Šiptar s kalašnjikovim provocira Srbe

0
2194

siptar-dronAlbanac, Ismail Balist Morina, za kojeg se sumnja da je upravljao malom bespilotnom letelicom, u javnosti sada već poznatom kao „dron“ – kojom je tokom fudbalske utakmice između Srbije i Albanije u Beogradu, u oktobru prošle godine, na teren uneta mapa velike Albanije, danas je posetio Južnu Mitrovicu, ali i Sever Kosova, preneli su kosovski mediji. Nije, međutim, navedeno gde je tačno na Severu bio Morina, ali su mediji sa juga objavili fotografiju Morine u prisustvu još dva mladića, od kojih je jedan i naoružan kalašnjikovim, dok se u pozadini jasno vidi Južna Mitrovica, kao i reka Ibar. Albanac koji je pozirao sa oružjem je danas i uhapšen, da bi nakon saslušanja bio i pušten.

„Poznati albanski navijač, za kojeg se veruje da je upravljao čuvenim ‘dronom’ tokom utakmice Srbije i Albanije u Beogradu, gost je Mitrovice, navijača ‘Torcide’. On se nalazi i na fotografiji koja kruži Fejsbukom, a na kojoj ima i naoružanih,“ piše Gazeta Express.

morinamitrovica

Kosovski mediji ne navode gde je tačno na Severu Morina bio, ali na fotografiji koju su postavili svi kosovski mediji, a koja, kako navode, kruži Fejsbukom, nalaze se Morina, koji u rukama drži šal sa natpisom „Albania“, u društvu dva mladića. Jedan od njih, sa kečetom na glavi, drži u rukama i kalašnjikov, dok se u pozadini jasno vidi Južna Mitrovica, kao i reka Ibar.
Fotografije Morinine posete Mitrovici kruže Fejsbukom, dok se na Fejsbuk stranici Qyteti i Mitrovicës nalazi i čitav album fotografija Morinine posete kući porodice Dedija. Na gotovo svakoj fotografiji nalazi se Morina sa građanima Južne Mitrovice, a uz upadljive simbole Albanije i UČK-a, ali i mapu Velike Albanije.

Morina se, međutim, fotografisao i na glavnom mostu ispred Parka mira, a sa južne strane mosta.

Da Vas podsetimo:  NOVA GODINA — MANjINSKA GODINA

parkmiraA na kosovskom portalu „Veriu.info“ se nalazi i fotografija Morine i još dva albanska mladića koji poziraju pored spomenika ustanika Ise Boljetinija, u Južnoj Mitrovici, dok Morina i jedan od momaka drže u rukama zastavu identičnu onoj koja je ‘dronom’ letela u Beogradu nad stadionom tokom utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije – mapa Velike Albanije u kojoj su Kosovo, delovi Grčke, Srbije, po pola Makedonije i Crne Gore, kao i likovi političara Ismaila Đemalija i ratnog vođe Ise Boljetinija.

Albanac sa kalašnjikovim priveden pa pušten

Tridesetšestogodišnji Albanac A. M. koji je sa Morinom i još jednim mladićem pozirao sa oružjem je danas i uhapšen.

„Osumnjičeni je uhapšen sa puškom AK-47 i pušten je nakon ispitivanja,“ izjavio je portparol Kosovske policije za region Južne Mitrovice, Avni Zahiti, koji je objasnio da se slučaj karakteriše kao neovlašćeno posedovanje oružja, prenosi portal Veriu.info. Neki kosovski mediji navode da je privedeni Albanac nakon ispitivanja i pušten, a da su pored puške pronađeni meci.

KoSSev

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime