Srbi iz Beča čestitali Kurcu

0
943

kurcBorislav Kapetanović, predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, poručio je da šef diplomatije Austrije Sebastijan Kurc može da računa na potencijal i raspoloživo znanje srpske zajednice u toj zemlji

Zajednica srpskih klubova u Beču čestitala je novoj austrijskoj vladi početak mandata, osvrnuvši se posebno na činjenicu da je za šefa diplomatije izabran Sebastijan Kurc, i poručila da se ta krovna ustanova srpskih klubova stavlja na raspolaganje kao most saradnje dve zemlje.

– U ime Zajednice čestitamo Vam na imenovanju na mesto kancelara. Želimo nastaviti dobru saradnju koju imamo sa više ministarstava i damo naš doprinos poboljšanju kvaliteta života svih ljudi u Austriji, među kojima su i pripadnici srpske zajednice, kojima je ova zemlja postala druga domovina – ističe se u pismu upućenom kancelaru Verneru Fajmanu.

– Posebna mi je čast i zadovoljstvo da vam u ime Zajednice čestitam na postavljanju na mestu ministra inostranih poslova. Uveren sam da ćete i na ovoj važnoj funkciji dati izvanredan doprinos u korist svih građana koji žive u Austriji, ali i u interesu daljeg poboljšanja odnosa sa Srbijom – istakao je predsednik Zajednice Borislav Kapetanović.
Foto: city-walks.info

On je poručio da Sebastijan Kurc s tim u vezi može računati na potencijal i raspoloživo znanje srpske zajednice. Kapetanović je kazao da se Zajednica rado stavlja na raspolaganje kao most saradnje Austrije i Srbije.

– Sa vama smo, kao državnim sekretarom za integracije, imali odličnu saradnju i radujemo se što ćemo je nastaviti budući da ste i dalje nadležni za ovu oblast, naglasio je on.

facebookreportermonitor / Telegraf.rs / Tanjug

like-button.net here

wordpress-themes.org here

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime