Slava istini!

2
99
Volodimir Zelenski

Čudi me da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije već odlikovao neke od novinarskih perjanica u Beogradu koji ovih dana, mučenici, ne spavaju šireći u srpskim medijima „istinu“ o „ruskoj agresiji“ u Ukrajini. Oni su orden zaslužili i više nego ona četa ukrajinskih graničara koji su „hrabro izginuli“ na Zmijskom ostrvu u Crnom moru odbijajući da se predaju mrskim Rusima, Zelenski ih odlikovao a oni se, živi i zdravi (hvala Bogu) pojavili u luci u Sevastopolju gde, vidi se na snimku Ruske mornarice, uzmaju flašice vode iz ruku ruskih vojnika.

A, evo, kako izgleda „istina“ kako izgledaju profesinalnost, etika, moral, ljudskost, u srpskim medijima.

Vest o „hrabroj pogibiji“ čete Ukrajinaca na Zmijskom ostrvu, objavljena je juče na sva zvona. Bila na naslovnim stranama. Vest kao nacrtana za propagandu, da ceo svet vidi kakvi su Rusi podlaci, a kako su Ukrajinci hrabri. Kako su, opraštajući se sa životima, Rusima na zahtev da se predaju poručili da se „je..“, samo „trenutak pre smrti“… Tako pišu srpski mediji. Još se, uz poklič „slava herojima Ukrajine“ navodi da se radi o neviđenoj hrabrosti onih koji su odbili predaju neprijatelju.

Oglasio se i Ukrajinski predsednik Zelenski. „Neka večno živi sećanje na one koji su dali svoje živote za Ukrajinu“, napisao je Volodimir o ovom slučaju, a srpski mediji još preneli i da će „graničarima koji su poginuli u odbrani Zmijskog ostrva biti dodelja titula „Heroji Ukrajine“.

A tek komentari na ovu vest. „Slava im! Sloboda Ukrajini“, piše jedan. „Podrška nezavisnoj Ukrajini, stop agresiji Rusije“, piše drugi. „Tuga“, dodaje dvoje pacifista.

Tuga zaista.

Jutros, heroji Ukrajine, slava Bogu, živi i zdravi u Sevastopolju. Rusi objavili snimak, vide se ljudi, nema demantija iz Ukrajine. Zamenik komandanta Crnomorske fote general major Mihail Jasnikov izjavio da je „četa ukrajinskih graničara sa Zmijskog ostrva koje su ukrajinski i zapadni mediji „sahranili“, a predsednik Vladimir Zelenski „posmrtno odlikovao“ stigli u Sevastopolj.

Da Vas podsetimo:  DA NE POČNE SA TAKMIČARSKIM IGRANJEM TENISA?

A u srpskim medijima, onim koji su juče vazdan zvonili o „četi hrabrih sa Zmijskog ostrva koja je izginula ne predavši se neprijatelju“ o ovom obrtu ni slovo! Nije lepo da danas kvare juče na sva zvona objavljenu priču. Kako objaviti demanti kad je priča bila tako lepa, kad se tako lepo uklopila u opštu histeriju.

A istina? Ko j… istinu kad su već Ukrajinci sa Zmijskog ostrva, hrabro, ne štedeći svoje živote, umesto predaje poručili Rusima da se j…

Ni vestice, ni demantija, ni reči da su ljudi živi, a živi su, pobogu. Umesto toga, mašinerija nastavlja da radi. Jedna za drugom stižu priče, o bebama koje se u Kijevu kriju u metrou, o tome kako je u Ukrajini stradalo 3.500 ruskih vojnika, o poginuloj deci, bebama rođenim u skloništima, o bombardovanim zgradama i civilima, itd, itd…

A šta je od toga istina? Koga još briga.

Istina je ono što mi objavimo, jer mi smo etalon etike, morala, ljudskosti, pravde… Istina je ono što mi napišemo, objavimo, izmislimo…

To što lažemo, mažemo, varamo, ni to nema veze. Srbi ionako imaju kratko pamćenje. A istina je istina, pare su pare.

U međuvremenu, stiže već sledeća vest. Ako Rusi „bace atomsku bombu na Ukrajinu“, radioaktivna prašina, nošena severnim strujanjem, za čas će stići do Srbije“. Kakvo NATO bombardovanje Srbije, kakve bombe sa uranijom, toga nije ni bilo, nama će Rusi doći glave kad bace atomsku bombu na Ukrajinu.

Ustvari, po Srbiju je opasnija prašina od ruskih bombi iz Ukrajine nošena severnim strujanjem nego američke bombe koje su nam, nošene američkim bombarderima, padale na glavu.

Originalno. Svaka čast propagandnim stratezima!

Šta reći a ne zaplakati?

Da Vas podsetimo:  Tweeter Space

autor:Zoran Šaponjić

https://iskra.co/

2 KOMENTARA

  1. Изгледа да ме цензуришете, већ неколико пута ми пишете да сам већ послала коментар, а нисам. О чему се ради?

  2. Како их није срамота, те „новинаре“? Зар се не сећају како су с нама манипулисали белосветски медији , о српским злочинима који нису постојали? Срам их било, али то им дозвољава власник новина а ко је власник тих и таквих ђубрета од новина у Србији, зна се! Где им је новинарска етика? Уосталом показали су да се у српским „новинама“ па и оним великим, само трчи за сензацијама, на насловним странама најјезивији злочини! Они су срећни ако могу да објаве (макар и лажно) неку људску трагедију. Гадим их се!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime