više debila. Koji će da gledaju sve te banalnosti, vulgarnosti i perverzije učesnika. I koji će zaboraviti na svoje građanske dužnosti. Samo da bi šou bio gledan.

Gledaju građani, čude se i pljuju, ali, ipak, gledaju. Gledaju da ima većih bednika od njih koji to gledaju.

Postoji još jedna poruka rijaliti programa. Poruka koja je prikrivena i koju mnogi ne uočavaju. Zaneti debilizmom rijaliti programa. To je poruka da Veliki Brat ima pravo na život učesnika u programu. Koji su potpisali, da bi program bio uspešan, ugovor sa Velikim Bratom.

To je ugovor sa Đavolom. Mefistofel uzima dušu učesniku rijaliti programa. Pravi roba od njega, kome može da radi šta hoće. Na taj način,testira spremnost čoveka da prihvati robovlasničke odnose. Spremnost da izgubi slobodu, zbog banalnosti i gluposti. Za šaku popularnosti i novca.

Popularnosti? Da li se neko seća ko je bio pobednik prvog Velikog Brata u Srbiji? Niko nema pojma. To više nije ni bitno. Nikoga više to ni ne zanima. Važno je da se zajebavanje u zdrav mozak nastavi.

Veliki Brat ispituje tržište. Koliko su ljudi spremni da postanu savremeni robovi. To je veliko saznanje. Prema dosadašnjim istraživanjima, Veliki Brat je prezadovoljan. Moguće je sa čovekom manipulisati bezgranično. Čovek je spreman za male privilegije da prihvati dobrovoljno ropstvo.

Pitanje je samo vremena kada će Veliki Brat od čitave planete napraviti rijaliti šou. Kada će nas porobiti, uz naš pristanak.

Da Vas podsetimo:  POKUŠAVAJMO, MOŽDA I NIJE NEMOGUĆE?

Evo kako izgleda jedan ugovor između Velikog Brata i učesnika u rijaliti programu.

„Ovime garantujem da ja i članovi moje porodice nećemo smatrati RTL odgovornim za eventualne psihičke i fizičke smetnje, bol, patnju i sve druge negativne efekte koji bi mogli nastati kao posledica mog učestvovanja u Projektu i popratnih aktivnosti vezanih uz Projekat. U tom smislu izričito garantujem da neću postavljati zahteve za naknadu štete, pokretati sudske sporove, istupati u javnosti ili preduzimati bilo kakve radnje koje bi RTL-u mogle uzrokovati štetu, kako materijalnu, tako i nematerijalnu.“

„Iz ugovora koji mi je za potrebe istraživanja ustupio jedan od bivših učesnika emisije, jasno je vidljivo da su učesnici dopustili producentima da postanu vlasnici njihovih života do smrti. Obavezali su se, osim toga, da najmanje pet godina nakon završetka emisije (u Holandiji j i nekim drugim zemljama taj rok je čak 10 godina) neće nikome pričati šta im se sve događalo u kući Velikog brata i kakve su posledice po njihovo zdravlje nastale nakon tog šoua. Radi se, dakle, o teškom kršenju prava na privatnost i dostojanstvo osoba, zbog čega taj projekat možemo nazvati psihološkim kanibalizmom, odnosno možemo govoriti o Velikom bratu kao o žderaču ljudskih sudbina“, ističe dr. Zlatko Miliša, pedagog i sociolog koji se već godinama bavi istraživanjem medijske manipulacije mladima i koji je do detalja analizirao pravila i posledice učestvovanja u rijalitiju Veliki brat, i došao do zaključka da se ta emisija na razlikuje mnogo od borbi gladijatora u starom Rimu, odnosno da u ovom slučaju možemo govoriti o areni moralnih gladijatora.“

Učesnici pristaju da budu robovi. Gladijatori koji će sve da rade što se od njih traži. Trenutno se od njih traži da budu vulgarni, bestijalni i pohotni. Traži se da opšte pred kamerama, na opšte zaprepašćenje idiota koji to gledaju.

Da Vas podsetimo:  Lament zabrinutog građanina

To ispunjavanje zahteva Velikog Brata ima svoju cenu. Pobednici Velikog Brata su nekoliko puta imali pshihičke slomove i mnogi su pokušali samoubistvo.

Pitao sam one koji gledaju te budalaštine i perverzije, da li vire u kupatilo kroz ključaonicu kada neko od gostiju ukućana ide da se okupa. Bili su zaprepašćeni. Pa, nisu oni voajeri da se tako ponašaju. A zašto onda gledate kroz TV kameru sve te perverzije Velikog Brata u njegovoj kući? Zar to nije isto voajerisanje?

Nisam dobio odgovor. Samo idiotsko smejanje.

Gladijatorska takmičenja u rijaliti šou postaju sve luđa. Granica više nema. Sada se pred kamerama pare Parovi. Sledeći put će to biti seks sa životinjama.

Napomena, novim zakonom u Danskoj se od 01. Jula 2015 zabranjuje seks sa životinjama. Dugo im je trebalo da usvoje takav zakon.

Ali, rijaliti na tome neće da stane. Veliki Brat gura čoveka dalje u njegovom ponižavanju i perverziji. Tako ćemo imati otvoreno nasilje u rijaliti programu. Na kraju će završiti tako što će se u rijaliti programu učesnici istinski ubijati.

Gladijatori će na to pristati. Rim je pred konačnom propasti. Neka propadne! Što pre, to bolje za čovečanstvo!

U Brazilu je uhapšen vlasnik televizije koji je platio jednom učesniku rijaliti programa da pred kamerama ubije drugog učesnika. Važna je gledanost. Prenos ubistva je bila najgledanija emisija u zemlji.

Tako srljamo prema konačnoj propasti.

Šta da radimo? Kako da se odbranimo od debilizacije društva?

Nema kolektivne odbrane dok su nam političari debili. Oni prave društvo prema svome liku. Totalitarni sistem rađa rijaliti programe. Uništavanjem totalitarnog sistema uništavamo i rijaliti program. Skidamo ga sa nacionalnih televizija i prebacijemo na privatne kanale. Gledanje takve televizije se oporezuje sa dvestotine evra godišnje. Ko voli, neka – plati! Država tako prikuplja porez od ljudske gluposti i dozvoljava perverznjacima da imaju svoj program. Oni imaju svoju slobodu i svoj kanal, država dobija očišćen javni prostor budalaština i dobija nadoknadu za korišćenje privatnih kanala.

Da Vas podsetimo:  O Deda Mrazu i studentima

Šta mi treba da radimo kao građani?

Isključite, gospodo drugovi, televizijske ekrane u vašim domovima. Uključite mozak!

Skinite se sa aparata za kontrolu. Ne konzumirajte nešto što će pokvariti vaše ukuse. Ima mnogo važnijih stvari koje treba da naučite. Ne gubite vreme na paćenike i ludake u društvu.

Čitajte! Razgovarajte! Delajte! Stvarajte!

To vam je zdravije. To vam je put za spas lični spas. Samo najjači opstaju. Oni koji ne mogu da se manipulišu.

Branko Dragaš

dragas.biz

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime