Srpska desnica spremna za prvi obračun u Beogradu

8
4121

U koaliciji već za beogradske izbore trebalo bi da budu Dveri, DSS, Stamatovićev pokret Za zdravu Srbiju, a nije isključena ni Nova Srbija Velimira Ilića.

© Фото: TANJUG/ OKSANA TOSKIC

Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i pokret Za zdravu Srbiju dogovorili su početkom leta zajedničko opoziciono delovanje zbog, kako su naveli, „neophodne promene zabrinjavajućeg stanja u Srbiji“.

Nedavno su pokret Dveri i Zdrava Srbija ozvaničili početak saradnje potpisivanjem Preobraženjskog proglasa, za koji tvrde da je temelj ukrupnjavanja patriotske opozicije.

Pomenute partije traže smenu vlasti „radi korenite promene spoljne i unutrašnje politike i izgradnje Srbije kao suverene, ekonomski prosperitetne, socijalno pravedne, demokratske i pravne države“.

Kako Sputnjik saznaje, taj takozvani patriotski blok odmeriće snage sa vlašću već na sledećim, beogradskim izborima.

Lider DSS-a Miloš Jovanović kaže da bi bilo logično da stranka koja je doživela smenu generacija na te izbore izađe sama. Međutim, u ovom trenutku otvaraju se sudbonosna pitanja, dijalog koji se tiče Kosova i Metohije, najava nekakvog sporazuma s Prištinom, nastavak evrointegracija i pitanje promene Ustava. „U obavezi smo da sarađujemo“, kaže Jovanović za Sputnjik.

„U tom kontekstu, koji je više nego ozbiljan, bilo bi odgovorno razmišljati o jačanju desnog političkog spektra. Kada se prebroje opcije na političkoj sceni Srbije, jasno se vidi da se većina stranaka i vlasti i opozicije slaže oko nastavka evrointegracija, samim tim i odustajanja od Kosova i Metohije i drugih stvari koje su negativne, pogubne za Srbiju. U tom kontekstu, ne bi bilo zgoreg da se razmišlja, a mi o tome razmišljamo, o jačanju saradnje, pa možda i o zajedničkom nastupu dalje na parlamentarnim izborima“, najavljuje Jovanović.

On dodaje da Demokratska Stranka Srbije trenutno komunicira sa Milanom Stamatovićem iz pokreta Za zdravu Srbiju, liderom Nove Srbije Velimirom Ilićem, ali i sa prvim čovekom Srpskog pokreta Dveri, Boškom Obradovićem. U Srbiji je danas malo političkih subjekata na suverenističkoj, slobodarskoj liniji. To je prilično dobar razlog da razmišljamo o zajedničkom nastupu na izborima u Beogradu, kaže Jovanović.

Da Vas podsetimo:  Sa ovim cenama i platama nemoguće je preživeti

„Izbori u Beogradu bi mogli da budu početak jačanja slobodarskog duha, odnosno pokreta stranaka koje smatraju da treba verovati ’u se i u svoje kljuse‘, da se Srbija može razvijati samo oslanjanjem na svoje snage, u saradnji sa svima. Ideja da će nam spolja nešto pasti s neba, da će neko da nam pomogne u razvoju i uređenju države, to je naivno, da ne kažem nešto gore“, kaže Jovanović.

Lider pokreta Za zdravu Srbiju Milan Stamatović slaže se sa budućim koalicionim partnerom da je poslednji trenutak da se patriotska opozicija ujedini. On, međutim, smatra da Srbija ipak ima na koga da se osloni.

„Za nas nema dileme da li Srbija treba da bude vojno i politički neutralna, Zdrava Srbija smatra da treba da se jasno okrenemo ka Ruskoj Federaciji, to su naši vekovni prijatelji s kojima kroz istoriju nismo imali probleme, uvek smo imali podršku, vojno, politički i ekonomski. Tu ne treba praviti dileme, treba jasno reći da naš program podržava ove ideje i saradnju sa tržištem Ruske Federacije“, kaže Stamatović u razgovoru za Sputnjik.

On dodaje da u Srbiji danas malo političkih partija uopšte otvoreno govori o tome koje principe zastupa i na kojima treba da sarađuje. Zato budući patriotski blok očekuje saradnju sa brojnim udruženjima i pokretima građana koji su na istom kursu.

„Ona nemaju preveliko članstvo, ali ih ima, posebno onih naklonjenih saradnji sa Ruskom Federacijom. Tu vidimo prostor za saradnju i dajemo šansu udruženjima i manjim partijama da se priključe budućoj koaliciji. Takođe, verujemo da će novi DSS naći način da svoju novu politiku uskladi i prilagodi našim zajedničkim principima. Razgovarali smo i sa Novom Srbijom, oni stoje na ovom stanovištu koji dele Srpski pokret Dveri i Zdrava Srbija“, zaključuje Stamatović.

Da Vas podsetimo:  Teret sive ekonomije na leđima građana i privrede

Podsetimo, izbori za Skupštinu grada Beograda moraju da budu održani do marta sledeće godine. Nije isključena mogućnost da budu raspisani i vanredni beogradski izbori, koji bi bili održani do 31. decembra ove godine.

Senka Miloš

rs.sputniknews.com

8 KOMENTARA

 1. Ljubomir Petkovic
  17. august kl. 14:32 ·

  nemaju sansu •управокоментар у реду за проверу.
  Titovi banditi su svi isti samo Kraljevska armija moze da pohapsi ove kriminalce Tajkuune,Vucica Dacica i sve izdajice pod komadom Slavko Nikic.novi general.Jugoslav Petrusic BIA sef,Branko Dragas Novi guverner.Dragan Radovic novi Premijer i i resto iz Dejane Lucic 300 ljudi vlada spssa, koji su pravi rodoljubi da sprovedu ,restituciju,poreklo kapitala, otvaranje dosija,poslodavacki porez 14% i sva placanja na kartice i internet.Bez kralja ne valja i povratak kraljevine i povratak cele Srbije i svi Srbi u jednu drzavu. Mi iz dijaspore 20 miliona pet generacija podrzavamo 100%.
  Liker
  KommenterDel
  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Ljubomir Petkovic Avatar
  Ljubomir Petkovic • prije 10 dana
  Pravi Srbi smo mi 20 miliona po svetu pet generacija ,koji smo skoro svi za kralja i otadzbinu .Sada je doslo vreme vama da platite za izdaju Draze .kralja,i nase dedove koji su dali zivote za Srbiju. Vi imate chip u glavi Tito a posle njega Miloseic i svi su banditi koje vi birate a sada je doslo vreme za naplatu….Vis mer
  Liker
  · Svar · 1 t
  Administrer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …
  Izrada Matrica har delt Matrice Studio D sitt innlegg — med Ranko Semic og 41 andre.
  16. august kl. 11:36 ·

  MILICA PAVLOVIĆ- DEMANTUJEM OFFICIAL KARAOKE
  #milicapavlovic #demantujem #karaoke #zvezdegranda #matrica
  https://youtu.be/Luc9OIGuFn4
  Matrice Studio D

  16. august kl. 11:34 ·

  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Ljubomir Petkovic https://soundcloud.com/…/louie-petkovic-on-stage-in…
  Louie Petkovic on stage in Belgrade
  Listen to Louie Petkovic on stage in Belgrade by Peter…
  Lagre
  soundcloud.com
  Liker
  · Svar · Fjern forhåndsvisning · 1. september kl. 18:33
  Administrer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …
  Ljubomir Petkovic
  8. august kl. 23:38 ·

  nemaju sansu •пре 39 минутакоментар у реду за проверу.
  https://www.youtube.com/watch?v=2ZaA5hnZeKI Evo vam glavni svemoguci koji stalno na glas prica kako smo mi pravna drzava a on misli da mi koji zivimo po 50 godina u Skandinaviji i po svetu nista neznamo kao i ceo zapad .Rusi znaju kakva smo gangsterska drzava lopova prevara.siledzije sverceri a nasi politicari su za najmanje dozivtnu robiji od 1944-2017 .Zato u Eu nikada necemo da dodjemo i ovi banditi ce i Ruse da prevar… Se mer
  ALEKSANDAR VUČIĆ NAJOPASNIJI SATANISTA U SRBIJI
  IN SEVERAL PLACES I HAVE USED PARTS OF CLIPS FROM DIFFERENT SOURCES ! Ako vam je ovo prvi ili drugi video ovakve vrste molim Vas nemojte komentarisati i omal…
  youtube.com
  Liker
  KommenterDel
  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …
  Ljubomir Petkovic
  8. august kl. 21:02 ·

  Discussion on Webtribune 6 comments
  VELIKI JE NJEGOV STRAH OD HAGA: Srbija da prizna nezavisnost Kosova i prihvati Ahtisarijev plan
  Ljubomir Petkovic
  Ljubomir Petkovic a day ago
  Sve si nas prevario Draskovicu kada podrzavas Satanu Vucica !… Se mer
  Liker
  KommenterDel
  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …
  Ljubomir Petkovic
  8. august kl. 11:23 ·

  http://www.koreni.rs/dr-dusan-dunder-istine-i-zablude-o-ko…/
  Liker
  KommenterDel
  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …

  Se flere nylige hendelser

  Hva studerte du ved University of Northwestern?
  2 ventende elementer
  Presentasjon
  Hva gjør deg glad? 😊
  Hva er livsfilosofien din? 💭
  Hvilke hobbyer har du? 🛩 ⚽ 🎸
  Hvor kunne du tenkt deg å reise? 🌍
  Hva er livretten din? 🍕 🍏 🍪
  Studerte ved University of Northwestern
  Fra Oslo, Norway
  Ljubomir Petkovic sitt bilde.
  Bilder · Ingenting å vise
  Venner · 93
  Predrag Markovic

  Tore Hamre
  2 nye innlegg

  Jana Janna
  Izrada Matrica
  3 nye innlegg

  Ljubica Pencic

  Zelimir Kulisic
  5 nye innlegg
  Vojkan Borisavljevic

  Blagica Markovic

  Dejan Petricevic
  10 nye innlegg
  Norsk (bokmål) · Hrvatski · English (US) · Norsk (nynorsk) · Español
  Personvern · Betingelser · Annonsering · Annonsevalg
  · Informasjonskapsler ·
  Mer
  Facebook © 2017

 2. AvatarHopp til
  Deler på denne siden
  Hjelp for tilgjengelighet
  Facebook
  Ljubomir
  Startside0
  Finn venner
  5
  Venneforespørsler
  Meldinger
  88
  Varsler
  Kontoinnstillinger
  Legg til forsidebilde
  Ljubomir Petkovic
  Oppdater informasjon1Vis aktivitetslogg2

  Tidslinje
  Om
  Venner93
  Bilder
  Mer

  profilbildet ditt
  Oppdater profilbilde
  Ljubomir Petkovic
  Tidslinje
  Nylig
  Status
  Bilde/video
  Direktesendt video
  Livshendelse
  Venner

  Ljubomir Petkovic
  i går kl. 19:14 ·

  https://www.facebook.com/djordje.v.visekruna?fref=ts
  Visekruna Djordje
  Visekruna Djordje sitt bilde.
  Visekruna Djordje

  Faculty of European Legal and Political Studies

  1 felles venn
  Liker
  KommenterDel
  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …
  Ljubomir Petkovic
  24. august kl. 13:40 ·

  nemaju sansu •пре 2 минутакоментар у реду за проверу.
  Ovaj neotesani svinja i bednik kao svi u u parlament .Srbija je drzava kriminala evo ovde smo na odmor. Srbija je ista kao sto je bila pre 60 godina,lazovi ,prevaranti,siledzije, svi piju i voze parkiraju gde hoce totalni javasluk , beda siromasnih.’Mlada doktorica da dobije posao mora da plati 5000Euro da radi za 500 Euro mesecno u Skandinaviji Norveskoj to ima na dan,A DA DABIJES POSAO U Beogradu 15.000 Euro .Vucivc i Toma sljivovica pravna drzava ,Palma i Dacic svako treba da ide u zatvor od 10 .40 godina na prinudni rad i sve pokradeno da se vrati u budzet.Ako dobijemo vladu spasa mozemo da budemo Svajcarska i treba nam jos 5 miliona radnika sve struke da se obnovi ova banditska drzava.Vucica!
  Liker
  KommenterDel
  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Ljubomir Petkovic https://soundcloud.com/…/louie-petkovic-on-stage-in…
  Louie Petkovic on stage in Belgrade
  Listen to Louie Petkovic on stage in Belgrade by Peter…
  Lagre
  soundcloud.com
  Liker
  · Svar · Fjern forhåndsvisning · 1. september kl. 18:32
  Administrer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …
  Ljubomir Petkovic
  17. august kl. 14:32 ·

  nemaju sansu •управокоментар у реду за проверу.
  Titovi banditi su svi isti samo Kraljevska armija moze da pohapsi ove kriminalce Tajkuune,Vucica Dacica i sve izdajice pod komadom Slavko Nikic.novi general.Jugoslav Petrusic BIA sef,Branko Dragas Novi guverner.Dragan Radovic novi Premijer i i resto iz Dejane Lucic 300 ljudi vlada spssa, koji su pravi rodoljubi da sprovedu ,restituciju,poreklo kapitala, otvaranje dosija,poslodavacki porez 14% i sva placanja na kartice i internet.Bez kralja ne valja i povratak kraljevine i povratak cele Srbije i svi Srbi u jednu drzavu. Mi iz dijaspore 20 miliona pet generacija podrzavamo 100%.
  Liker
  KommenterDel
  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Ljubomir Petkovic Avatar
  Ljubomir Petkovic • prije 10 dana
  Pravi Srbi smo mi 20 miliona po svetu pet generacija ,koji smo skoro svi za kralja i otadzbinu .Sada je doslo vreme vama da platite za izdaju Draze .kralja,i nase dedove koji su dali zivote za Srbiju. Vi imate chip u glavi Tito a posle njega Miloseic i svi su banditi koje vi birate a sada je doslo vreme za naplatu….Vis mer
  Liker
  · Svar · 1 t
  Administrer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …
  Izrada Matrica har delt Matrice Studio D sitt innlegg — med Ranko Semic og 41 andre.
  16. august kl. 11:36 ·

  MILICA PAVLOVIĆ- DEMANTUJEM OFFICIAL KARAOKE
  #milicapavlovic #demantujem #karaoke #zvezdegranda #matrica
  https://youtu.be/Luc9OIGuFn4
  Matrice Studio D

  16. august kl. 11:34 ·

  MILICA PAVLOVIĆ- DEMANTUJEM OFFICIAL KARAOKE
  #milicapavlovic #demantujem #karaoke #zvezdegranda #matrica
  https://youtu.be/Luc9OIGuFn4
  Milica Pavlovic – Demantujem (OFFICIAL KARAOKE) © Matrice Studio D
  Izrada profesionalnih originalnih matrica, bez i sa pratecim vokalima !!! Web Site: http://matrice.biz…
  youtube.com
  Liker
  KommenterDel
  5 5
  Kommentarer
  Ljubomir Petkovic
  Ljubomir Petkovic https://soundcloud.com/…/louie-petkovic-on-stage-in…
  Louie Petkovic on stage in Belgrade
  Listen to Louie Petkovic on stage in Belgrade by Peter…
  Lagre
  soundcloud.com
  Liker
  · Svar · Fjern forhåndsvisning · 1. september kl. 18:33
  Administrer
  Ljubomir Petkovic
  Skriv en kommentar …
  Ljubomir Petkovic
  8. august kl. 23:38 ·

  nemaju sansu •пре 39 минутакоментар у реду за проверу.
  https://www.youtube.com/watch?v=2ZaA5hnZeKI Evo vam glavni svemoguci koji stalno na glas prica kako smo mi pravna drzava a on misli da mi koji zivimo po 50 godina u Skandinaviji i po svetu nista neznamo kao i ceo zapad .Rusi znaju kakva smo gangsterska drzava lopova prevara.siledzije sverceri a nasi politicari su za najmanje dozivtnu robiji od 1944-2017 .Zato u Eu nikada necemo da dodjemo i ovi banditi ce i Ruse da prevar… Se mer
  ALEKSANDAR VUČIĆ NAJOPASNIJI SATANISTA U SRBIJI
  IN SEVERAL PLACES I HAVE USED PARTS OF CLIPS FROM DIFFERENT SOURCES ! Ako vam je ovo prvi ili drugi video ovakve vrste molim Vas nemojte komentarisati i omal…
  youtube.com
  Liker

 3. prvo,koje su to desne stranke.drugo,u srbiji trenutno imaju dve stranke koje sa desnicom nemaju nikakve veze,već sa uobičajenim delovanjem stranaka kao u drugim državama.to su stamatovićeva i dveri.da bi u startu izgubili na izborima,njima je sugerisano da tu uđu i dss i nova srbija.naj nepismeniji seljak koji se ne razume u sve ove prevare zna da su DSS i tzv NOVA SRBIJA toliko izvarali narod,da SPO i ne pominjem,valjda se to zna,da za njih niko ne bi glasao.samim tim u startu bi izgubili.nakon tih izbora bi oni koji su vodili te stranke kao uslugu dobili neke upravne odbore da se napune lični džepovi a narod bi ponovo bio prevaren.pogledajmo genezu DSS,kako je nastala i kako je delovala.dss nema ni jednog starog člana,pa kako to oni deluju,samo za trenutne prevare na izborima.to važi i za sve ostale.sve ih je udba stvorila da odrade ad hok posao i da se posle razbeže kud koji.u srbiji ne postoji ni jedna stranka koju oni nisu stvorili,da ostane sve isto,ko ne veruje,onda je slep kod očiju.

  • Hm,hmm…radi se o “ deveto martadzijama“…materijalno izigranim,obecanje ludom radovanje..“ Peto oktobardzijama“, sa prelivom Aleksandra i Ljotica….!!!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime