Rusko ministarstvo objavilo kartu povlačenja iz Hersona

0
21

Rusko ministarstvo obrane objavilo je saopštenje u kom potvrđuju da su sve ruske trupe povučene sa zapadne obale regije Herson.

– Kompletno ljudstvo, naoružanje i vojna oprema povučeno je na levu (istočnu) obalu. Ukupno je povučeno više od 30.000 ruskog vojnog osoblja, oko 5.000 komada naoružanja i vojne opreme, kao i materijalna imovina – navodi se u saopštenju.

Oni su zatim dodali da nijedan komad vojne opreme ili oružja nije ostavljen na desnoj obali.

Rusi su takođe objavili kartu povlačenja, koju je tokom brifinga ranije danas objavio portparol ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov. Narandžasta područja karte su pod ruskom okupacijom, a celo područje regije Herson na zapadnoj strani reke Dnjepar sada je belo, odnosno više nije u rukama Rusa. Grad Herson označen je žutom bojom, pri dnu karte u sredini.

U Hersonu počelo slavlje

Nakon povlačenja ruskih trupa iz regiona Hersona Ukrajinci su u centru grada izašli na ulice i slave. Na društvenim mrežama ukrajinski zvaničnici dele snimke na kojima se vidi kako ljudi uzvikuju „Ukrajinske oružane snage“.

Danas su na društvenim mrežama objavljene fotografije i video snimci na kojima se vidi da je Antonijevski most, glavni kanal preko reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti, uništen.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime