SNS nastavlja da guši medije

1
2547

Distribucija Belgrade Insight obustavljena je na beogradskom aerodromu i centrima Turističke organizacije Beograda – čini se da je ovo nastavak kampanje koju Vlada Srbije vodi protiv BIRN-a

BIRN-ovo izdanje novina na engleskom jeziku, Belgrade Insight, od februara više nije dostupno na jednom od najvećih distributivnih mesta – u Turističkoj organizaciji Beograda.

belgrade-insight

Takođe, iako je distribucija besplatnih primeraka ovih novina zaustavljena i u Dufry objektima na aerodromu Nikola Tesla, pregovori sa ovom kompanijom i dalje su u toku.

Dufry, koji snabdeva robom više od 1.700 prodajnih objekata na aerodromima, kruzerima i lukama širom sveta, uklonio je Belgrade Insight sa svojih prodajnih mesta 6. februara. IzDufry-ja, koji od maja 2008. godine sarađuje sa BIRN-om, kažu da ne postoji ugovor koji ih obavezuje da nastave distirbuciju Belgrade Insight.

Miodrag Popović, v.d. direktora TOB, rekao je da sadržaj novina nije pogodan za turistički info-centar.

„Kada je u pitanju distribucija Vašeg lista, odgovor leži u samoj prirodi ovih centara“, rekao je Popović. „Oni (centri) pružaju informacije turistima, i materijali koji se tamo mogu naći su oni  koji, osim suvenira, naravno, imaju samo informacije za turiste. Vaše novine imaju drugačiju uređivačku politiku“, rekao je Popović 20. februara.

TOB nije obavestila Belgrade Insight da namerava da obustavi saradnju. Umesto toga, kada je jedan od čitalaca Belgrade Insight posetio info-centar TOB-a, osoblje mu je reklo da tu više neće moću da dobije kopiju novina. „Upravo smo obavešteni da sklonimo novine“, jedan od zaposlenih rekao je BIRN-u.

 Ko je Miodrag Popović

Miodrag-Popovic

Miodrag Popović je bio jedan od urednika na RTS-u za vreme Miloševićevog režima, kada je veliki broj novinara dobio otkaz na državnoj televiziji, a ova televizija ostala upamćena kao propagandna mašina SPS-a i JUL-a. Od 1997. do 2000. godine bio je urednik Programa za inostranstvo RTS-a, a u dva saziva republičke vlade od 1998. do 2001. godine bio je pomoćnik ministra za informacije, zadužen za informisanje inostrane javnosti i propagandu. Posle 2000. godine radio je i na Yu info kanalu, a potom na TV Pink.

Da Vas podsetimo:  „Nisam znao da imam dug dok nije stigla presuda“: RTS tužio svog bivšeg urednika zbog TV pretplate

Ozonpress

1 KOMENTAR

  1. У Поповићевој биографији нисте поменули још једну врло битну ствар : У периоду (отприлке ) од 2 оо5 – 2 0007 г. је био директор ТОС (Туристичке организације Србије )Дакле , човек и слуга свиг режима .

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime