Srbija se raspada, sve se gasi, a on i dalje laže

11
2811

prazan novcanikGrađani Srbije, ne treba da razmišljaju o Kosmajcu, Nikoliću junioru, Rami i raznim čudima, već kako žive, dobro ili loše. A sve je lošije. Fabrika mikročipova, avio delova, Mercedes u Srbiji, rast proizvodnje i BDP, bez smanjenja penzija, prestanak partijskog zapošljavanja, ogromna ulaganja iz Emirata. Sve to je ovaj opsenar i prevarant obećavao da će se desiti još 2013. godine, a sad opet prodaje maglu.

Pre neki dan gledam za dobro jutro kako se premijer dernja na direktore javnih preduzeća u Tekiji. Cirkus ništa lošiji od Šešeljevog. Da li naš premijer ima mere. Ovo je postalo jako smešno, očekujem jednog dana samo da ga vidim kako iskače iz našeg praznog frižidera. Svuda ga ima, i sve je samo on uradio. Stigao je da maše ključevima u Obrenovcu, iako on nije ni malo zaslužan za izgradnju tih kuća. Ali čovek voli da se slika, pa to ti je. Nema mere i granice. Samo je žalosno što za svoju promociju sve češće koristi decu Srbije koja su gladna.

zeleznice-srbije-1-bSećam se priče sa početka mandata njegove stranke, pre dve i po godine, trebalo je izdržati 2013, a 2014 je trebala da bude Švajcarska, a sad još 2015, pa 2016. će biti bolje. Aha, da, bićeeee….al za malo! Kada radiš i uradiš nešto moraju se videti rezultati, a kada ideš okolo, slikaš se i stalno najavljuješ bolja vremena, a dešava se iz godine u godinu samo gore, onda ljudi prestanu da ti veruju. Još malo pa će narod osetiti smanjenje penzija i plata….a onda kad se narod ujedini…

Stalno pričate o projektima, koliko ste ih još smislili da bi zgrnuli lovu…..Pare za vaše nazovi projekte sakupljate od naših penzija i plate. Razumljivo, treba uzeti što više dok ste tu, jer i to će proći, nećete vi biti večno na vlasti. I svaka druga reč vam je investicija, pričate o poboljšanju ambijenta za iste, a ono što je očigledno, da u zadnje tri godine njih je sve manje. Znate kako kaže naš narod “nikome nije gorelo do zore“!

Da Vas podsetimo:  Juanjang, ili: Srbija ima evroazijsku alternativu

FoNet-STUDENTI-PROTESTDa vas podsetim na još jednu laž, najavljivali ste još u martu da ćete praviti spiskove trideset najsiromašnijih opština u Srbiji, gde će se navodno raditi infrastrukturni projekti; evo, i zima dođe, niti spiskova niti radova. Doduše jeste nešto uradili za taj narod, sada im isključujete struju, brinete o njima da ne slušaju više vaše laži putem malih tv ekrana.

I još jedna neistina. Ne znam kako gospodine premijeru možete da tvrdite da nezaposlenost opada. Pa, to je smešno. Svaki građanin Srbije može svojim očima da vidi da to nije realnost. Vi verovatno u nezaposlene ne računate potencijalnu radnu snagu na izgradnji Beograda na vodi, brzih pruga, Mercedesove fabrike u Ćupriji, fabrike u Obrenovcu i drugih čardaka ni na nebu ni na zemlji….

Ma neka se strpe gladni još samo dve godine, kako vi rekoste premijeru… Srbijo sramoto!

Za Korene

Ivana Jovanović

11 KOMENTARA

  1. AKO se ne makne sns i sdp preko 230 miljardi nikla bakra uglja olova inak koliko sve skupa ima vrednost rresursa ce evropa kao sok popiti jer 380 miliona ce ove resusre iscrpiti za 5 godina i njihova potrosnja a vlasnici rudnika su vec stranci AKO OVO SRBI NE VIDE TOTLANO NEMAJU MOZGA POSLE RESURSA I PRODAJE I POTROSNJE SRBIJ I SLEDI UMIRANJE BOLESTI I ISELJAVANJE SVIH 9 MILIONA LJUDI. GRKA JEK RIZOM ISELILO ZAUVKE 3 MILIONA SRBA CE SVIH 9 AKO OVI EVROPEJCI I OVAJ KAPITALIZAM VODE SRBIJU

  2. Srbija se polako raspada.ne samo kao teritorija već i kao srbiajnsko društvo.vlada Srbije koja je koalicioni bućkuriš desno-levo ili neo monarhista i republikanaca ovu zemlju vodi ko zna gde?Srbija ima naravno i teritorijalnih problema.ne zna se što će biti sa AP Vojvodinom.čas joj daju veća ovlašćenja pa onda vrate na staro.jug Srbije najbliži sa Kosovom je u velikom problemu.Tu se polako osniva takozvana Preševska dolina.Sandžačko-raška oblast sve više postaje jedna vrsta autonomne teritorije.U budućnosti Srbija neće biti u granicama kakvoj je sad.

  3. Podelis penzionere na one koji imaju penziju ispod 25 000 i one koji imaju penziju iznad 25 000. Ove iznad 25 000 proglasis za dobrostojece i udaris im na penziju. Da li medju onima ispod crte (manje od 25 000) ima onih koji su penzionisani sa samo 15 radnog staza pa im je penzija, logicno, mala – nije bitno! Ko jos ceni rad! Kao da je on presudan! Ali, sa ovakvom podelom velika je verovatnoca da ces dobiti izborne glasove onih koje si ostavio nedirnute, a njih je mnogo! Po istom tom modelu, podelom na one u javnom i, s druge strane, na one u privatnom sektoru koji su listom ostali bez obaveza prema drzavi, krizi i budzetu, dobio si ih u svom izbornom jatu! Prosto ko pasulj! I to po Volji naroda!

  4. Populizam je jedna od krajnosti, moralizatorska ideja politike, a populisti su političari koji tvrde da oni – i samo oni – istinski predstavljaju narod, svodeći tako sve političke rivale na ulogu podlih pretendenata. Njihova politika uvek polarizuje, deli građanstvo na čist, moralan narod i nemoralne ostale. Za populističkog političara ne postoji legitimna opozicija. Ko god je protiv Vođe, automatski je i protiv naroda !! TO JE TO.

  5. Najstrasnije od svega je sto ne postoji, nestala je neka druga politicka stranka kao opcija za narod. Opozicija cuti, nema je, mediji cute, sindikati su umrli, svi nacini politicke i demokratske borbe su nestali. Uplasen, letargican, izmucen narod bori se da prezivi svaki dan sa 500 din. u dzepu. Bice verovatno tako dok glad i beznadje ne pokuca na sva vrata, a onda vise nece biti potreban niko da pokrene svest naseg naroda. Mana Srbina je sto ume da mnogo trpi, i glad, i ratove i beznadje. Srbi, opametite se, Srbija nije Vuciceva vec vasa a pripada jos vise vasoj deci. Kakvu Srbiju imamo i kakvu je ostavljamo? Dok svaki pojedinac ne shvati da je on ta promena, da mora da deluje i da se ne plasi svih nesreca koje su nas zadesile, promene nece biti. Svi se mogu skinuti sa trona pa i Vucic, nije mu Srbija dedovina pa da moze da sa njom on da radi sta hoce. Srbija pripada Srbima, zato neka se svako od nas bori za to pravo a ne da jadikuje.

  6. U zemlji u kojoj premijer poručuje svetu – malo morgen, glupo je očekivati da se nešto suštinski promeni. Ova dvojica , Neverni i Drmoser, u mozgu im je da se rodio povod da oni nekome tako fini i podli doakaju. Svakome treba dozvoliti da se promeni, ali kako verovati sejacima mržnje??

  7. Srbija danas nema obrazac po kome bi covek , recimo intelektualac, mogao da se uklopi u desavanja jer Veliki Vodja sve zna unapred. Poceo je i da gata buducnost. Drustvo se raspada. U društvu nejasnih kriterijuma niko ne očekuje solidarnost. Ekonomija ne postoji. Mediji su pod lupom, strogo kontrolisani jer je Vodja sklon primitivizmu i brutalnosti kada je reč o odnosu prema medijima i novinarima koje on najčešće deli na svoje i protivničke i tako svaka kritika biva ocenjena kao kampanja protivničke strane. Svi zive u strahu: strah za egzistenciju, strah od bolestina, strah od toga sta si i gde rekao o Vodji, strah od nestanka struje, strah od neplacenih dazbina i racuna, strah od….bem ti vise ! Ovo je postalo jako smešno, očekujem jednog dana samo da ga vidim kako iskače iz našeg praznog frižidera. Svuda ga ima, i sve je samo on uradio…IDI ZAUVEK ODLAZI ! DOSTA !

  8. Svedoci smo masovnog izvodjenja drame po motivima pripovetke „Vodja“ Radoja Domanovića. Advokatura je prozrela najveću pljačku posle Miloševićevog Zajma za privredni preporod Srbije. Ovih dana, pod plaštom Zakona o javnom beležništvu jednom rukom ojadjuje se budžet RS za prihode od taksi za overu, drugom rukom ojadjuju se džepovi gradjana kroz paprene tarife „za solemnizaciju“. No, snaga zemlje nije u 9.000 intelektualaca-advokata. Snaga zemlje je u narodu, koji na žalost i dalje slepo ide za svojim vodjom.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime