Srbi iz Orahovca traže od policije da im zaštiti decu

0
1393

Grupa albanskih dečaka iz Orahovca danima maltretira srpsku decu koja se igraju na igralištu u gornjem delu grada i na prostoru pred samom crkvom, saznaje RTV Kim od roditelja koji su pokrenuli peticiju sa zahtevom da Policija zaštiti nihovu decu.

Od verbalnih napada kroz psovke i različite uvrede, od pre dva dana napadi su se pretvorili u pretnje ,,metalnim bokserom“, navode roditelji u pismu predstavnicima Policije i Privremenom oraganu Opštine Orahovac.

Kako dalje navode, u odbrani svoga brata i ostale dece, uskočio je srpski mladić Nikola Matić koji je potom priveden pa pušten iz pritvora.

„U trenutku kada se dečak sa bokserom ustremio ka njemu, ovaj ga je odgurnuo i udario. Dečaci su se razišli da bi otac albanskog dečaka posle pretnji i verbalnih napada prijavio slučaj KPS-u i srpski mladić završio u pritvoru“, objasnili su roditelji.

Stotinak roditelja i ostalih građana se na ovaj korak odlučilo zbog sve učestalijih verbalnih i fizičkih napada albanskih dečaka na srpsku decu u Orahovcu.

Zbog toga su odlučili da naprave peticiju i upute je predstavnicima Policije u Orahovcu i Privremenom opštinskom organu kako bi im omogućili zaštitu. Kako je saopšteno dokument će biti danas predat nadležnim organima.

Inače, pomenuto igralište je neposredno po završetku rata sagradio UNMIK da bi tadašnjoj izolovanoj srpskoj omladini obezbedio prostor za rekreaciju i razonodu. Kasnije je igralište preuzela škola, koja vlasniku parcele plaća kiriju, kako bi u nedostatku fiskulturne sale, mogla da izvodi nastavu iz fizičkog vaspitanja.

Međutim, kako ističu potpisnici, ovo igralište svakim danom sve manje koriste oni kojima je prevashodno namenjeno, srpska deca, koju sa igrališta proteruju drugi dečaci i omladinci koji dolaze iz drugih delova grada.

Da Vas podsetimo:  VISOKI PREDSTAVNIK I „SUVERENOST“ BIH: EVO KAKO SE PISAO NOVI DEJTON

„U cilju sprečavanja sličnih incidenata i u cilju mira i stabilnosti u našem gradu, u kojem bi deca mogla slobodno da se igraju i odrastaju, molimo hitnu reakciju, kako ne bi nečijom pogrešnom reakcijom došlo do sukoba sa težim posledicama“, navodi se u pismu koje je dostavljeno i redakciji RTV Kim.

radiokim.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime