MUP prati novinare!

0
907

Nebojša Stefanović TeleprompterPostoje ozbiljne indicije da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i druge bezbednosne strukture u zemlji prate novinare. Tu tvrdnju indirektno je potvrdio ministar Nebojša Stefanović tokom gostovanja u Dnevniku 2 na RTS-u.

Ministar Nebojša Stefanović rekao je tokom gostovanja na javnom servisu da MUP raspolaže podacima da će nekoliko lica u javnost izneti tvrdnje da ih je policija pratila.

– Jedna novinarka koja je novinarka još iz vremena Slobodana Miloševića, dakle duže vreme novinarka u Srbiji, kazaće da je navodno praćena i to treba da se pojavi uskoro, za narednih nekoliko dana, rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da bi predstavnik jednog neimenovanog novinarskog udruženja to trebalo da obelodani.

– Predstavnik jednog novinarskog udruženja, neću reći kojeg, treba u javnosti da se pojavi i da to kaže kao jednu skandaloznu stvar, iako ne postoje nikakvi dokazi niti se to ikada dogodilo, rekao je ministrar policije.

1) Stefanović je prvo rekao da se radi o više lica, pa zatim govorio samo o jednoj novinarki. Hoće li taj navodni skandal izazvati više lica ili samo jedno lice? Ni sam Stefanović ne zna.

2) Postoje dva ugledna udruženja novinara – UNS i NUNS. Pošto UNS vodi Ljiljana Smajlović, velika je verovatnoća da Stefanović nije mislio na UNS. Sasvim je izvesno da je ministar govorio o NUNS-u, kao da je bilo teško pogoditi.

3) Pitanje je da li će se tako nešto uopšte i dogoditi, uzimajući u obzir da je ministra Stefanović ubila trema dok je govorio na tu temu. Neki će reći da je Stefanović svojim preventivnim delovanjem sada sprečio taj “lažni skandal”. Ostaje da vidimo.

4) Stefanović je rekao da “raspolaže podacima” da će jedna novinarka izaći u javnost sa tvrdnjama da je prate pripadnici MUP-a. Postavlja se pitanje kako je Stefanović došao to tih podataka? Da li je MUP zaista pratio tu novinarku? Da li je verovatno da je Stefanović praćenjem novinarke saznao da će MUP optužiti za praćenje? Je li Stefanović skoknuo do RTS-a da joj osujeti plan?

Da Vas podsetimo:  SNS kupuje salaše, tržne centre, poslovni prostor

5) Kako Stefanović zna da će tako nešto biti objavljeno za “nekoliko dana”? Nije nam rekao.

5) Da li je to MUP počeo da prati novinare kako bi sprečili objavljivanje kriminalnih afera vladajućeg režima? Znajući Vučićevu paranoično šizofreničarsku maštu, sasvim je moguće da mu je to nova taktika. Ne sme tokom predizborne kampanje da rizikuje.

6) Kakve veze sa ovim slučajem ima tvrdnja da je ta navodna novinarka iz vremena Slobodana Miloševića? Zbog čega je ta etiketa relevantna?

7) Šta je Stefanović novo rekao? Bezbednosne strukture oduvek su pratile i prisluškivale novinare. Prate ih i danas. Pratiće ih i sutra. Imajući to na umu, Stefanovićeva ishitrena reakcija, ako su navodi tačni, samo dokazuje da MUP zaista učestvuje u praćenju novinara!

8) Svaki građanin Srbije ima pravo policiji da prijavi sumnjive aktivnosti. Ako ministar nije upućen, čak i novinarke iz vremena Slobodana Miloševića imaju to pravo. Čega se MUP plaši? Zašto Stefanović građanima Srbije uskraćuje pravo da prijavljuju kriminal i sumnjive aktivnosti u koje su umešani pripadnici MUP-a ili funkcioneri Srpske napredne stranke? Zašto se kriminalizuje svako ko se suprotstavi režimu?

teleprompter.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime