Saudijci finansiraju Šiptare sa KIM-a

0
829

SaudiPoslanici Evropskog parlamenta iz francuskog Nacionalnog fronta žele da zaustave integraciju šiptarskih separatista sa Kosova u EU i traže istragu o finansiranju separatista od strane zemalja koje šire vehabizam, prenose agencije.

Dominik Bild i Eduar Feran pripremili su nacrt rezolucije o Kosovu, piše šiptarski „Koha ditore“. U rezoluciji se traže istraga i objašnjenja u vezi finansiranja iz Saudijske Arabije i drugih zemalja, koje je, kako se tvrdi, usmereno na širenje vehabizma na Kosovu i Metohiji.

Uklopiti se u terorizam
Uklopiti se u terorizam

Milioni dolara „pomoći“ stiglo šiptarskim separatistima da bi napravili gnezdo islama na KiM.

Dominik Bild i Eduar Feran pripremili su nacrt rezolucije o Kosovu, piše šiptarski „Koha ditore“.

U rezoluciji se traže istraga i objašnjenja u vezi finansiranja iz Saudijske Arabije i drugih zemalja, koje je, kako se tvrdi, usmereno na širenje vehabizma na Kosovu i Metohiji.

Nedavno se, prvo u Njujork tajmsu, našao tekst koji upućuje na finansiranje šiptarskih separatista od strane najekstremnijih islamskih zemalja, inače saveznika SAD. Od trenutka okupacije KiM 1999. godine ova teritorija postala je mesto na kome se pojavilo najviše onih koji podržavaju ekstremističke ideje islamskih fundamentalista, ratuju za njih u stranim zemljama pa i nastavljaju da šire ideologiju i regrutuju nove teroriste među kojima ima i dece.

KM Novine

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime