STRAHOLOGIJA GENOCIDAŠA

0
72

(A)LUDIRANJA:

Foto: Printscreen Youtube

Da vas zamolim – nemojte mi više, kumim vas, tu šuplju priču – kako bi na „Kosova“ bila lepota neopevana, samo da nije Kurtija koji tu idilu kvari?! Bilo je i drugih mimo njega – pa kako onda nastade pre više od 100 godina pesma „Šote. mori Šote“, ili više od dve decenije „žute kuće“, kako Prizren ostade bez Srba, a Bogorodica Ljeviška zapade u smeće i bodljikavu žicu…?!

Gledajući ovaj trend zaštićenih naroda, kojima je sve dozvoljeno – što se najbolje vidi u ratovima koji već bukte – i ratovima koje pripremaju – razmišljam nešto, kad bih ja dospela u takve – dokle bih sebi dala na volju i gde bi bila ta granica kada bih rekla – e, iako mogu, bedno je – neću!

Od ovih kojima je sve dozvoljeno u ova dva žestoka rata od Ukrajine do Izraela – Izrael je daleko ispred! Može mu se šta god hoće! Može se i Ukrajini, ali ima maler – Rusiju za protivnika! Da ima Palestinu – i Ukrajina bi mogla redom tepih-bombama izravnat sve do Moskve!

A štićenici Šiptari – ne da im je dato na volju da mogu šta im god na prostoru Balkana na pamet padne, nego ih evo ponovo za rat spremaju! Takvoga naroda – koji je već jednom, ničim izazvan, dobio svoju državu, pa preko ‘leba još traži pogače – nema koliko je zemljine kugle?!

Otkad su im zaštitnici odredili da im granica bude „obraz“ – svi smo nadrljali!

Nema države u okruženju Albanije, a da oni – ovako ili onako – nisu izašli mimo svoga poseda, zaposeli im teritorije i ščepali ih za vrat!

I da ne ostane dilema – ovo ‘vatanje za gušu – nije njihovom snagom! U toj simbiozi za snagu su zaduženi zapadnjaci! Njima su dali ulogu svaštočinje i hijene! Ne da su ih snimili – k’o kroz skener! To je i jedino što oni i mogu!

Ima još nešto čime su se u istoriju upisali – to nije ni nauka, ni kultura, ni vera, ni obrazovanje, ni slavna istorija, ni dinastije, ni vladari, ni državnici… – ali sve to što im fali, a fali im sve – otmu, pripoje, preimenuju i pokradu od komšija – zajedno sa teritorijom?!

Ne, no će im – obraz – smetat!

E – oni takvi – najzaštićeniji su narod od strane zapadnjaka na Balkanu?!

Naša priča sa njima – otkad su nam je utaknule osmanlije koje su ih ovde dovukle kao stočare i bašibozluk – uvek je ista! Inače, prostor na istočnom Kavkazu odakle su – i doslovce se zvao Albanija! I, evo nam ih sad opet zajedno u jurišu na naše pravoslavlje i sveti nam KosMet! Turska ih otvoreno i naoružava i uvežbava, a sa „Kosova“ je, 29. januara, čak potpisala i Okvirni vojni sporazum!

Da Vas podsetimo:  David i Džindžer Vujić: Putnici kroz vreme i kosmos u poseti Beogradu

Mrtva trka je između Turske i zapadnjaka u tovarenju oružja Šiptaristanu! Sami Ameri su ih nedavno obezbedili i sa „džavelinima“, vrednim 80.000.000 dolara!!! Za ovo „dobročinstvo“ nije im smeta’ ni obraz ni „poštovanje“ Rezolucije 1244?!

A, kako se samo Zapad potresao sad kad su Šiptari od 1. februara na okupiranom KosMetu ukinuli i dinar i platni promet sa Srbijom?! Toliko ih je to pogodilo, da su – umesto naredbe da se ova šiptarska šikana smesta ukine – odmah zatražili „dovoljno dug prelazni period“ – da se Srbi naviknu?! Znači – odluka vam je, Šiptari, samo takva?! Eto jedino još – ako vam nije problem – turite to vreme navikavanja?! Laganica s vatrom dok se žaba pošteno ne skuva?!

Onda ide razglabanje danima – kako i zašto ukidoše dinare zatočenim Srbima koji od toga tamo žive?! Pa, upravo zato da – preživeli ne bi!!!

Evo i na zakazanoj sednici Saveta bezbednosti UN, povodom šiptarskog genocida nad Srbima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, 8. februara, lično otišao tamo i – ne da im je rekao… – mnogo ih je to potreslo!

Ma, znate šta – moram vam otvoriti dušu – iskreno vas prezirem!

I sad – posle svega – ubiše pričom kako je za sve kriv Kurti?! Kako da ne! Biće i da je tamo mimo volje Šiptara, koji ga biraju une znanju, a ne upravo zato što u njemu i vide ispunjenje svojih snova!

Da vas zamolim – prestanite više s prosipanjem magle narodu – kako bi sve na „Kosova“ bilo neopevana lepota, samo da nije Kurtija koji tu idilu kvari?!

Evo bilo je i drugih mimo njega, pa kako onda dođosmo do ovoga danas?! Kako nastade pesma „Šote. Mori Šote“, „žute kuće“, kako Prizren ostade bez Srba, a Bogorodica Ljeviška se nađe u bodljikavoj žici i smeću…?!

Da ne dupliram priču kako je, pre više od 100 godina, nastala pesma „Šote“ – pisala sam o tome još decembra 2013. u kolumni „Od Šote do Bogojevci u Beogradu“! Ima je na internetu, koga zanima!

I, sad – nakon svega – treba da nas ubeđuju kako će sa nestankom Kurtija tamo nestati i genocid nad Srbima! Nemojte kumim vas! Ako nas već terate da trpimo – moramo li još ubijati i samopoštovanje – izigravajući budale!

Pustite više tu šuplju priču!

No, da ne zaboravim – meni se kanda javlja da ćemo ubrzo dobiti i Zajednicu srpskih opština (ZSO)! A, što i ne bi Šiptari konačno sad ispunili tu šarenu lažu, kad su Srbima napokon ukinuli sva prava i potpuno im vezali ruke!

Posle ovoga – dileme oko dobijanja SZO – nemam! To nam je završeno!

Ja sad živa nisam dok ne čujem kako li će biti sočinjeno to naše opravdanje o prihvatanju takve ZSO?!

Međutim, razmišljam nešto – a kako bi bilo da malo tu šiptarsku priču sagledamo na celom Balkanu – ne bi smo li se jednom i na tuđem iskustvu dozvali!

Da Vas podsetimo:  U svakoj uređenoj zemlji Helez bi morao podneti ostavku ili bi bio smenjen

Evo, naprimer – nesrećnu Makedoniju su toliko puta do sada „udavali“ – nikako da naviknem da joj pomenem ovo najnovije pridodato prezime – Severna! A, i taman kad se naviknem – kanda će je „udat“ ponovo! Jer, ne da je zrela za sledećega „mladoženju“ – nego se on već javno kandidovao za bračno putovanje s njom na destinaciju – Albanska Makedonija!

Ne znam koliko je ona svesna te bračne idile – jer, dok je, po ko zna koji put, predaju iz postelje u postelju novim đuvegijama – „mlada“ samo naivno trepće i čeka „prvu“ bračnu noć – a „mladoženja“ je tu vest već pustio u javnost?!

Ja sam je pre nekoliko meseci, negde u oktobru, obišla od Ohrida do Skoplja. Tu se – odokativno, bez nekog posebnog istraživanja – na svakom koraku vidi taj mučni utisak ućutkane Makedonije pod razjarenim šiptarskim silovateljima, koji je gaze i okupiraju – sve pod geslom njihove borbe za „građansku“ državu! Oni sa tim – u svaku državu u koju su upali – mašu?! Jedino to ne rade u svojoj i tamo gde su okupacijom postali većina?! Tamo je čisto – i samo njihovo!!!

Sad je Makedonija, prvi put u svojoj istoriji, 28. januara – izabrala Šiptara i za predsednika Vlade?! I to je niko drugi do – Taljat Džaferi – koji je bio na čelu tamošnje „oslobodilačke šiptarske vojske“ ili ti UČK – koja je 2001. godine povela onaj krvavi oružani sukob protiv Makedonije!

Oni su ga do sada i dva puta birali za predsednika Sobranja (državni parlament)! Gde je – svaki put, ceo mandat, u državnoj kancelariji na stolu držao – zastavu Albanije?! Ma – bravo Makedonijo – uzoru jedan građanski i demokratski?!

Ali, da se ja manem Makedonije! Makedonija je, očito našla rešenje – krije bruku lažući sebe!

No, da vidimo mi šta ćemo – sa našom brukom?!

Danas na okupiranome KosMetu – ne da nema „građanske priče“ – nego imamo najpokvareniju čistku i genocid nad srpskim narodom u njegovom rođenom domu?!

Mada, kad smo već kod genocida – nema na ovim prostorima nečega što se više zlorabi i lakše poteže – od te reči?! To je postala uobičajena poštapalica i etiketa za prelepljivanje protivnikovih argumenata u međusobnom nadgornjavanju! I ne samo među političarima, spustilo se to i do u „intelektualnu“ diskusiju svih segmenata društva – sve do onih čiji je mozak iz ravni rijalitija?!

Svi su za genocid stručni?!

Evo, i mene sad u dilemi! Izvor moje zbunjenosti krije se u definiciji genocida, koja kaže da – „genocida nema, ako nema genocidne namere“! Pa ne znam dal’ da ove naše Srbe pod okupacijom Šiptaristana turim u zapadnjačku definiciju demokratije i blagostanja, ili da vidim – ko je tu kome upao u kuću i ko to kome „ima nameru“ da mu sve – od imovine do života otme – što je iz ove druge definicije zvane genocid!

Da Vas podsetimo:  Kako smo upali i možemo li se izvući iz mreže kosovske "nezavisnosti"

Bih da mi neko objasni ovu očiglednu „nameru“ Šiptara prema Srbima na KosMetu! Je li oni proteruju, hapse, prebijaju, trpaju u zatvor, upadaju u kuće, pljačkaju, pucaju na decu, zabranjuju lekove i lečenje, zabranjuju dinar i način da Srbi tamo mogu da prežive, obijaju ambulante, pošte, kradu lekove, obijaju kase, otimaju novac, hapse poštare, lekare, uteruju strah, proglašavaju naše svetinje za svoje, spomenike lome, groblja nam preoravaju, svetinje pale, ruše, ograđuju bodljikavom žicom, zatrpavaju smećem, ispisuju svugde „UČK“,… – sve živo teraju u izgon, a istorijski trag nam i koren tamo zatiru i brišu?!

Je li to sad – „namera“ – da Srba tamo ima, ili da ih nema!!!

Ne znam ni da li se – ta „genocidna namera“ samo treba konstatovati nabrajanjem ovih gore navedenih očiglednih dela koje nad Srbima tamo sprovode, kako bi ih potpuno zbrisali na tom prostoru – ili genocidaši treba da skrate muke sudu i reše ga dileme tako što će lično stati pred njim i izdiktirati mu u zapisnik svoju izjavu: „Da, mi smo sve ovo, cenjeni sude, što ste nabrojali – namerili, odlučili, zapisali i redom žestoko do kraja sprovodimo – kako bi izvršili svoju genocidnu nameru – prema Srbima na ‘Republjik Kosova’“!

Mene muči i sadržaj državne beležnice! Ima li u njoj sve ovo čime su nas Šiptari „zadužili“?! Takve „dugove“ – države beleže?! Države su te koje pamte – kako bi mogle da vrate – kada dospe vreme za vraćanje! Vrate – bez selektivne pravde i emocija! Do zadnje stavke! Nema opraštanja! Sve što se oprosti – kad tad na naplatu dođe! S kamatom dođe!!! Tako to rade države za poštovanje!

Muči mene i – da li ovo genocidno čišćenje Srba treba na kraju da znači – nema Srba nema ni srpskoga KosMeta?! A, šta ćemo sa – svetim mestima, svecima, istorijom, Gazimestanom, Pećkom patrijaršijom, Gračanicom, Visokim Dečanima, Bogorodicom Ljeviškom… – sa identitetom šta ćemo?! Je li to naše!!! Ako, ne samo proteraju sve Srbe – nego i iz temelja sve svetinje sruše, kao što su nam to Turci radili – čija su ta živa crkvišta, mesta, istorija, koreni…?!

A najviše me muči što bih da znam – zar je Srbinu bitno kada je Kosovo i Metohija u pitanju – da li će tada biti ikoga od našega roda tamo, kada dođe to vreme za naplatu duga?! I, da li ta naša odbrana KosMeta – uopšte i može biti odbrana – ako tako nije postavljena da je – sam sveti KosMet taj koji se brani?!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime