Rusija spremna za početak svetskog rata

0
910

2015-01-19_041107

Velike stvari se trenutno dešavaju na globalnoj sceni, stvari koje vode do Trećeg svetskog rata.

Rusija je prekjuče obustavila isporuku gasa u Evropu, „gurnuvši kontinent u još veću energetsku krizu za samo par sati“, navodi Daily Mail.

„Jutros su gasne kompanije u Ukrajini rekle da je Rusija potpuno odsekla isporuku gasa. Šest država je danas prijavilo obustavu isporuke gasa preko Ukrajine, zbog čega će Evropa pasti u energetsku krizu, obzirom da je zima još u toku“.

Alternativni mediji su upozorili na ovo pre par nedelja

Ovaj potez je predviđen unapred kao korak bliže Trećem svetskom ratu.

O tome je upozorio i bivši sekretar Riznice SAD, Pol Kreg Roberts, koji je pomenuo „crnog labuda“, tj. konkretno odsecanje zaliha gasa evropskim nacijama kao uvod u rat.

Evropa je veoma zavisna od zaliha prirodnog gasa iz Rusije koje dolaze u region kroz Ukrajinu, posebno sada kada je zima još uvek u toku i kada je gas potreban za grejanje.

Rusija se izvlači iz petrodolara

Pored odsecanja zaliha prirodnog gasa Evropi, Rusija se takođe „izvlači iz petrodolara“, prenosi Zero Hedge.

Prema priči koja je istaknuta na Bloomberg.com, Rusija bi mogla da „oslobodi svoj Rezervni fond od 88 milijardi dolara i da pretvori deo svojih sredstava u stranoj valuti u rublje“.

To je dalje objasnio Mak Slavo koji je rekao da „uočavamo strateške poteze koji će doprineti nastanku sledećeg većeg rata. To je upravo ono što se sprema svetu ako se provokacije nastave“.

Da li će eskalacija dovesti do rata?

Ono što se sada dešava jeste radikalna eskalacija rata globalnim valutama u kojem Rusija i Kina pokušavaju da se reše američkog dolara i unište američko carstvo.

Da Vas podsetimo:  Preminula britanska kraljica Elizabeta

Deo ove strategije uključuje zbacivanje petrodolara sa položaja globalne rezervne valute i prebačaj na alternativne valute koje iza sebe imaju čvrstu podršku.

Webtribune.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime