Skote, sećaš li se Leskovca…

1
1207
Foto: pixabay.com

Sve je bilo pogrešno i naopako, kako i dolikuje šešeljevskim prodanim dušama: i mesto, i vreme i suština.

Konferencija „Srpsko-američki odnosi“ o važnosti saradnje dve zemlje U Skupštini Srbije počela je jednodnevna međunarodna naučna konferencija „Srpsko-američki odnosi“, koja za cilj ima nekakvo sagledavanje napretka u odnosima dve zemlje, identifikaciju zajedničkih tačaka koje spajaju dve države i da ukaže na važnost njihove saradnje.

Za datum je izabran 11. septembar, dan kada je Amerikancima „hrana naopaka“ na nos počela skakati. Ali, ovom prilikom, u zgradi Skupštine naše Srbije, ne Vučićeve i Šešeljeve ili Vulinove ili Brnabićkine, njegovoj ekselenciji Skotu je postavljen mizanscen u kome hulja uzurpira ulogu nad-čoveka, dok su svi drugi smanjeni.

Datum sabora je trebao biti 6. septembar.

Mesto održavanja: Leskovac

Tema: „Poboljšanje srpsko-američkih odnosa kroz suočavanje sa prošlošću“.

Ja iz razloga mentalne higijene neću prenositi šta je njegova ekselencija Skot američki dozvolio da bez trunke griže savesti izgovori. Njega je trebalo dovesti na mesto zločina pa neka svoju ljudsku strvinu dovede do potpunog apsurda. Ovo, pod uslovom oko bi smeo doći. I pod uslovom da komunistička paščad koja trčkaraju po Skupštini znaju istoriju i svesni su svoje odgovornosti.

Imali smo dovoljno prilika da se uverimo da niti znaju istoriju niti imaju ikakvih drugih ciljeva do svoje pune guzice.

Srbi su, uz teške žrtve, spasavali tokom Drugog svetskog rata savezničke pilote, naročito Amerikance. Ali, Amerikanci su izdali Srbiju i dogovorno sa Staljinom predali je komunistima. Pošto Srbijanci nisu hteli komunizam, usledila je američka odmazda.

Masivnim tepih bombardovanjima ubijani su Srbi, da bi se pokorili. Svi u svetu znaju za Gerniku, niko ne zna za Leskovac. Bombardovanje Leskovca je započelo oko 12 časova, 6. septembra 1944. godine (na dan rođenja Kralja Petra II). Postoje verodostojna dokumenta koja upućuju na zaključak da je lično Koča Popović, planirao bombardovanje Leskovaca i drugih gradova južne Srbije, zajedno sa generalom Ficroj Meklejnom. Meklejn se sastao sa Kočom Popovićem na planini Radan.

Da Vas podsetimo:  27 odsto mladih odustaje od obrazovanja iz ekonomskih razloga

Razorno bombardovanje izvedeno je sa 28 američkih letećih tvrđava u pratnji 20 lovaca. Toga dana na Leskovac je bačeno 69 tona bombi. Budući da je bio rođendan Kralja Petra, u Leskovcu je bilo mnogo sveta. Broj žrtava, u Leskovcu je tada bilo oko 28000 stanovnika, (poginuli i ranjeni), nikad tačno nije utvrđen, a po procenama velikog broja istoričara kreće se od 4000—7000.

Postavio sam dve fotografije, a vi cenite koja je snimljena u Leskovcu a koja u Gerniki. Ono što je sigurno je da je broj žrtava u Leskovcu deset ili dvadeset puta veći nego u Gerniki, a da je bombardovanje trajalo svega pola sata. Leskovac je bukvalno dignut u vazduh. To je američka zahvalnica za spasavanje njihovih pilota.

Pa zar nema jednoga Srbina u Skupštini, da priupita Skota dokle misli da nas tako bahato i prostački vređa?

Za vreme italijanske okupacije Kosova i Metohije uništeno je 55 pravoslavnih crkava i manastira. Pod okupacijom NATO 156.

I opet ćutimo iz političkih razloga.

Da li Skot potvrđuje tvrdnju Bila Klintona da je Srbija izazvala dva svetska rata, te je zato Amerika mora bombardovati? Ili američki predsednik laže ko pas?

Onda Skot komotno izjavi: „Posle /agresije koju je USA počinila/ smo priznali nezavisno Kosovo /protiv međunarodnog prava/. Mnogo njih u Srbiji se ne slaže s tim, ali ja sam uveren da Srbija ne može da primi svu populaciju Kosova natrag u Srbiju i da albanska populacija Kosova nikad neće biti deo Srbije. Pa, populacija Kosove koja neće da bude deo Srbije može jednako da ide u Meksiko kuda vi šaljete čak i one koji hoće da budu deo Amerikanci.

Skot jednostavno se proserava, ali opušteno… Ne bi mogao tako da ima jednog novinara sa srcem junačkim pa da ga samo malo propita. To što Skot radi u Srbiji, ne bi smeo nigde drugde u svetu.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI-NAŠA SPREMNOST

Mudro nam Skot saopštava: Šiptari neće da žive u istoj državi sa Srbima, ali Srbi moraju da žive u istoj državi sa Šiptarima. Predhodno su saopštili: Hrvati neće da žive u istoj državi sa Srbima, ali Srbi moraju da žive u istoj državi sa Hrvatima. Kad im Vučić preda Kosmet, još će poručiti: Bošnjaci neće da žive u istoj državi sa Srbima, ali Srbi moraju da žive u istoj državi sa Bošnjacima.

Ili, neka idu.

Koliko puta sam rekao: Velika razlika između nacista i Amerikanaca je u tome što su nacisti bili gospoda.

Međutim, kada se dođe do vađenja ljudskih organa i trgovine, u čemu su američke ruke krvave do ramena, tu prestaje uljudnost. Amerikanci su štitili šiptarske švercere ljudskim, srpskim, organima.

Ko je pustio krvavog Skota u Skupštinu, ustaša je i kraj priče.

Đorđe Ivković
Izvor: nimbusovpodrum.blogspot.com

1 KOMENTAR

 1. Skot ocekuje da Srbi ljube skute amerima i budu zahvalni sto su nas bombardovali u dva rata, sto su nama koji smo spasavali njihove pilote oduzeli deo zemlje da bi je poklonili onima koji su zajedno sa fasistima ubijali i nas i njihove pilote.
  Skot bi da kaze, svi na balkanu su narod a vi Srbi ste legalna meta za istrebljenje.
  Skot bi da nas ubedi da smo zlocinci iako smo uvek kroz istoriju bili na strani pravde istine i pobednika.
  Skot bi da nas svede na nivo statisticke greske i zatvori u rezervat Avala kao sto su uradili autohtonim amerikancima INDIJANCIMA.
  Skot bi da nas ubedi da je za nase dobro posipati zemlju uranijumskim bombama i ko zna kakvim jos otrovima.
  Skot bi da nas ubedi da nemamo istoriju, proslost a ni buducnost ako se ne pokorimo amerikancima.
  Skot je matori sizofrenik i paranoik.
  Neka najpre pita engleze, nemce, holandjane, belgijce i ostale NATO drzave i svoje amerikance koliko su ljudi pobili u poslednjih 100 godina.
  Ne mogu ih sva mora sveta ni oceani oprati od greha i tudje krvi zato imaju najvecu stopu samoubistava, ubistava, psihijatrijskih bolesnika, pedofila, homoseksualaca, zoofila.
  Gadi mi se da uopste raspravljam o skotovima i ubicama nase dece, ali je dobro da na ovaj nacin pokazuje svoje omalovazavanje Srbije i srpskog naroda.
  Ako siptari nece da zive u Srbiji imaju svoju drzavu Albaniju pa nek se vrate odakle su dosli. Muslimani nece sa srbima a drze pravoslavne ikone i kandila na tavanima, svesni da su od srpskog roda. Hrvati nece sa srbima, pa eno im Zagorje i Medjimurje, to i jeste domovina hrvata, dalmatinci, krajisnici, hercegovci, slavonci i baranjci i nisu autohtoni hrvati.
  Znaci svi imaju pravo na svoje drzave na neke umetno stvarane nacije na svoju religiju samo Srbi jok. E pa Skote, sram te bilo i tebe i sve koji imaju takav odnos do srpskog naroda.
  Da vam bude isto tako dobro kako je nama bilo sa ustasama, fasistima i albanskosiptarskim krvolocima.
  Sto nas vise laze i pljuje to ce nas narod vecu distancu da pravi od amera.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime