Spasonosna formula opstanka ili puka zloupotreba?

0
816
Valjevo / Foto: printscreen (kolubarske.rs)

Sa sajta grada i dalje nije povučeno partijsko saopštenje Srske napredne stranke, ali je iz samog saopštenja uklonjen logo ove partije i logo gradonačelnikovog portala. Po saznanjima Vamedie, zbog ovog zakonskog prekršaja podnete su i prijave Agenciji za borbu protiv korupcije.

Dana 6. novembra 2019. godine na sajtu grada objavljeno je saopštenje koje je potpisao gradonačelnik Slobodan Gvozdenović , a koje je zapravo politički pamflet SNS-a . U donjem delu saopštenja vidno je bio istaknut logo partije gradonačelnika, grb Grada Valjeva i logo gradonačelnikovog portala. Samo dan kasnije sa istog saopštenja uklonjene su oznake portala i partije, ali je saopštenje i dalje vidljivo na sajtu grada.

Zakon nalaže da se politički pamfleti i saopštenja ne mogu objavljivati na gradskom sajtu, s obzirom da se radi o glasilu svih gradjana lokalne samouprave, a ne samo onih koji su članovi partije na vlasti. Kako se radi o zloupotrebi javnih resursa , po saznanjima Vamedie Agenciji za borbu protiv korupcije podnete su prijave.

Teško je poverovati da gradonačelnik Gvozdenović nije bio upoznat sa ovim zakonom i zaprećenim kaznama za njegovo kršenje, ali je ipak objavljivanje ovakvog saopštenja dozvolio. S obzirom da je javnost u Valjevu reagovala nezadovoljstvom na ovakav potez, a saopštenje nije uklonjeno, pravo je pitanje koji su bili motivi za ovakav prekršaj?

Odgovor na ovo pitanje možda se krije u poslednjem istraživanju SNS-a koje je pokazalo da je rejting gradonačelnika Gvozdenovića još niži u odnosu na prethodno. Iako gradonačelnikova partija nije u javnosti obelodanila rezultate istraživanja, izvori Vamedie u vrhu SNS- a navode da situacija za Gvozdenovića pred predstojeće izbore nije dobra.

Da li je to onda gradonacelnik shvatio da samo ekstremnim ponašanjem može sam sebe da spase?

Da Vas podsetimo:  Milioni abortusa u Srbiji – spekulacija koja opstaje

Ovako izdato saopštenje trebalo bi da pošalje poruku da je svih šezdeset hiljada stanovnika grada Valjeva apsolutno za SNS i predsednika Aleksandra Vučića. Ipak izlaznost na poslednjim izborima govori da više od 40% gradjana Valjeva ne učestvuje u političkom životu grada, nije opredeljeno i ne bavi se politikom. Medju onima koji su izašli na izbore i pokazali svoj politički stav dobar je procenat onih koji nisu ni glasali za listu gradonačelnika. I jedni i drugi na ovakvo saopštenje gledaju negativno.  Kome je onda upućeno ovo kontraproduktivno saopštenje?

Shodno činjenicama, odgovor na ovo pitanje je : predsedniku Aleksandru Vučiću i članovima IO SNS . Da li je moguće da oni nemaju informaciju da je gradonačelnik Valjeva član SNS? Nemoguće je .

U svetlu poslednjeg istraživanja neminovno se nameće pitanje da li je formula gradonačelnikovog opstanka na vlasti  brutalno i nebirajuće zaklanjanje iza imena predsednika Vučića i iza logoa SNS-a?

Kao prvi gradonačelnik koga su gradjani izviždali i koji se kreće isključivo uz obezbedjenje da li mu je onda  takvo saopštenje i zaklanjanje spas i ujedno rešenje za njegove probleme proistekle iz nerada, bahatosti, korupcije,  neznanja i ko zna šta još?

U poslednjem činu gradonačelnika Gvozdenovića jasno je da su na jednoj strani ozbiljan prekršaj, nezadovoljstvo gradjana, preteća retorika , a na drugoj izgleda očajnički potez i nada da će vrh partije ignorisati negativne efekte samo zarad ličnog ubedjenja gradonačelnika u postojanje kulta ličnosti i sopstvenu nezamenljivost. Jedino na šta se izgleda nije računalo jeste da li će predsednik Vučić pristati da na sebe prihvati kršenje zakona od strane Gvozdenovića?

Izvor: vamedia.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime